Sömn, inredning och tårtor

Barn & Familj | 2011-05-31 | 08:23:44 Kommentera här! » 0 st

Tänkte jag skulle hinna med ett litet blogginlägg mellan all amning, städning och tvätt. Det är sannerligen ingen ledighet att vara föräldraledig ;-) Ändå njuter jag av fulla drag. Lillstompan har vänt på dygnet igen och äter på nätterna och sover på dagen.

Det skulle milt sagt vara skönt med ett par timmars nattsömn igen utan att ha någon hängandes vid tutten samtidigt. Men spädbarnstiden är så kort så man får ta de onda med det goda. Mycket av det goda får man ändå tillbaka.

I helgen har det hänt en hel del. Först kalas för vår lilla fyraåring. ELVA pojkar mellan 3-6 år. Pust. Efter kalaset hade jag tappat rösten och kroppen var helt slut. Det sistnämnda hade troligen med nattsömnen och göra. Natten innan kalaset fick jag bara sova 3 ½ timme och dessutom vaknade jag och ammade TRE ggr på den tiden. Det underbara var att Marcus dessutom fick larm och var iväg och jobbade mitt i natten.  Så det var två trött föräldrar som hade kalas. Väldigt glad att Mia och Sara stannade kvar och assisterade lite.

Tårtan från kalaset är det många som frågat om. Det bidde en Tågglasstårta. Vet att några vill veta hur man gör den så det kommer ett litet recept här.

         

Det här behövs:
8 st ½-literspaket med glass.
1 st rulltårta (jag använde Icas drömrulle)
Ballerinakex
Hushållswaffers
Chokladfingar
Lösgodis.
En låååååång bricka (jag använde en oanvänd golvbräda som jag klädde in i tjock aluminiumfolie)
ljus och flaggor.

Lägg dubbla paket med glass på varandra på led. Lägg fingrar som en räls emellan och framför loket. Skär rulltårtan i två delar och lägg på loket. Sätt ballerina kex som hjul och hushållswaffers som "väggar" på vagnarna.  Fyll vagnarna med godis. Sätt i ljus och flaggor. Färdigt att servera :-) Jag strödde även lite strössel över hela tåget.

Moa börjar ju skolan till hösten så vi tyckte det var hög tid att byta ut den lilla miniskolbänken som hon haft i sitt rum till ett riktigt skrivbord. När vi ändå höll på så blev det två nya skrivbord ett till Moa och ett till Elias och nya fina snurrstolar. Så nu har de varsin "arbetsplats" och varsin datorplats. Så de både kan pyssla och använda datorerna. Det är inte riktigt färdigt i rummen men här kommer två bilder. Vad tycker ni om mina egenhändigt tillverkade skrivbordsunderlägg á 7,50 st? Själv blev jag supernöjd med dem. Dessutom kan man byta ofta. (Elias underlägg har inte fastnat på bild än men det kommer :-))

         

Fortsätter mitt bloggande (världens längsta blogg inlägg?)

Ebba har mått bra sedan den senaste stora skrämseldagen. Nu är hon pigg igen och mera vaken.



Medan pappa  monterade storasysters säng passade Ebba på att gymma lite...



Förra helgen hade vi bröllopsdag. Sju hela år har vi varit tillsammans. Vi firade med att åka till Classic motor hela familjen.

         

Sist och minst så måste jag ju visa upp Ebbas underbara händer och fötter som vi var och gjorde avgjutning på hos Little Star studio. Tyvärr ska härliga Tracy som har det idag flytta långt långt bort till ett annat land så nu blir det inga fler händer och fötter hos henne. Tyvärr har jag inte hunnit ta något fint kort på dem än så ni får hålla tillgoda med detta med bubbelplast under.



Låt oss hoppas att det inte dröjer lika länge med nästa blogginlägg.

Vad varje mamma bara måste ha...

Barn & Familj | 2011-05-22 | 21:26:21 Kommentera här! » 0 st

... i alla fall enligt en av mina vänner.
Jag har så länge varit emot det men har nu kapitulerat. Min personliga övertygelse är att spädbarn som är ledsna ska vara hos mamma och pappa för tröst. Men jag måste erkänna att ibland händer det ju att man faktiskt inte kan ta ett spädbarn direkt - speciellt som trebarnsmamma när man sköter det gigantiska företaget Familjen AB innehållande prudukterna första barnet, andra barnet, tredje barnet samt hunden. Som VD i Familjen AB sköter man också städning, tvättning, matning med mera samt arbetsfördelning. Så då kan det vara bra med en liten hjälpande hand då och då. Så vad är då detta som varje mamma bör ha? Facit kommer här det är en mekanisk vagga/gunga med lite underhållning för bebisen. Efter att ha testat en av mina vänners så blev det också en likadan som en den hon har. Det är en Fisher Price My little lamb. Just den gungan finns inte att köpa nya i Sverige men lyckades få tag på en i nyskcik på blocket till riktigt vrakpris. Nypris i sverige på blocket från en privat importör är hela 2000 kr har min vän upplyst mig om. Det är ungefär vad de modeller som finns i Sverige hos handlare ligger på också.

Så hur ser då denna mannick ut?
Naturligtvis kommer här ett par bilder på denna mirakelprudukt :-)

         

och en länk till mer info om den. Fisher Price babygungor.

Små söta fötter...

Barn & Familj | 2011-05-06 | 20:47:52 Kommentera här! » 0 st

Man kan ju inte annat än älska de små söta fötterna oc händerna på en alldeles perfekt liten skapelse.
I onsdags fick jag mitt paket för 3D-avtryck som jag beställt på köpbarnvagn.se. tyvärr var ramen felaktig så det är en ny på g men efter lite trixande så har jag ändå fått till det hyffsdat i väntan på den nya ramen.
Vi har även varit hos Little Star och gjort avgjutningar, så nu har alla baenen fått sina fötter avgjutna.





När jag letade efter bilderna fick jag syn på denna bilden. Lilleman två år har lånat storasysters saker... Hur söt kan man vara ?

Inkomster och utgifter

Allmänt | 2011-05-02 | 18:25:12 Kommentera här! » 0 st

Än så länge är hela familjen fortfarande hemma så vi passade på att äta lunch på ikea. I morgon börjar barnen sina 12 timmar på dagis och på onsdag börjar Marcus jobba. Sen blir det vardag ett par veckor innan sommarlov och semestrar börjar.

Som vanligt när man åker till ikea utan att behöva något så kommer man ändå alltid hem med lite nytt som man behövde när man var där.

Idag blev det nya toaborstar. Vet ni att ikea bara tar 4 kr för toaborstar??? Hur kan man låta bli att köpa då? Dessutom var de snygga i svart högblank plast á la pianolack.



Sen blev det lite nya bordsunderlägg som barnen kan kleta på vid frukost lunch och middag...

och sist men inte minst, servetter behöver man alltid lite fler och då i rosa förstås :-)

Sen har vi ju vår lilla Ebba, två veckor gammal idag, som äter och äter och äter. Har försökt förklara för henne att om hon inte släppte ut så mycket utgifter skulle hon kanske inte behöva  så mycket inkomster. Hon har dock inte velat lyssna på det örat... På onsdag är det invägning för henne igen. Det ska bli riktigt spännande att se vad hon gått upp denna veckan. Första veckan hemma gick hon upp 200 gram. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se