Gravid paprika

Mat & Bak | 2012-02-29 | 16:48:46 Kommentera här! » 0 st

Ja det var precis vad jag hittade i grönsakslådan idag. Visserligen såg paprikan lite stor och svullen ut men jag blev ganska paff när jag insåg att det var en liten bebis inne i den.




Oavsett så sliceade jag upp den och den hamnade i min korvgryta. :-) Den står nu och puttrar i tomatsås men så här såg det ut medan korvbitarna bryntes ihop med lök, paprika och äpple.

För- och nackdelar

Allmänt | 2012-02-29 | 15:41:07 Kommentera här! » 0 st

Även om jag är fruktansvärt trött på att bara vara hemma och vara inne nu så måste jag erkänna att det har sina fördelar också. För vad annat finns det att göra än att städa och plocka. Ebba har varit feberfri och frisk i två (tre om man räknar idag) dagar nu. Men idag på denna underbara vårdag har Elias blivit sjuk istället så han vaknade med feber. Under dagen har han varit uppe och nosat på 40 grader. Behöver jag säga att det börjar kännas tröstlöst med sjukdom nu. Någon av barnen eller jag har varit sjuk nu hela 2012 tror jag. Det bara går runt och runt och runt. Helt hpopplöst. Dessvärre är det väl så att när Ebbas antiobiotika är klar så får hon väl nästa omgång med det Elias har nu.

Men så var det fördelarna. Har försökt röja ett par rum lite nogrant varje vecka nu och i Söndags körde jag vårat sovrum, Ebbas sovrum och hallen. I måndags blev det Elias och Moas rum som fick storröj och jag möblerade om Elias rum också. Hans rum blir aldrig riktigt bra känns det som. Det är för många olika möbler i samma rum... Men vad skönt det är att gå och lägga sig på kvällen när sovrummet är tiptop. Mitt underbara sköna lilla sovrum! Jag älskar det när det är städat :-)


         

När våren kommer blir jag alltid så sugen på "kall" mat dvs sallad så igår kunde jag inte låta blir att göra mig en sallad fast att jag egentlig hade lunch färdig. Det blev en tonfisksallad med ris och fetaost. Det var såååå gott. Blir riktigt sugen igen nu när jag skriver om det men ikväll ska det bli korvgryta på kryddig chorizo och papirka.




En liten liten stund ute i solen fick jag och Ebba i alla fall. Elias låg där uppe och kollade på film så jag satte mig på trappen lite och Ebba fick gåträna lite utomhus. Det är rejäl skillnad i teknik att gå med ett par något för stora skor och dessutom på ojämt underlag men tycker hon klarar sig riktigt bra. Det får väl bli ett par vårskor till Ebba snart om vädret fortsätter och då kanske vi kan lyckas få tag på några i storlek 17-18. Vinterksorma hon har nu är något som sagt lite stora då de inte fanns i mindre än 19.

Vändpunkten

Barn & Familj | 2012-02-26 | 18:17:48 Kommentera här! » 0 st

Inget bloggande på ett tag. Har haft fullt upp med en liten sjuk Ebba och inte riktigt kännt för att skriva.
 
I fredags fick vi söka akut på Aleris i Göteborg då Ebba hade haft feber nästan uppe på 41 grader under natten. Äntligen träffade vi en läkare som kunde tala om varför Ebba haft feber i tre veckor och varit ledsen och gnällig. Dubbelsidig öroninflamation, halsinfektion och rosliga luftrör. Antibiotika blev det på studs. Hon skrev ut amimox för att det skulle ta även halsinfektionen om det var så att den var bakteriell. Men under natten till lördag blev hon ändå sämre igen med 40,8 trots vavande av ipren och panodil. 1177 gav rådet att ge ytterligare en dos av antibiotikan mitt i natten för att få upp koncentrationen av det i kroppen (gör inte detta utan ordination). Ebba fortsatte att ha feber under dagen och vara krasslig. Efter lunch blev hon sämre igen. Händer, fötter och läppar började bli blå. När jag ammade orkade hon inte äta och hade dessutom svårt att få luft pga att hon var tät. Vi bestämde oss för att åka in. Medan vi började packa ihop oss fick hon problem med andningen och började flämta. Vi ringde 112 för att se om de tyckte vi skulle åka själva eller om vi skulle vänta på en ambulans. De ville absolut inte att vi åkte själva. Ambulansen var inte långt borta och var därför här på 5 minuter. När de kom hade hon lite dålig syresättning och lät tät när de lyssnade på henne. Hon fick andas lite syrgas medan de kollade lite värden och därefter fick hon ventolin och vi fick åka med till östra. När ambulansen kom hade hon 38,7 och när vi kom till sjukhuset 40,5 i feber. Varför hon reagerade som hon gjorde vet vi inte säkert eftersom symtomen var borta då vi kom fram till sjukhuset. Det blåa hade släppt, syresättningen var bra och ventolinet att hade gjort att hon kunde andas ganska normalt igen. Det nämndes även feberkramp. Kanske var det så att det var febern som var på väg att stiga hastigt, Elias hade ju faktist feberkramp när han var liten. Idag har Ebba i alla fall varit bättre men så har vi också gett Ipren och Panodil växelvis var fjärde timme på inrådan från barnakuten på östra. Nu hoppas vi verkligen att detta är vändpunkten och att hon sakta men säkert börjar bli bättre.
Igår kväll var hon lite hängig och hade hög feber och då tog vi denna bilden. Fick rådet att svalka henne utifrån när febern steg mellan de febernedsättande.

 

Idag har hon som sagt varit lite bättre. Eftersom hon inte gått upp någonting på tre veckor nu då hon haft väldigt svårt att äta och nu det sista även svårt att amma så har hon fått äta det som går att få i henne. På sjukhuset igår fick hon körsbärssaft och det gick ner så det har vi fortsatt att ge henne med spruta under dagen. Vid middagen idag åt vi glass och då fick hon smaka på det sista på min glass och det var inga problem att få i henne. Säkerligen var det gott med lite kall glass för hennes svullna och röda mandlar.

         

Vist ser hon betydligt piggare ut efter glassen :-)
Glass kan vara den bästa medicinen ibland.

Nu ska vi kolla på film med alla barnen, Bogie och Eliot 2 som vi fick hem från Lovefilm i veckan. Kanske blir det att vi äter mer glass. Har en liten burk med Ben & Jerry's med chokladkakebitar i... *mums*

Vardagslyx

Mat & Bak | 2012-02-22 | 18:15:45 Kommentera här! » 0 st

Idag har Moa en kompis hemma som har ätit med oss. Tänkte att vi skulle passa på med lite vardagslyx idag. Lite inspirerad av Mirkas blogg där jag såg att de hade gjort chokladpudding för ett par dagar sedan. Så det blev varsin liten miniportion med chokladpudding mitt i veckan.

Egentligen borde ju jag låtit bli den. Har gått ner 2 kg nu när jag varit dålig och skulle gärna fortsätta gå ner. Har nu en 11-12 kg kvar till "förevikten" och sen ytterligare 5 till vill ha vikten. Men jag får försöka ta det lite pö om pö. Idag har Ebba ammat massor också så det är kanske därför jag varit hungrigare idag igen.

Observera Elias gräddlösa pudding.... Han är lustig den ungen ;-)

"Verifiera din kommentar"

Allmänt | 2012-02-21 | 10:29:17 Kommentera här! » 4 st

Är det bara jag som stör ihjäl mig på denna funktionen?
 
Först skiver man en kommentar och så klickar man på skicka och tror att man är klar. Men nejdå, då får man upp två nästan oläsliga ord som man ska försöka tyda och skiva in. Värst är det när man läser bloggar på mobilen.

Jag erkänner, jag tänker ofta två gånger innan jag kommenterar i bloggar för att jag tycker det är så krångligt. Jag förstår om ni som läser min blogg känner likadant.

Har googlat och försökt hitta en lösning men hittar bara massor med andra bloggar som skrivit om problemet. Jag har nu mejlat blogg.se för att se om det går att ta bort. Jag lovar att skriva svaret här om jag får något.

Om det nu inte går att lösa funderar jag på att flytta min blogg så är det någon som har tips på vart? Wordpress har jag provat lite men tycker det är krångligt och rörigt. Vill ha en enkel blogg, det är det jag gillar med blogg.se :-)

Bilder är ju roligt, och vad passar bättre idag än en temla :-)

Sugen

Mat & Bak | 2012-02-20 | 17:27:59 Kommentera här! » 0 st

Blev så sugen på att blogga när jag skrev det tidigare korta inlägget på telefonen så jag tog den bärbara datorn och satte mig i soffan med datorn i knät.

Ikväll när Moa kommer hem från funky kidz ska vi äta pannkakor till barnens stora glädje. Men jag är inte överförtjust i pannkakor egentligen. Tycker det känns som att äta efterrätt till middag. Så jag Tänkte göra lite blomkålstuvning och bacon att ha till för mig och om någon mer vill ha lite. Misstänker dock att barnen väler pannkakor och sylt.

Jag sa ju att jag hade lite bilder att blogga om i förra  inlägget. Trots att vi varit sjuka så går ju livet vidare lite. Är man bara hemma får man hitta på lite annat att sysselsätta sig med.

Förra veckan gjorde vi minisemlor. Jag tycker det är så mycket godare med minisemlor. En vanlig semla är ju som en hel middag. Vi brukar köpa Hattings semelbullar som är lagom stora och riktigt goda.
Så här blev resultatet. Min man som kan äta hur mycket som helst åt två och en halv. Moa och Elias fick varsin men Elias åt inte upp sin - han är kräsen med mat och även godsaker. Ebba däremot fick bara lite grädde och fruktpuré. Tänkte hon kunde behöva lite extra fett efter två veckor då hon knappt ätit någonting och dessutom var det hennes 10 månadersdag. Tiden går fort.




Sen åt vi nyponsoppa en dag. Nyponsoppa som är något som jag fått kvällningar av bara lukten av enda sedan jag var liten. Men jag lyckades ät en liten skål. Till nyponsoppan bakade vi en sådär 250 mandelbiskvier.
Min nya assistent har en mixerkanna som klarar att jättebra att hacka nötter. Enda nackdelen när man hackar (maler egentligen) i den är att allt man bakar flyter ut. Det blev samma resultat när jag bakade nöttoppar sist att de blev platta istället för toppiga. Jag har en sådan där käck handjagad sak som är till för att mala (riva egentligen) nötter med men har ingenstans att fästa den.  Våra bänkskivor är för tjocka och vill inte få fula märken i bordet när jag spänner fast den. Tyvärr får det inte heller plats att lägga något emellan för att skydda. Vid tillfället ska jag därför försöka få köpt en rivtillsats för nötter till min assistent. För det känns surt när man har spritsat ut 250 fina toppiga stjärnformade mandelbiskvier och ut ur ugnen kommer 250 platta mandelknappar.... Goda blev de ändå.



När vi spritasde mandelbiskvierna använde jag Tupperwares spritsboll som jag fått av min gulliga vän Nina :-)
Men jag måste säga, den var URKASS till att spritsa smet med. Man fick göront i händerna eftersom man pressar allt med tummarna. Dessutom var det svårt att få ut all smet. Sista plåten fick Marcus göra för mina händer var helt slut. Därav är det två storlekar på dropparna... Men sen använde jag den även till grädden till semlorna och det var inga problem utan där funkade den super. Så här ser bollen ut i alla fall och det är ett par olika munstycken till den.



Nu är det dags för mig att gå och fixa maten!

Status

Allmänt | 2012-02-20 | 16:45:20 Kommentera här! » 0 st

Smyger in med en liten status på hälsan här!

Ebba är mycket bättre igen och idag upptäckte jag att hennes första lilla tand är på väg fram. De är sena med tänder våra barn :) Det är ju troligen därför som febern inte släppt helt.

Själv mår jag fortfarande ganska kass men ingen feber och frossa längre. Hostan är dock nog så jobbig när man har en bebis att ta hand om. Har massor av bilder att blogga om på den andra telefonen men det får bli när jag orkar sätta mig vid datorn och blogga!

Vi kör en ny runda!

Allmänt | 2012-02-16 | 13:05:13 Kommentera här! » 0 st

Igår kände jag mig så gott om frisk. Idag har jag värk i kroppen, huvudvärk och hosta? Som att det går runt här hemma. Men virus ska väl inte gå runt? Men hur ska vi kunna ha fått något nytt? Vi har ju inte träffat någon på två veckor?

Ja ja, det händer ju grejer hemma i alla fall. För jag är ju inte så sjuk så jag är sängliggande. Har precis lagt ut 14 anonser på tradera. Lite mammakläder och annat. Ska se om jag inte kan lägga ut lite fler senare. Har en mobil som vi ska göra oss av med också. En Xperia X8 som bara ligger och skräpar och det är ju onödigt.


Barnen är uppskickade för att städa i ordning sina rum - De har byggt koja! Alla som har barn vet hur det ser ut när en 6 åring och en 4 åring har byggt koja va? Lovade dem att vi ska fika när de är klara. Är sugen på en kopp te men jag får väl försöka låta bli att ta någonting till trots att jag tycker synd om mig som sitter här med så jobbig hosta.

På tal om fika och te har vi införskaffat oss en ny vattenkokare. En nytillverkad visseljohanna eller vattanekittel. Jätteskönt när man har ändå induktionshäll att slippa en maskin (vattenkokare) på diskbänken. Egentligen ville jag ha en fin rosa men åhlens hade reat ut dem så det fick bli en rostfri.

Inte riktigt som man tänkt sig!

Allmänt | 2012-02-16 | 07:36:06 Kommentera här! » 0 st

I går kväll blev det inget bloggat.

Mamma kom hit för att få hjälp med sin nya iPhone. Hon hade försökt hemma men fick det inte att fungera.
Det fungerade till och med så dåligt att hon var utan telefon i nästan ett dygn. När hon sen ringde (från en annan telefon) tre för att få hjälp så fick hon svaret att "jag kan hjälpa dig mycket bättre om du ringer hemmifrån istället" Fem gånger förklarade hon att JAG HAR INGEN MER TELEFON än denna som nu inte går att ringa på. Hon kunde således inte ringa hemmifrån. Men personen på tre hade tydligen svårt att förstå vad det betydde. Istället satt jag i sex timmmar igårkväll för att fixa hennes båda telefoner. Den gamla 3GS och den ny 4S. Steg ett var att få igång hennes 3GS igen som hade brakat ihop då den uppdaterades till iOS5. Jippie. På något sätt har säkerhetskopian blivit krypterad och INGET lösenord fungerar för att låsa upp den. Mamma har dock aldrig angett något lösenord så det är ju inte så konstigt att inget fungerar. Att få ett nytt lösenord är omöjligt. Så säkerhetskopian var värdelös! Allt som försvann från telefonen vid uppdateringen var förlorat. Alla meddelanden och alla bilder! Jippie igen. Tack och lov hade duktiga mamma även fört över bilderna till datorn manuellt så bilderna fanns kvar! Efter lite googlande förstod jag att mamma inte var ensam om att ha fått en krypterad säkerhetskopia utan att ha valt det.

Efter mycket krångel fick vi igång 3GSn och sen tillslut 4Sn men sen är ju problemet att nu kommer alla säkerhetskopior göras med kryptering och med ett lösenord som hon inte kan (lyckats googla oss fram till detta). Enda sättet att slippa krypteringen är att göra en fabriksåterställning på allt och då förlora ALLT.
Totalt satt vi i SEX timmar igår för att få ordning på telefonerna och det hemska är att vi fortfarande inte lyckat synka kontakterna med google. Är det någon som har ett tips på hur man får kontakterna från telefon till sitt googlekonto??????? Jag har ju lyckats med det på min iPhone så det ska ju gå. Vi har varit inne i iTunes och valt att synka kontakter med google contacts, hon har exchange på telefonen som funkar med kalendern men inte med kontakterna.

Såhär efter att man lagt ner all denna tiden är det inte utan att man får en liten kännsla av att Apple behöver tänka om. Allt detta krångel de utsätter kunder för enbart för att de på inga villkor ska fungera ihop med microsoft. Jag älskar iPhone och kännslan man har när man använder den. Går inte rikgigt att beskriva men den liksom ligger rätt i handen. Inte alls som min S2a som egentligen är aldeles för stor för att vara bekväm att hålla. Hade stora förhoppningar när iCloud com men tycker inte det verkar vara någon större hit det heller. Är trots ändå nöjd med min S2 den har tortsallt en del fördelar som inte iPhone har. Tex är det mycket lättare att regiera tex i den. Stavningskontrollen är däremot mycket sämre. Sen är ju den stora skärmen guld för mig eftersom jag använder min telefon som dator.

Nu har jag spytt galla över Apples krångel tillräckligt. Nu ska jag fixa frukost till alla barnen inklusive Ebba som verkar ha vaknat på fel sida idag. Det lär inte bli en lika produktiv dag som igår...

En produktiv dag idag!

Allmänt | 2012-02-15 | 14:21:07 Kommentera här! » 0 st

Idag har jag fått gjort jättemycket! Känns så skönt. Köket och vardagsrummet är rejält röjt och iordningplockat. Diskmaskinen har gått en omgång, frukost fixad, lunch lagad. Tre gånger 100x240 garderober är sorterade och rensade. Klockan är bara två och jag har bara lite plock kvar i gästrummet. Men nu en amningspaus. Hoppas hinna rama in syskonfotot och Ebbas bebisfoto idag också och lägga it lite auktioner på tradera. Har en del mammakläder att göra mig av med.

Förhoppningsvis blir det mer bloggande ikväll!

Bärbara datorer

Allmänt | 2012-02-15 | 08:53:20 Kommentera här! » 2 st

Funderar på det här med bärbara datorer. Är det inte sjukt att man får göra och tillverka datorer som inte klarar normal använding. Ja har en HP Pavillion som är ca 1,5 år gammal. Så gott som hela tiden har jag haft problem med att den blir jättevarm. Ibland räcker det med att den står på i viloläge för att den ska bli så överhettad att den lägger av och stänger av skärmen helt. Då är det enda som funkar att göra en tvångsomstart. Kvalité är verkligen inget man är van vid längre. Ibland känns det som att vad man än köper så är det något fel på det. Vem orkar hålla på och reklamera allt? Med datorn har jag löst det genom att köpa en laptopbricka med stöd i. Köpte ett targus på Gekås när vi var där för 199 kr. Måste säga att det fungerar RIKTIGT BRA! Datorn blir inte alls varm och dessutom är fläkten i stödet jättetyst och jag slipper höra datorns fläktar som brukar gå på högvarv! Väl värda pengar.

Det är absolut inte det varckraste man sett men när det fyller sin funktion så bra så kan man inte annat än vara nöjd ändå.





Igår slog vi rekord, för i år i alla fall, med 85 sidvisningar.  Det gillas :-) Det är extra kul att blogga när man ser att folk läser. Jag ska bli bättre på att blogga igen med. Det är ju faktiskt den enda hobby jag har just nu.

Snart ska jag ta tag i min vikt också. Jag har gått upp 8-9 kg sen Ebba föddes. Det är hoppplöst det här att jag går upp i vikt när jag ammar. Men jag får vara glad för det lilla. Jag går ju inte upp så mycket när jag är gravid! Men nu har jag 15-20 kg som behöver bort. Det kommer uppdageringar om detta så fort jag har kommit igång!


I natt har Ebba sovit hela natten igen. Det har varit lite sisådär med sovandet nu när hon varit sjuk. Hon har flera nätter i rad sovit i sin babysitter som har stått mellan oss i sängen så vi har kunnat vagga henne när hon vaknat till. Behöver jag säga att man sover ganska dåligt med en babysitter ståendes mitt i sängen? Men hellre det än att behöva vara uppe med henne hela natten. Men igår natt sov hon halva natten i sin säng och i natt hela natten i sin säng. Skönt!

Favorit i repris. Den här underbara babysittern är det vi har. Den är från Tiny love och har en funktion så den vibrerar lite. Helt klart den bästa babysittern vi haft. Ska du investera i en babysitter så lägg lite mer pengar och köp denna. Jag tror vi har haft fler babysittrar än jag har fingrar på en hand och önskar att vi köpt denna redan när Moa var liten. Då hade vi inte behövt köpa alla de andra. Ett tips! De har bra pris på den på Gekås!

 

Å så en bild på lilla sjuklingen som verkar vara på bättringsvägen!



Jag vill underlätta för dig!

Allmänt | 2012-02-14 | 21:19:16 Kommentera här! » 0 st

Därför har jag gjort det enklare att följa min blogg!
Skaffa dig ett konto på blogglovin så kan du följa dina favoritbloggar där, inklusive min.
Där har du alla bloggar samlade på ett ställe och kan även ladda hem en app till både iphone och android så du lätt kan följa bloggarna på mobilen!
För att följa min blogg behöver du bara klicka på ikonen till höger under min profilbild "följ bloggen".

När jag ändå bloggar för tredje gången ikväll måste jag berätta att jag nästan fick en hjärtinfarkt för en stund sedan. Vi bytte ju tak på vårt hus för ett par somrar sedan. Nytt tak = glatt tak, glatt som i halt. Så när det blir lite mildare väder får taket gärna för sig att det ska skjutsa ner all snö. Vi blir så rädda varje gång för det låter som att hela huset ska rasa ihop. Går inte att beskriva kännslan hur rädd man blir de millisekunderna det tar innan man fattar att det är snö som rasar av taket!

Det är vackert med snö i alla fall :-) Visserligen längtar jag efter våren nu men här en vintrig bild på huset från vintern 2010.

Ibland kan man göra sig riktigt söt...

Hund & Katt | 2012-02-14 | 20:27:48 Kommentera här! » 0 st

Speciellt om man är katt och husse sitter och äter glass och grädde!

Alla hjärtans dag!

Allmänt | 2012-02-14 | 19:44:49 Kommentera här! » 0 st

I morse när jag vaknade kände jag inte alls någon hjärtlig stämning.
Sjukstuga har vi haft i en vecka nu och jag kom upp i ett stöket kök som ingen orkat med igårkväll. På bordet stod min fina bukett med tupaner. Eller ja den var fin när den var ny. Nu hade buketten vissnat. I vasen stod ett pr grön/brun/gula pinnar med slappa hängiga blad. På bordet runt vasen låg kronbladen. Men men skam den som ger sig. Började med att plocka i ordning på bordet, slängde de vissna blommorna, satte ihop en kasettlåda från ikea och packade ner Moas pysselgrejer. Hämtade vattenkannan eftersom även mina krukväxter var på väg att gå samma öde till mötes som tulpanerna. Tittade till mina orkideer som bägge hade fått varistt fint skott. Tänkte att det är väl lika bra att klippa bort de gamla stänglarna. När jag satte saxen i kände jag att den ena stängeln inte hade vissnat. Tyckte jag kollad den så nog innan men insåg i samma sekund som jag klippte av den  att det var nya skott på ALLA TRE GRENARNA på den stängeln... SKIT OCKSÅ är det minsta man kan säga... Jag som alltid kollar så noga och inte brukar klippa förän nästan hela stängeln torkat.



Men som alltid när man nått botten så kan det bara gå mot toppen.

När min man kom hem överraskade han mig med den här fina blomman och en ask med belgiska chokladhjärtan. Bilden blev inte så bra nu i vårt ganska mörka vardagsrum. Krukan var verkligen jättefin och minirosor är ju alltid vackra. I alla fall tills jag dödar dem genom att glömma vattna....



Blev inspirerad av min mans fina blomma och slängde ihop en liten alla hjärtansdag middag under kristallkronan. Vet inte hur jag tänkte dock för det blev en riktigt färglös middag. Torsk, ris, vitvinsås, blomkål och borcoli. Allt i smamma färg förutom den gröna fina borocolin.
Ikväll blir det te och mumsa på fina praliner.


Utsatt mig för livsfara!

Allmänt | 2012-02-08 | 19:38:17 Kommentera här! » 0 st

Ibland är det farligt att vara hemmafru. Idag har vi nämligen ätit stekt fläsk och löksås. Trots att man steker fläsket enligt konstens alla regler så känns det nyckfullt. Man vet att när som helst kan det smälla till i stekpannan och runda droppar av glödhett flytande fett skvätter åt alla håll. Men idag klarade jag mig utan brännskador. Varje gång jag steker fläsk tänker jag också på historien jag hört så många gånger om en släkting (mormors syster?) som det stänkte upp fläskfett i ögat på.

En annan sak som är livsfarlig i köket är det där rivjärnet! Det har jag också använt idag. Men jag har alla fingrar och naglar kvar. Så idag hade jag tur i köket.

Nu blir det halv åtta hos mig och snart dags för läggning hos familjen krasslig!


Mer inredning

Hus & Hem | 2012-02-07 | 10:07:23 Kommentera här! » 0 st

I julas fick Ebba en fin tavla av sin gudmor. Det motiverade mig att få upp hennes hand- och fottavlor.
Det blev så himla fint ihop med hennes fina ränder. Matchar som handen i handsken. Det turkosa på tavlorna gör sig inte helt på fotot men ändå.

Tant och Gubbe

Hus & Hem | 2012-02-07 | 09:54:17 Kommentera här! » 0 st

Nu har vi gått och blivit tant och gubbe på riktigt jag och min man.

Jag har länge gått och funderat på vad vi ska ha för lampa över vårt matsaslsbord men inte hittat någon bra lösning. Vi hade två kriterier vi vill kunna dimra den och vi vill ha levande ljus. Funderade länge på bara en rund skärm men nackdelen med det är att det inte blir några levande ljus. Så i helgen slog vi till på något otippat. Det blev en kristallkrona från K-fab. Finns det något mer "vuxet" än att ha en kristallkrona. Känns lite som att man tog ett steg ner i graven ungefär... Tantigt och gubbigt. Men Fin är den! Gnistrar gör den. Dimra går den att göra och levande ljus har den.

              

De vita tavlorna måste nog tyvärr flytta. Tycker inte de passar in med nya lampan. Men min fina spegel som hänger över soffan idag skulle nog pssa finfint så det kanske blir ett skifte fram över. De fina rosorna i prinsesskronorna köpte jag på nille för ett tag sedan men de blev liggandes i sin påse. Nu kom de till användning.

Veckans fynd

Allmänt | 2012-02-05 | 08:43:35 Kommentera här! » 0 st

Igår var vi och handlade utan barn. När jag säger handlade menade jag på Ica kvantum och handlade mat. På vägen hem sprang vi in en snabbis på Lidl för att köpa lite favoriter som de har (godis) och man har ju någon inbyggd mekanism som gör att man bara MÅSTE kolla de där fyndkorgarna som de har i mitten. Det första jag hittade var babyoveraller för 129 kr. Det passade ju super eftersom Ebbas overall börjar bli på gränsen till liten och eftersom den är med fötter så är det inte så mycket att spela på. Hittade först en söt rosa men såg ganska snabbt att den inte var sydd på något bra sätt. Rött är ju inte min favoritfärg men tittade ändå på den röda varianten som var en helt annan modell.  Det var en riktigt bra overall.  Dubbla dragkedjor, vattenavivsande, andas, ekologiskt tyg, vinterfodrad osv. Dessutom var det rosa detaljer på den så det blir ju perfekt att kombinera med Ebbas alla rosa saker. Bilden tog jag nu på morgonen så det var lite dåligt ljus så därför "glänser" den lite (blixten). Den är annars matt i tyget.



Sen var jag en sväng på HM här om dagen och måste ju visa upp mitt andra fynd. Den här hängde på ett reaställ för 10 kr :-)



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se