Nu är köket KAOS!

Mat & Bak | 2012-06-30 | 17:16:59 Kommentera här! » 0 st

Milt sagt!
 
Jag har kört ett bakrace.
Det blev åtta hölökakor (16 halvor). Det brödet är bara sååååå gott. Tar lite tid att baka men sååå gott. Receptet finns på baksidan av Kungsörnens Lantbrödsmjöl fyra sädeslag. Sen blev det tre plåtar med russin- och kanelbullar och en kladdkaka som skall avnjutas med jordgubbar och grädde ikväll!
 
Receptet på kladdkakan hittar ni om ni tittar lite tillbaka i tiden. Det är en mikrokladdkaka och helt klart den godaste kladdkakan jag ätit :-)
 

På stranden

Barn & Familj | 2012-06-30 | 08:51:06 Kommentera här! » 2 st

för första gången tänkte jag säga men det är ju inte helt sant för hon var ju med förra året med men då låg hon ju i vagn....
 
         

Pimp my husvagn :-)

Husvagnsliv | 2012-06-30 | 08:37:30 Kommentera här! » 0 st

Även en ny husvagn kan behövas pimpas lite och får en personlig prägel.
 
Så de tråkiga gula gardinerna tog jag ner och ersatte med ett mönstrat tyg (panelgardiner, kuddfodral och en tygbit) som låg och skräpade hemma i garderoben. De räckte precis till gardiner vid soffam gardiner vid sängen, prydnadskuddarna till soffan och en extra kudde till sängen. I barnkammardelen tänkte jag om jag hittar något fint barntyg att jag kanske syr några roliga gardiner istället.
 
Kunde inte heller låta bli att köpa en fejkorkidé när jag var i Ullared. Tycker det passar bra med en plastblomma i en husvagn :-)
 
Alla bilder nedan är klickbara!
 
           
         
 
Överkastet ser lite lustigt ut när inte kuddarna kommit i sängen än och den matchande kudden som var med till överkastet hade inte fått någon innerkudde när jag tog bilden så den är inte heller med men man ser i alla fall den lilla kudden som matchar gardinerna.
 
 
Förebild och lite andra bilder innifrån vagnen.
 
        
 
 
 
 
 

Våran nya bebis ;-)

Husvagnsliv | 2012-06-30 | 08:09:33 Kommentera här! » 1 st

Vi har länge gått och drömt om en husvagn och i år har det ÄNTLIGEN blivit verklighet.
Vi har köpt vår drömvagn. Det är exakt en sådan som vi gick och suktade efter för två år sedan men då var den ny och det var FÖR dyrt. Nu har vi köpt den två år gammal eller ja den är från 2009 men uttagen 2010.
Längtar efter när vi får åka ut med den och hoppas på att det inte är långt kvar nu. Marcus jobbar på BE-kortet och har bara uppkörningen kvar *håller tummarna så de blöder*.
 
Man ska ha husvagn...
 
Husvagnen kommer hem och rullar in på vår gata för första gången.
 
 
Pakerad på tomten
 
 
 
 

Mörk choklad och mousse....

Mat & Bak | 2012-06-30 | 07:44:57 Kommentera här! » 0 st

Det här måste vara den godaste chokladen jag ätit någonsin!
Efter två veckor helt utan godis och kakor kom midsommar.... Det var inte bra! Jordgubbstårta och på det har mamma med sig denna vansinigt goda choklad.
Nu blir det att ta nya tag mot vikten. Visserligen känns det helt meningslöst att försöka för inget verkar ändå funka för mig :-(
Jag som hade gått ner så mycket innan jag blev gravid med Ebba, nu är jag tillbaka på noll och har 15 kg att slita med igen... Tröstlöst!
 
 

VINNARE av dregglisen från DEXXI

Tävling | 2012-06-30 | 07:26:53 Kommentera här! » 0 st

Grattisi anna-maria!
Det kommer ett mejl till dig!

Morgonstund har guld i mund...

Allmänt | 2012-06-30 | 07:13:46 Kommentera här! » 0 st

Smög upp tidigt idag för att få en liten lugn stund på morgonen.
Ebba har en fruktansvärd period. Vet inte vad jag ska kalla det men ettårstrots är det närmsa jag kommer. Hon blir verkligen vansinig VARJE gång hon inte får som hon vill, VARJE gång hon ramlar, VARJE gång jag gör något fel (enligt henne), VARJE gång hon ska åka bil, VARJE gång hon ska sova (om hon inte somnar med vällingen) osv. Hon kastar sig på marken/golvet och gallskriker. I värsta fall skadar hon sig för att hon kastar sig handlöst. Dessutom får jag på INGA villkor trösta henne - det innebär ju att man håller fast henne i famnen och då blir det ännu värre. Just nu är det helt enkelt inte underbart att vara mammaledig!
 
 
I alla fall jag smög som sagt upp i morse för att få en kopp te och en smörgås (i skrivande stund vaknar naturligtvis Ebba en timme tidigare än vanligt!). Kokar vatten och plockar fram en bit hembakad rågkaka och delar på mitten! Lite bregott och två små tunnan skinkskivor. ÅHHH vad gott det ska bli. Tar fram ett fat och tar den ena smörgåsen för att lägga på fatet. Vad händer väl då? Jo de sitter ihop lite lite gran. Tillräckligt mycket för att den andra smörgåsen hänger på färden mot tallriken men tillräckligt lite för att sedan fortsätta sin färd ner mot golvet där en styck hund och en styck katt sitter med stora ögon och suktar efter mina smörgåsar. Hur tror ni då den landade? Jo på vägen ner lyckas skinkskivorna falla av och hamna på mattan och smörgåsen hamnar upp och ner med smöret rakt ner i golvet! Jippi! Bra start på dagen!
 
Nu dags att röja bort ALLT åtkomligt från bordet, inklusive mitt endast halvdruckana te och hämta den underbara flickan som vaknat....

Tillbaka och bombar!

Allmänt | 2012-06-30 | 07:01:10 Kommentera här! » 0 st

Har inte kunnat blogga på vad som känns EVIGHETER!
Har tagit massor med bilder och tänkt, "det ska jag blogga om". Men jag hinner aldrig sitta vid datorn och blogga och blogg.se har ju roat sig med att göra om sidan. Det i sin tur har resulterat i en icke fungerande app - TACK så väldigt mycket blogg.se (ironi för er som inte fattar)! och jag vet - jag BORDE byta till wordpress men jag gillar verkligen inte deras upplägg! Tycker det är jättekrångligt att hitta osv. Men blogg jobbar på bra på att bli av med sina bloggare... Om nu bara Ebba stompan sover en stund till ska jag skriva massor med inlägg :-)
Kram på er!

Glädje

Barn & Familj | 2012-06-21 | 07:24:02 Kommentera här! » 2 st

Ebba tappade sitt lilla bi i söndags när vi var ute. I måndags kontaktade jag libero för att höra om man kunde få tag på ett nytt! Idag låg detta lilla bi i ett kuvert i brevlådan :)

Härlig kvällsfika

Mat & Bak | 2012-06-17 | 19:05:37 Kommentera här! » 0 st

...och Alvin och gänget 3 med barnen efter en lång dag ute.

Jag har "sparat"

Allmänt | 2012-06-13 | 19:48:17 Kommentera här! » 1 st

Var och servade vagnen på barnens hus på backaplan! Jätte trevliga och hjälpsamma var de allihop! Väl där kunde jag inte låta bli att fynda lite när jag fick denna till riktigt bra pris! Matchar perfekt till min vita leatherette croc vagn! Finfint!

När jag nu ändå syndade med shopping passade jag på rejält så det blev tre klänningar och ett linne på rean på lindex också! Nu får jag ha löpstop resten av livet tror jag....

TÄVLING! Haklapp/dregglis från Dexxi!

Tävling | 2012-06-11 | 08:46:14 Kommentera här! » 2 st

Dags för tävling igen!

Denna gången kan ni delta i utlottningen av en dregglis från Dexxi.

Paulina som står bakom märket Dexxi syr unika och moderna kläder till barn.

Just den här passar barn 6-18 mån så lite stor till de minsta, men de växer ju :)

Går även att beställa i valfritt av de tyger Dexxi erbjuder för tillfället för 55 kr/st eller 2 st för 100 kr.

Tvättråd 40 grader
Knappar i plast i nacken, två lägen.
Baksida av supertunn vit fleece, sval och skön även sommartid.

Kontakt: [email protected]

Tävlingen pågår tom 24 juni!

Tävlar gör du genom att dela tävlingen på Facebook och/el din blogg samt kommentera detta inlägget! Om du delar tävlingen både i din blogg och på Facebook får du kommentera två ggr och därmed två lotter i tävlingen!

Här kan ni ser mer av Dexxis fina kläder: http://dexxisyr.blogspot.se

 

Drömmen om semester!

Barn & Familj | 2012-06-07 | 19:47:27 Kommentera här! » 0 st

De flesta av er har redan förstått eller hört om det men vi drömmer om en husvagn igen. Eller ja vi har väl inte slutat drömma sen vi började för sådär 2-3 år sedan.

Jag är ju tyvärr inget stort fan av äldre vagnar. Mycke pga att jag har så otroligt svårt för lukten som blir på begagnade textilier etc. Därför har vi fastnat för Hobby som ju ligger i en någorlunda prisklass redan som nya och ett par år gammal vagn känns ju ändå ok, det har inte hunnit bli sp mycket lukt i dem än.

Men då kommer problemet att det finns FÖR MÅNGA modeller att välja på. Vi har lyckats lista ut att en 650 är den storleken vi vill ha. Den är tillräckligt "liten" (man kan nog inte kalla den för liten egentligen) för att gå att dra omkring på någon gång i bland men tillräckligt stor för att rymma två vuxna, tre barn, en hund och en katt (stön, kan man campa när man är så många?) Det blir inget kort ekipage med våran bil till ;-)

Skulle om jag får välja helt fritt helst villja ha en Prestige men en De Luxe duger bra om den är fin.

Men sen kommer det riktigt stora dilemmat! Vilken planlösning är egentligen bäst? I den bästa av världar hade vi fått tag på en med 3-våningsäng men räknar med att det kan bli svårt. En nackdel är väl också att 3-våningsängar inte får så stort mellanrum.
Men största funderingen är kring U-soffan. Antingen har man den i fronten sen köket och så sovdel med sperat barnkammare baktill. Eller så har man Barnkammaren framtill U-soffa och kök i mitten och dubbelsängen där bak. Båda blanlösningarna har sina för- och nackdelar.



Fördelar:
Gott om plats kring sängarna + går att få till en rejäl extra barnsäng av L-soffan bak.
Sovrumsdelarna är avskilda från varandra.
Stor, rymlig och ljus barnkammardel.
Nackdelar:
Ganska trångt i köket och kring soffan.



Fördelar:
Gott om plats vid soffan och i köket där det kanske är ströst chans att man umgås.
Går att göra en smalare barnsäng i dinetten baktill.
Nackdelar:
Det är riktigt trångt i barnkammaren
Det blir också lite mörkare i barnkammaren eftersom det är mindre fönster när de sitter i kortändan på sängen.


Någon som har erfarenhet kring liknande planlösningar?
Jag tror att jag ändå tror lite mer på KMFe?

Är det någon som vet någon som säljer någon av ovanstående vagnar till riktigt bra pris så får ni gärna kontakta mig! Gärna årsmodellerna 09-10

Socker förhöjer verkligen smaker!

Mat & Bak | 2012-06-02 | 07:01:44 Kommentera här! » 0 st

Eller ja sötma i alla fall!
När jag gick upp nu på morgonen och gjorde mitt te var honungen slut! Eller ja, den burken som fanns i köket var slut! Jag orkade inte leta mig in i förrådet och hämta en ny så jag drack mitt morgonte utan honung! Vilken skillnad, det smakade nästan ingenting!

Vacker

Allmänt | 2012-06-02 | 06:51:48 Kommentera här! » 0 st

Ligger i sängen och läser Ulla!
Denna klänningen var ju urfin, den hade jag velat ha! Den hade nog passat med mina nya fina skor!

Det här verkar inte ha postats igårkväll som det skulle så nu blev det morgon inlägg!

Vart jag mig i världen vänder

Allmänt | 2012-06-01 | 19:05:28 Kommentera här! » 0 st

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer längtar efter något som kan rädda mig...

Fredag kväll kl är 19 och nu går jag och lägger mig! Det är inte roligt längre! Det är inte ens ok! Jag vägrar att acceptera att det ska vara så här mer nu! JAG SKA HA HJÄLP om jag så ska leta över hela världen för att finna den!
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se