Det är roligt att städa!

Allmänt | 2012-03-30 | 12:51:24 Kommentera här! » 0 st

I alla fall känner jag så just nu. Har fått gjort en hyffsad grundstämning i början på veckan så det gick ganska snabbt och lätt att få ordning idag (i alla fall nedervåningen).

Jag måste också få utmana er! Köp en flaska super 10. Det måste vara det bästa rengöringsmedel som någonsin tillverkats! Det underlättar så otroligt och det blir verkligen RENT när man använder det! Om ni är rädda för att jag säger det pga att jag är återförsäljare för det så köp det av någon annan, bara prova det för det underlättar så otroligt i vardagen. Dessutom är det troligen ett av det billigaste rengöringsmedel man kan få tag på. En flaska koncentrat för 179 kr ger 22 LITER det går även att använda till golvrengöring (betydligt effektivare än den sort vi hade innan), fläckborttagning på kläder och ungsrengöring etc.



Smarties kakor

Mat & Bak | 2012-03-29 | 19:34:37 Kommentera här! » 0 st

Idag hade Moa en kompis här och jag var sugen på att baka så de fick baka Smarties kakor. Googlade lite och hittade ett recept på nätet som jag som vanligt ändrade lite ;)

175 g smällt avsvalnat smör
2 1/2 dl farinsocker
1 dl strösocker
1 ägg
1 äggula
5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
100 g choklad droppar (el hackad choklad)
Smarties till dekoration

Vispa smör, farinsocker och socker poröst. Titt ner ägg och sen torra ingredienser och sist chokladen. Rulla små bollar av degen eller klicka ut den. Tryck ner Smarties i.
Grädda i 200 grader i 10 min. OBS att de flyter ut och jäser rejält så lägg dem inte för tätt.

Enl det receptet jag hittade skulle de grädda 17 min i 175 grader men det blev inget bra resultat i vår ugn.




Havregröt

Mat & Bak | 2012-03-29 | 14:42:55 Kommentera här! » 0 st

För ett tag sedan köpte vi en burk med semper havregröt att ha med oss som mellanmål till Ebba. Jag tänkte då att den innehåller väl havregryn och någon frukt för smaksättning. Blev ganska förvånad när det på baksidan stod yoghurt, äpple och päron? Läste det finstilta och hittade havregryn 6% långt ner på listan.Varför heter det då inte yoghurt, frukt och havre? Bara en tanke...

Snart

Allmänt | 2012-03-28 | 19:19:47 Kommentera här! » 0 st

Snart hoppas jag att det ska bli lite mer bloggande! För snart har jag en telefon som jag både kan ta bilder med och blogga med :) i dagsläget tar jag korten med min s2a och sen smsar eller mejlar jag bilden till min iPhone för att kunna blogga från mobilen. Lite krångligt ja!

Idag har det varit lite sämre väder men jag lever fortfarande på lyckan från de sista dagarnas strålande sol.

Pyssel och vårfint

Hus & Hem | 2012-03-22 | 19:50:36 Kommentera här! » 0 st

Igår när jag ändå var ute och åkte passade jag på att springa in på blomsterlandet och köpa lite nya blommor. Blommorna i köksfönstret har verkligen förfallit under vintern. Så nu åkte de i soporna allihop. Istället köpte jag kryddor att ha i köksfönstret. Basilikan och Persiljan var tyvärr slut så de får inhandlas senare. Så länge blev det Citrontimjan, Oregano, Timjan och Citronmeliss. Lite bilder på inköpen


         





Idag putsade jag insidan på fönstren vid "matsalen" och varje gång jag tittar på det fönstret stör jag mig på min bruna lampa... Nu är den inte brun längre. Maskerade och tejpade sen åkte silversprayen fram och lampan är nu mer silverfärgad. Egentligen hade jag velat ha den vit men vi hade ingen vit sprayfärg hemma, däremot hade vi silverpray så det fick det bli. När lampan väl var sprejad var jag ju tvungen att göra något åt lampskärmen. Så den fick en makeover. Den klädde den med vitt fuskskinn och satte två nylonsnören som dekoration upptill och neritll. Var svårt att få bra bilder på det hela och jag "glömde" ta förebild på hela lampan.

               

Vagnbesatthet

Barn & Familj | 2012-03-16 | 22:15:21 Kommentera här! » 0 st

Jag vet att jag är långt ifrån värst när det gäller besatthet av vagnar. Men lite vagntokig är jag allt. Efter förra inlägget blev jag så sugen på en Emmaljunga att jag åkte och köpte mig en. :) jag har tyckt att det har varit lite jobbigt att ha Ebba framåtvänd som hon sitter i vår Urban jungle. Antar att det har en hel del att göra med att hon varit så mycket sjuk det sista och att jag därför känt behov av att kunna ha koll på henne (se henne). Själv har hon verkar ganska nöjd med att åka framåt. I alla fall bestämde jag mig för att köpa en övergångsvagn och så får Urban junglen stå och vila ett tag.

Jag hade ett par kriterier när jag åkte ut för att titta
* riktigt bra pris (jag har ju trots en ganska dyr vagn redan)
* Emmaljunga
* Ljus färg - helst vitt "skinn"
* Fyrhjuling med lufthjul

På fjärde punkten ändrade jag mig rätt omgående när jag upptäckte hur mycket mer lättkörd Nitron var. Jag är ju van sen länge att ha en lättsvängd vagn.

De övriga punkterna kan man säga uppfylldes till punkt och pricka. Det blev en Emmaljunga Nitro i "white croc" årsmodell 10 (11 på chassit). Till riktigt bra pris. De hade 30% rakt av och priset låg redan från början ett par hundralappar under normalpriset och sen fick jag ytterligare 200 rabatt.

Sen köpte jag till en originaldyna med velour på ena sidan och ett lite roligt mönster på andra sidan.

Ville ha ett vindskydd (fotsack) också men eftersom färgen utgått går det inte att beställa exakt samma som vagnen. Det finns en färg som heter leatherette idag det är samma färg men lite annat mönster på detaljerna. Tyvärr var det ingen i Gbg med omnejd som hade den inne utan den behövde beställas och jag ville ju ha den nu inte när det blir varmt och vår ute så jag bestämde mig för att köra på en udda. Blev en grå med vita ränder (omvända färger som suffletten/vagnen så det funkar).

Nedan är lite bilder på vagnen. Tyvärr ingen superkvalité eftersom jag ville blogga från mobilen och därför var tvungen att ta kort med iphonen.

Sitter och sörjer en vagn...

Barn & Familj | 2012-03-13 | 10:37:17 Kommentera här! » 0 st

Det är lite sjukt det där med att man kan vara så fixerad vid vagnar. Men det är kul med vagnar det går inte att komma ifrån. Just nu har jag börjat sakna min gamla Emmaljunga. Ibland ångrar jag verkligen att jag sålde den. Det var ju en jättebra vagn att växla med UJn. Hon som köpte den gjorde verkligen en riktigt vra deal. Den var nästan helt i nyskick (jag är väldigt rädd om mina vagnar) och med alla dessa tillbehör! En sådan deal lär man aldrig göra själv...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se