Vitt runt bord med lejontassar - check!

Hus & Hem | 2012-11-29 | 19:52:22 Kommentera här! » 1 st

Då var bordet färdigt! Jag är verkligen jättenöjd! Vi får fortfarande plats sex personer men det upplevs mycket rymligare i köket. Har även gjort om våra gamla stolar i oljad ek till klädda stolar. Lite hobbyskum och några stolsöverdrag var allt som behövdes!
Nu är det bara adventspyntning kvar, så tråkigt - NOT! Jag älskar julen och julen den börjar nu!

Nästan färdigt :)

Hus & Hem | 2012-11-28 | 19:32:34 Kommentera här! » 1 st

Sista strykningen på foten på bordet och näst sista strykningen på bordsskivan! I morgon bitti blir sista strykningen på skivan och förhoppningsvis kan vi skruva fast skivan i morgon kväll! Sen antar jag att bordet behöver vila ett tag så att färgen verkligen biter ordentligt!

En undran jag har; varför blir alltid sista lagret färg det sämsta? Grundfärgen blev kanon, slät finn och inga rinndroppar. Första lagret lackfärg blev också kanon, slätt och fint! Men sista lagret det kletar och det rinner, varför???? Det är ju det viktigaste lagret av dem alla!!!

Det händer grejer!

Hus & Hem | 2012-11-27 | 14:38:24 Kommentera här! » 0 st

Bordet börjar ta form! När jag sprayat tassarna fick man verkligen en kännsla av hur resultatet kan tänkas bli! Såg att jag borde lagt lite mer energi på att jämna ut lacken på lejontassarna! Lacken har ju flagnat lite av den hårda tvätten men troligen syns det inte så mycket efter tre lager färg! Det kan ju också ge bordet en viss charm!

Ett irritationsmoment när man målar möbler är att de ofta fastnar i täckpappen! Det hade jag ingen lust med den här gången så distanser inder fötterna fick det bli! Lock från barnmatsburkar blev perfekt :)

Slipa och tvätta

Hus & Hem | 2012-11-27 | 12:02:44 Kommentera här! » 0 st

Uppdatering av mitt bordsprojekt!

Igår kväll sågade vi till den nya bordsskivan och slipade den så delarna ligger färdiga och väntar och idag passade jag på att slipa (matta ner den lackade ytan) och målartvätta bordet. Tog också en extra omgång klorin på tassarna jag hoppas så att inte tassarna är förstörda för gott av angreppet utan att klorinet verkligen dödat alla eventuella mögelsporer! Nästa steg är att spackla och slipa några små skarvar som blivit synliga och sen hoppas jag att vi kan spraya tassarna med fläckdöljare (en vit färg dom förseglar åtgärdade fukt och mögelskador så att missfärgningen inte tar sig igenom färgen. I bästa fall hinner vi även med grundmålningen ikväll!

Fortsättning följer... :)

Lejontassar

Hus & Hem | 2012-11-25 | 09:56:49 Kommentera här! » 0 st

Jag har länge varit insnöad på att skaffa ett runt bord till burspråket i köket, men inte riktigt hittat något jag gillat. Eller så har jag hittat bord jag gillat men inte kunnat få ihop det med stolar! Eller så blir hela kittet för mycket pengar just nu. Men så helt plötsligt fastnade idén med ett gammalt runt bord med lejontassar i hivudet! Det bästa med det var att mamma hade ett sådant stående i sin källare! För någon vecka sedan hämtade vi det trots att det nog var lite litet. Väl hemma märkte vi att lejontassarna blivit angripna av fukt i källaren och något odefinierbart hade växt på två tassar! Det blev att först tvätta med super10 för att få bort det värsta. Sen skrubbades de med en stark klorinblandning för att döda eventuella mögelsporer och det verkar ha fungerat! Nu är bara resten av projektet kvar. Bordet har ju många år på nacken och är i skick där efter! Dessutom är bordskivan minst 20 cm för liten i diameter. Så därav behöver vi tillverka en ny bordsskiva! Här kommer ett litet smakprov på dagsläget!

To be continued....

Ljus är mysigt!

Hus & Hem | 2012-11-22 | 15:30:00 Kommentera här! » 3 st

Levande ljus är något jag tycker är jättemysigt, MEN med en ligist på 1,5 år hemma är det även livsfarligt! Då får man hitta små genvägar och kompromissa lite. De här små batteridrivna värmeljusen hittade jag på Rusta, 29 kr för fyra. De fladdrar lite för att bli mer verklighetstrogna! De hade troligen gjort sig bättre i en "ljuslykta" där de gett ett mer indirekt ljus men nu var det i min cultljustake jag ville ha dem så de får duga ;) Blockljuset köpte jag för ett tag sedan på EM För 69 kr. Passade på när jag hade wrapp-presentkort!
 

 

Att vara storfamilj är inte alltid kul!

Barn & Familj | 2012-11-17 | 07:41:22 Kommentera här! » 1 st

Vaknade alldeles för tidigt idag av en liten ettåring. Efter att jag varit uppe och fixat välling till henne kunde jag naturligtvis inte somna om. HON sover däremot gott igen!

Själv passar jag på att filosofera! Jul på Liseberg hade ju invigning igår och dit skulle jag verkligen vilja gå med familjen så jag tänkte att jag kikar lite på deras hemsida. Ramlade in på biljetter och priser och började räkna! Två barn 7 och 5 år gamla men över 110 cm - det blir fullt inträde. Lillstompan får däremot följa med gratis ett tag till! Det betyder att inträde + åkpass (160 kr/st) till två barn och en vuxen går på 840 kr.
Det är rätt mycket pengar för att gå omkring ett par timmar i en park och låta barnen åka lite karuseller.
Ibland slår tanken mig att man skulle behöva vara ganska rik för att ha råd att ha många barn. I våran budget finns det definitivt inte utrymme för sådana här "utsvängningar" och speciellt inte en månad före jul. Det är ju inte bara jul på Liseberg som kostar. Det är ju något hela tiden. Overaller till tre barn till exempel. Går man till vanliga butikerna (kappal, lindex osv) pratar vi runt 700 kr per barn. Räkna det gånger tre barn. Sen vinterkängor, regnkläder, stövlar... Ja ni som har barn vet vad det kostar! Och sen gångrar vi det med tre. Det ska sen betalas på 1,5 (nu när jag är föräldraledig) inkomst! Som först ska betala huslån (ja vi har rejäla sånna), husvagnslån (nej vi hade inte råd att casha upp när vi köpte den), elräkningar, försäkringar, telefon och MAT! MAT (inkl hygien och blöjor) är DYRT när man är fem personer och en katt och en hund!

Sen finns det ju massor av klämkäcka svar på detta. MEN, min familj lever inte i Afrika - vi lever i svinkalla jantelagssverige! Vist skulle vi ÖVERLEVA utan både hus, husvagn och bil! Vi skulle förmodligen överleva i en etta längst upp i ett höghus med, kanske rent av i en liten stuga i skogen. Och naturligtvis har vi prioriterat alla de där materiella tingen som hus, bil och husvagn! Allt för att försöka underlätta livet så gott vi kan! Men ibland måste även vi få gnälla lite! Även vi medelsvensson hemma i Sverige som kämpar för att få just vår situation att gå runt! Det behöver inte betyda att det är mindre synd om svältande och sjuka barn, hemlösa, krigsdrabbade osv. Vi gör det lilla vi kan för dem med... Men just idag tänker jag på svensonbarnfamiljer i Sverige! För jag vet ju att vi inte är ensamma om denna ständiga kamp för att få hela hjulet att snurra, både ekonomiskt och tidsmässigt. En kram till alla er där ute som också kämpar!

Dåså, tillbaka till det som var ursprungstanken till mitt inlägg idag. OM vi nu går på jul på Liseberg så får vi nog hålla oss till att bara promenera omkring och skippa karusellerna! Det kan ju bli riktigt mysigt det med! Även om jag hade hoppats på åkpass till barmen nu i vinter eftersom vi inte ens var på Liseberg i sommar (ja det var för dyrt helt enkelt och vi prioriterade att vara ute med husvagnen).

Ja, lev väl och ha en skön lördag!

Fisksoppa igen!

Mat & Bak | 2012-11-15 | 18:02:13 Kommentera här! » 0 st

Idag blev det fisksoppa igen! Så gott det är alltså! Varför har vi inte ätit det oftare!

Receptet
4 stora potatisar
1 stor morot
1/2 purjolök
1 brocolihuvud
Vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 fiskbuljongtärning
2 msk vetemjöl
1-1 1/2 dl grädde
300 g fisktärningar (ICAs torsk och lax fryst)

Skala och tärna potatis och morötter, skiva purjolöken, bryt buketter av broccolin. Häll allt i en kastrull. Täck med vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Koka tills potatisen är mjuk. Skaka ut mjölet i vatten och red av soppan. I med fiskbuljongtärningen och grädden, koka upp. Lägg i fisken och koka upp. Låt småputtra en liten stund och stäng sedan av plattan till fisken blir klar i eftervärmen.

Höstblåsor vattkoppor och myskläder!

Barn & Familj | 2012-11-13 | 12:37:59 Kommentera här! » 0 st

Här velar vi fram och tillbaka mellan om lilltjejen har vattkoppor eller höstblåsor! Hon är inte jättepåverkad men har vätskefyllda blåsor på rumpan och en på handen, prickar på fötterna och en blåsa i munnen (vad vi ser). Hon säger mycket ajajaj, är lite gnälligare än vanligt och har lätt feber på kvällarna. I morgon ska vi träffa vår BVC-sköterska för att se om hon kan se om det är det ena eller det andra. Vore skönt att veta vilket som är avklarat!

Kappahl hade klubblag i fredags och då fick man 25% på ett helt köp. Passade på att köpa en jumpsuit (onepiece) till ebba. Så nu har alla barnen att mysa i. Det har ju passat extra bra nu när Ebba varit dålig med.

Djurnära

Hund & Katt | 2012-11-08 | 19:25:55 Kommentera här! » 0 st

Ni som har djur, när ni behöver något till häst, katt och hund så hör med djurnära i Floda! Måste säga att de varit jättetrevliga och hjälpsamma när vi varit där! Dessutom visade de sig vara billiga! Vi har letat kattlucka för att sätta i förrådsdörren så inte det händer fler gånger att dörren är stängd och Chess inte kommer in till sin låda. Det visade sig vara en hel jungel att köpa kattlucka..

Vi köpte i alka fall tillslut en staywell kattlucka och prisskillnaden var inte dålig 275 kostade den på huvferöds på backaplan medan djurnära tog 179 kr! Men jag gynnar gärna våra små lokala handlare och ännu hellre när de dessutom är billigare!!

Slaktad pumpalykta!

Mat & Bak | 2012-11-02 | 08:49:15 Kommentera här! » 0 st

Japp, jag slaktade den redan igår! Ville inte låta den stå på trappen och ruttna utan ville ha mer nytta av den! Så jag slaktade den och gjorde en pumpapaj till efterrätt igår! Idag blev det dessutom pumpapaj till frukost!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se