Halloween 2012

Pyssel & Sånt | 2012-10-31 | 19:06:37 Kommentera här! » 1 st

Inte så mycket att säga om det men bjuder på lite bilder på årets pumpa!

Fisksoppa och nybakat lingonbröd!

Mat & Bak | 2012-10-29 | 21:32:57 Kommentera här! » 0 st

Soppa är vi dåliga på att äta i vår familj, eller i alla fall blir det sällan att vi gör det! Men idag gjorde vi en riktigt smarrigt fisksoppa och till det åt vi nybakat lingonbröd! Riktigt gott! Elias som i bland (läs ofta) kan vara lite kinkig med mat åt TRE portioner soppa! Det tar jag som bra betyg! Eftersom jag inte använde något recept kommer här ett ungefärligt recept ;)

Min fisksoppa
4 STORA potatisar
2 morötter
1/2 purjolök
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
3 torskryggfileer (eller valfri fisk)
1 dl crème fraîche
2 msk mjöl
Grön sparris
Dill

Skala potatisen, skär potatis morot och purjo i lagom bitar. Häll på vatten och buljongtärningar. Koka tills potatisen är mjuk. Häll i crème fraîche. Blanda mjöl med lite kallt vatten, red av soppan. Tärna fisken och lägg ner i soppan tillsammans med dillen.

Jag glömde sparrisen, vilket resulterade i att jag milrade den lite och skar ner den i soppan samtidigt med fisken! Ett serveringstips skulle ju kunna vara att koka sparrisen för sig och lägga två hela på soppan :)

Puzzel för ettåring 2012!

Barn & Familj | 2012-10-29 | 15:20:21 Kommentera här! » 1 st

Inser att min ettåring redan har koll på hur man sveper bilder, vänder skärmen, öppnar spel etc på iphone.

När vi ska pussla tar vi inte längre fram ett knoppussel i trä (kanske mest för att pusselbitarna ligger utspridda lite här och var) utan vi tar fram en iphone!

Till er som har små barn kan jag starkt rekommendera appen som heter "pussel för barn".


Kvalité

Allmänt | 2012-10-29 | 07:55:25 Kommentera här! » 2 st

Tisdag förra veckan kom min man hem och överraskade mig med rosor och choklad! Det hör inte till vanligheterna längre men det händer i alla fall fortfarande! Blev jätteglad! :) vad som gör mig ännu mer glad är att idag dn vecka senare står fortfarande ALLA 20 rosor ståtliga och fina på mitt köksbord! Glädje!

Värme

videor | 2012-10-26 | 09:13:19 Kommentera här! » 0 st

Idag är det riktigt kallt och vad passar väl bättre då än en liten brasa?

Fogarna ger sig till känna igen!

Allmänt | 2012-10-25 | 21:40:06 Kommentera här! » 1 st

Var länge sedan jag kände av någon foglossning nu men idag tog jag tag i projekt storstädning badrum! Har ont överallt i kroppen inkl fogarna men badrummet glänser i varenda hörn och badrumsskåpen är rensade och städade! jag har till och med tvättat taket! :)

Sen innan barnen la sig fick de städa sina rum ordentligt med och gjorde det riktigt bra bägge två! Jag var med och hjälpte dem och styrde upp lite men det mesta gjorde de själva! De kan bara de vill!

Men som sagt nu har jag ont och är trött så nu ska jag sova gott hela natten!

Roligt

Allmänt | 2012-10-23 | 10:34:12 Kommentera här! » 0 st

Igår fick vi allumbladet! Och på första uppslaget ser jag en bild på det te jag köpte på indiska för våra wpappkort!

Inte nog med det! När jag satte mig med en kopp te framför Malou så visar det er ljust grålila nagellack som var snarlikt ett av dem jag köpte sist ( mitt visade sig dock vara lite mörkare). Tydligen har jag handlat "rätt" i höst :)

Allvarligt?

Barn & Familj | 2012-10-23 | 07:35:58 Kommentera här! » 2 st

På fullt allvar! VARJE dag plockar jag (el Marcus) iordning denna hög MINST en gång! Är det helt omöjligt att få barn att ställa skorna på sin plats, hänga upp jackan och lägga hjälmen på en hylla???? Eller är det så att vi har för få krokar och att det är därför det ser ut så här????

Om vi bygger en 10 meter lång hall med krokar varje dm, skolhyllor hela vägen och lådor att lägga annat i blir det bättre då? Eller är det dödsdömt? Kommer det vara så här i 20-25 år framåt nu?

Wrappat

Allmänt | 2012-10-22 | 17:33:01 Kommentera här! » 2 st

Det var länge sedan det fanns några bra fria presentkort på wrapp nu. Men förra veckan såg jag att det började dyka upp igen! Så i söndags wrappade vi lite igen! Hos classe köpte vi engångshandskar och skrivarpapper till mamma för 8 kr! Helt ok. På indiska blev det en påse chai te och en käck tesil också där blev det 8 kr eftersom vi använde båda våra wrappkort!
Det är kul att wrappa!

Blåa naglar

Allmänt | 2012-10-21 | 22:38:46 Kommentera här! » 0 st

Det är något jag nog inte haft någon gång under hela mitt liv! Men någon gång ska vara den första tänkte jag och köpte för skojs skull ett blått nagellack. Jag har sällan färgade nagellack numer eftersom det flagnar så fort när man är i vatten hela tiden. Men därför tycker jag depends nagellack är käcka! Det är små och billiga och det gör inte så mycket om de torkar så man får slänga dem. Sen kan man ju inte påstå att de är superbra. Men en kul grej i alla fall.
Kunde inte låta bli att testa det blå ikväll. Men det blev lite besvikelse för det blev inte blått utan turkost! Inte riktigt tanken! Tyvärr har depend aldrig uppdaterade provkartor vilket gör att man får gå på färgen på flaskan! Den stämde inte så bra kan jag bara konstatera!

Lördagsmysdesert

Mat & Bak | 2012-10-20 | 19:40:46 Kommentera här! » 0 st

Knäckig äppelpaj med vaniljvisp!

6 st aroma äpplen
Kanel och socker (strö på äpplena)
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl farinsocker
0,25 dl socker
75 g smör

Grädda ca 20 min i 225 grader!

Fyllda paprikor med potatistoppar!

Mat & Bak | 2012-10-20 | 16:58:49 Kommentera här! » 0 st

Idag blev det något nytt för oss! Hade fyra paprikor som låg och skräpade i kylskåpet och tänkte att det nog var bra att använda dem! Gjorde en tacofärs med hemgjord tacokrydda, fyllde paprikorna och toppade med riven ost.
Till det gjorde jag små gratinerade potatistoppar. Det kändes både gott och festligt!

Att göra tacokrydda själv måste ni testa! Detta receptet använde jag idag:
1 msk oregano
1 msk spiskummin
1 msk chillipulver
1 msk paprikapulver
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 tsk salt
1 tsk socker

Blanda ihop kryddorna och använd sen ca 2 msk av blandningen till 400 g färs.



Polly

Mat & Bak | 2012-10-17 | 17:48:53 Kommentera här! » 0 st

Är det bara i vår familj som det är helt omöjligt att sluta när man väl börjat med Polly? Jag är illa men min man är snäppet värre (vilket jag nog ska vara glad för med tanke på vikten). Jag kommer dessutom på mig själv med att snabbt tugga i mig de hårdare för att ibland ha turen att få en av de där riktigt mjuka som är extra goda!
Just nu är Polly oavsett mitt favoritgodis :)

Nödvändigt ont!

Allmänt | 2012-10-17 | 16:39:15 Kommentera här! » 0 st

Har gjort något nödvändigt ont idag! Provat och köpt jeans! USCH vad jag hatar att prova jeans! Men eftersom jag gått upp så mycket efter Ebba så har jag mer eller mindre bara ett par jeans jag kommer i :( men nu efter "svett och tårar" har jag två :).

Hittade dessa på kappahl. Modellen heter Stella och har hög midja (som man kan packa in bulldegsmagen bakom) och smala ben som går att få ner i stövlar och boots (som ju jag gillar). Mörkblå med lite slitning! Jag hade gärna haft ett par helt utan slitning men det var mycket hårdare tyg i dem så det fick bli dem som var lite mer bekväma :)

Morgonstund...

Allmänt | 2012-10-14 | 07:31:15 Kommentera här! » 0 st

Söndag morgon, klockan är halv åtta och två föräldrar ligger vakna sedan en timme tillbaka och spelar ruzzle och slösurfar. Liten tjej stod för väckningen men somnade om efter vällingen! Det gjorde dock inte föräldrarna! Ute hör man regnet smattra mot taket och det är fortfarande ganska mörkt ute! Det tycker jag är mysigt! Att gå upp när det fortfarande är mörkt, tända lire ljus och en brasa och äta en frukost i lugn och ro det är mys på hög nivå det! * drömmer*

Tips för trångbodda storfamiljer!

Allmänt | 2012-10-14 | 07:24:11 Kommentera här! » 1 st

Det här inlägget låg kvar och hade tydligen inte postats...

Här är det alltid lite lite plats i skåpen men när man är fem pers i familjen så behöver man ofta stora mängder. Därför har vi sparat förpackningen till 500 g cornflakes sen köper vi 750 g. Väl hemma är det bara att flytta över stora påsen till den lilla förpackningen. Den stora påsen får med god marginal plats i den lilla förpackningen. Så har man både sparat utrymme och har en mer lätthanterlig förpackning :)

Ta da!

Hus & Hem | 2012-10-02 | 08:11:00 Kommentera här! » 0 st

Igår blev fotoväggen klar!

Det blev dock lite problem eftersom skrivaren igen började krångla och skrev ut randigt! Nu har jag tröttnat på att krångla med den så trots att vi eg har någon form av köpstopp så fick det bli en ny skrivare!
Måste säga att redan vid installationen kändes det bra! Nyckelordet är ENKELT! Så som det ska vara med teknik! Så nu har min skrivare blivit min bästis istället för ovän! CANNON vs HP 1-0! När det sen var dags att skriva ut gick det snabbt, enkelt och med perfekt resultat direkt från början! Inte behövde man skriva ut samma bild 15 ggr med olika inställningar för att få den bra. CANNON vs HP 2-0! Sista matchen handlar om kvalité och funktion i längden! Resultat går ju inte att avgöra på en dag med CANNON! Men med tanke på hur HPn har funkat gissar jag att CANNON lätt vinner den matchen med!

 

 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se