Sprayfärg

Hus & Hem | 2012-09-29 | 17:08:43 Kommentera här! » 0 st

Måste säga att denna väggen var ett lagom projekt! Snabbt och lätt och nu är den klar! :)

Två strykningar med färg (plus en extra på lipsylteckningen) och väggen var som ny igen!

Alla gamla ekramar som legat i en korg och skräpat har jag sprayat svarta för att de skulle passa in bättre. Jag har börjat sätta in några foton som vi redan hade och ska fylla på med fler när jag har tid att sätta mig vid datorn.

Känner mig nöjd med resultatet i alla fall! Det är så kul med sprayfärg! På bara minuter kan man förändra något så totalt.

Tröttnat

Hus & Hem | 2012-09-26 | 11:10:31 Kommentera här! » 0 st

Nu har jag tröttnat på barnens fina lipsylteckning på väggen i vardagsrummet! Det förvånar mig att vi stått ut med den i nästan fyra år! Idah åkte i alla fall bröllopsfotot ner och skarvar och hål är spacklade! Ett steg i rätt riktning! Sen är tanken att det ska bli en fotovägg där alla kort på barnen ska samlas!

Jag har en massa ramar i ek som jag tänkte spraya svarta så de passar in i vardagsrummet! Hoppas resultatet blir som jag tänkt mig till slut!

Tabbouleh och laxfilé

Mat & Bak | 2012-09-25 | 16:54:45 Kommentera här! » 0 st

Idag blev jag trött bara jag tänkte på potatis, pasta och ris! Så det fick bli något annat och lotten föll på denna rätt!
Tabboulehn är gjord på det jag hade hemma så det blev tomat, gurka massor av persilja, lite salt och peppar och så bullgur såklart! I bullgurren hade jag lite smör bara för att jag tycker det är gott :)

Vardagslyx för en föräldraledig mamma?

Hus & Hem | 2012-09-25 | 15:03:01 Kommentera här! » 0 st

Ja så känns det nästan!

Var hemma hos en god vän för några veckor sedan och blev förtjust i hennes duk! En vaxduk som ser ut som en gammaldags linneduk. När jag var på klädkällaren förra veckan kunde jag inte låta bli att köpa ett par meter men sen har rullen blivit liggandes! Men så idag såg jag till att tömma "matsalsbordet" från tvätt och annat så jag kunde lägga på den! OT: vi skulle haft större tvättstuga och skippat "matsalen"!
Det känns i alla fall kul att gå förbi bordet nu och det fattas bara att någon lagar en trerätters och serverar :) så skulle det kännas riktigt lyxigt!

En bra start på dagen!

Mat & Bak | 2012-09-23 | 08:54:00 Kommentera här! » 0 st

I alla fall en mysig sådan! Brödet var så gott som slut så jag bakade lite scones nu på morgonen! För att åtminstone få dem lite nyttigare så bytte jag ut en dl vetemjöl mot vetegroddar! Det blev riktigt gott så det rekommenderas varmt :)

Lerums barnmarknad

Allmänt | 2012-09-22 | 19:36:33 Kommentera här! » 0 st

Idag har jag varit på barnmarknad! Det hör inte till vanligheterna! Men idag hittade jag ganska mycket fint vilket bidrog till att jag tyckte det var kul! Det var dock hysteriskt mycket inlämnat och jag hade önskat bättre sortering! Hade önskat att det hade varit sorterat på pojke/flicka och inte bara på storlek! Tycker även borden kunde varit mer logiskt placerade. Men som sagt jag hittade en del fynd! 22 plagg. Nedan finns bilder på mina favoriter! Så vitt jag kunde se ny overall från nameit, kofta från me too, stickad (handstickad?) tröjklänning med massa söta dekorationer och en fin kappa till Moa!

Trött

Allmänt | 2012-09-21 | 19:03:49 Kommentera här! » 0 st

Så trött! Jag är såååå trött på att vara trött! Klockan är sju på fredag kväll och jag har gått och lagt mig! Alla övriga i familjen är fortfarande uppe. Jag önskar så att jag kunde orka som alla andra! Orka träna, orka se en film på kvällen, orka ha fredagsmys, orka träffa vänner orka gå en promenad, ORKA... Jag vill bara bli frisk! Ibland känns det så hopplöst långt borta...

Kärt barn har många namn...

Barn & Familj | 2012-09-21 | 15:33:13 Kommentera här! » 0 st

Och jag väljer att säga onepiece! Moa har tjatar och tjatat men jag måste erkänna att jag inte varit överförtjust i dem! När jag ser dem går tankarna genast till sparkdräkt för vuxna! Oavsett så blev det en tillslut. Tyvärr fanns denna fina bara upp till 122 så den lär väl snart vara för liten.

Fina skor!

Barn & Familj | 2012-09-21 | 14:52:51 Kommentera här! » 0 st

Idag har jag och mamma varit på en liten shoppingturné. Ebba hade stort behov av nya skor! Hon hade bara ett par på gränsen till försmå sandaler och ett par gummistövlar! Med tanke på att termometern visade 7 grader vid 10 i morse känns sandaler som ett avslutat kapitel! Min Jättesnälla mamma hade lovat att köpa skor till Ebba och det blev två riktigt fina par på skopunkten! Ibland överträffar de mina förväntningar rejält!

Skördat

Hus & Hem | 2012-09-19 | 14:51:44 Kommentera här! » 0 st

Inte för att det blev någon vidare stor skörd men det blev i alla fall skörd! Vi får hålla tummarna för att det blir många fler äpplen nästa år! De ser i alla fall riktigt fina ut!
Egentligen borde de kanske suttit ett par veckor till men jag vågade inte vänta längre av rädsla för att älgarna eller rådjuren skulle norpa dem! Det var dock inte dem jag skulle oroat mig för!!! Det ena äpplet är tyvärr sönderhackat av någon fågel på ena sidan :( Nästa år ska jag ge Chess (katten) tydliga instruktioner om att hålla fåglarna borta från vår frukt!!! Körsbären tog de redan innan de hade mognat! De var fortfarande gröna och stenhårda...

Fönster

Hus & Hem | 2012-09-19 | 09:51:22 Kommentera här! » 0 st

Satte mig i soffan i samma sekund som solen tittade fram! Det var ingen rolig syn att titta ut genom fönstret! De är repiga, prickiga och alldeles dimmiga! De är dessutom gamska nyligen putsade. Inser att vi skulle behöva byta fönster för att GLASET är utslitet! Inte för att fönstren är otäta eller har röta! Men med tanke på att det handlar om rent kosmetiskt så tror jag inte jag är beredd att lägga 200 000 kr på det! Får helt enkelt glädjas åt de mulna och regniga dagarna! ;)

Elodies åkpåsar

Barn & Familj | 2012-09-16 | 21:59:40 Kommentera här! » 1 st

Jag bara älskar dem! De är så fina! Jag har en retro revolution sen Elias var liten men skulle gärna ha en annan färg till Ebba. Antingen cotton candy eller den nya otroligt vackra Apple of my eye! Så om någon vill byta... ;)

Såld på några timmar!

Barn & Familj | 2012-09-16 | 20:08:10 Kommentera här! » 0 st

Tänk att det skulle vara så lätt att sälja en sulky! På bara några timmar var den såld! Men så var den också nästan helt som ny! Måste ju erkänna att den ändå var en snygg och bra paraplyvagn! Men jag använder helst riktig vagn och nu har vi ju dessutom TVÅ vagnar :) och sulkyn låg bara på en hylla i förrådet och tog plats!

Tusen nålar!

Pyssel & Sånt | 2012-09-14 | 22:37:29 Kommentera här! » 1 st

Idag har jag köpt en "ny" vagn igen ;) Faktum är att jag för första gången köpt en begagnad vagn! Om någon missat det så har jag haft ett antal Urban Jungle vagnar till barnen. Den senaste var en 2011 som vi fick sälja eftersom en liten prinsessa inte ville åka frammåtvänt! Nu har hon ändrat sig och då passar det bra att köpa en mer av terrängvagn nu till vintern! Eftersom jag inte var lika nöjd med de nya kinatillverkade urban junglevagnarna så fick det bli en begagnad! Vilket ju också var snällare mot plånboken!

Men vad är väl en UJ utan en fin dyna? Det var bara att sätta igång att sy! Blev en rosa Hello Kitty dyna utav den enkla anledningen att det tyget låg och skräpade här hemma. Så idag har jag nålat och nålat och nålat!

Hoppas att jag ska få köpt något roligare tyg vid tillfälle och då blir det att sätta sig och sy igen :)

Nu ska jag lägga mig och sussa gott för i morgon ska vi på mysigt barndop!

Besvikelse!

Allmänt | 2012-09-13 | 19:22:47 Kommentera här! » 0 st

Hade allt ett litet hopp om att iPhone 5 skulle överträffa allt vad andra smartphones heter. Men icke då. Designen: samma som 4 och 4S men lite tillplattad och uttryckt! Läs större skärm!
Tekniken: lite snabbare och lite bättre men inget revolutionerande precis!
Och STOR nackdel: de har tagit bort den traditionella dockningskontakten som hängt med i 10 år (om jag förstått rätt). Vilket också innebär att alla smarta bra tillbehör man har inte längre passar! Jag köpte tex en superbra högtalare i sommars.

MEN detta innebär att jag kommer kunna fortsätta att vara strålande nöjd med min 4S ytterligare ett år. Vilket också innebär flera sparade lusentappar :)

Namnam

Mat & Bak | 2012-09-07 | 18:00:22 Kommentera här! » 0 st

Idag blev det något av en ovanlig middag för oss!

Gjorde en sallad med matvete och hackad persilja i! Ingen potatis, pasta, ris i stora lass som alltid! Och tänka sig det var gott det med :)

Tabbouleh inspirerad kan man säga även om vi inte hade bulgur utan matvete och hade i lite mer än persilja tomat och gurka :) Det var i alla fall Tabbouleh som jag hade i huvudet när jag började med maten, men man taget vad man haver ;)

Sen gjorde vi färsspett! Något för mig väldigt osvenskt av någon anledning! Troligen för att jag har minnen från när man var yngre och var vid Aspen och badade! Framåt eftermiddagen satt arabiska (?) familjer och kramade färsspett att grilla! Oavsett så är det riktigt smarrigt och går snabbt att grilla!

De här är kryddade med pepparblandning, salt, massa vitlök och persilja! Rekommenderas varmt! Lite olja i smeten hjälper dem att inte fastna så mycket :)

Gunilla

Allmänt | 2012-09-04 | 22:02:49 Kommentera här! » 0 st

Alltså jag vet inte om jag ska skratta eller gråta? Och hennes stackars lilla dotter! Ja vad säger man!

Maria däremot, så skön människa!

Nu ropar sängen!

Jag älskar att gå!

Barn & Familj | 2012-09-04 | 16:10:45 Kommentera här! » 0 st

Tyvärr har mamma inte alltid tålamod nog att stanna hela tiden jämt...

Miniformat

Hus & Hem | 2012-09-04 | 10:49:43 Kommentera här! » 0 st

I ugnen står nu något av det bästa jag vet - kålpudding! Vad som däremot aldrig hänt innan är att jag gjort den i miniformat. Måste genast konstatera -Det är mycket mycket lättare att laga mat i liten skala! Ingen hackad kål över hela köket, ingen jättegryta att stå och röra i när man bryner kålen, ingen jättebalja att diska efter färsen osv! Nu längtar jag till den är klar - mums!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se