Rastat symaskinen

Barn & Familj | 2013-01-27 | 20:12:46 Kommentera här! » 0 st

Har rastat symaskinen lite!
Moa har börjat med konståkning och för att skydda väskan från de vassa skenorna och skydda skenorna bättre från fukt sydde jag ett par mjuka skenskydd! Hyfsat smidigt med tyg som ändå bara låg och skräpade. Elias började också i konståkningsklubbens skridskoskola och tyckte det var riktigt kul så han ville ha skridskor med taggar han med. Det blev genast ett problem... Det finns ju bara vita prinsessiga billiga konståkningsskridskor och jag vill inte lägga tusenlappar på skridskor förrän de verkligen fastnat för det. Då kom ordföranden i klubben med förslaget att man kunde köpa/sy svarta skridskodkydd! Rotade i en låda med Marcus gamla t-shirtar och hittade en svart som såg ny ut. Lite ritande, klippande och syande senare var de klara! Supersmidigt har vi nu ett par svarta skridskoöverdrag så nu kan även Elias få skridskor med taggar.

Det förtjänade jag...

Allmänt | 2013-01-19 | 14:16:08 Kommentera här! » 0 st

...efter allt städ, tvätt och matlagning och sen en tur på sadistmaskinen (som alla förstår är det crosstrainern jag menar)!

Amerikanska pannkakor

Mat & Bak | 2013-01-13 | 18:01:38 Kommentera här! » 0 st

Hittade ett recept idag som jag tyckte blev riktigt gott! Har haft ett par st genom åren men detta slog nog dem alla :) Vi åt våra med vanlig sirap (hade ingen lönnsirap) och jordgubbssylt (inte samtidigt)


Amerikanska pannkakor

Du behöver:

5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar till.

Hemgjord müsli!

Mat & Bak | 2013-01-10 | 13:09:09 Kommentera här! » 0 st

Idag har jag gjort müsli själv för första gången tror jag. Moa vill gärna ha müsli istället för flingor och nu var müsslin slut så tänkte jag kunde testa att göra egen. Letade lite på nätet och gjorde sen på mitt sätt ;)

5-6 dl havregryn
1 dl kokos
2 dl vatten
1/2 dl honung
2 msk rapsolja
1 dl linfrö
1 dl hackade nötter (pistage och mandel hade jag)
1 dl russin
1/2 dl hackade aprikoser

Blanda honung, vatten och olja i en kastrull och hetta upp så honungen smälter.
Blanda havregryn och kokos. Häll över vätskan och rör ihop. Sprid ut på en plåt och rosta i 200 grader i 30 min. Rör om då och då. Låt svalna blanda i frukt, linfrön och nötter. Häll upp i en burk.

En erfarenhet rikare!

Barn & Familj | 2013-01-04 | 15:20:40 Kommentera här! » 0 st

Igår testade vi något nytt. Vi gjorde en beställning på mat.se. Konceptet känns ju super! Väldigt smidig att sittopp kvällen och handla. Dock ligger de flesta varor på ett par kronor mer än på Ica. Testade att köpa lite "basvaror" för att få lite koll på hur det var med datum på olika varor. Klövermjölken var ok datum på men kunde varit bättre! Man köper ju den för att få lång hållbarhet liksom. Leverpastejen hade jag i te köpt med den datumen som var. Den var packad för nästan tre veckor sedan och hade därför bara två veckor kvar (jag vill ha lång datum på sådant eftersom vi ofta inte öppnar den direkt). Brödet var däremot bra datum på (bakat idag eller igår). Frysvarorna kunde varit kallare likaså kylvarorna MEN det var skönt att någon bara kom med varorna och ställde dem innanför dörren :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se