Vårrullar och filodeg

Mat & Bak | 2011-01-31 | 21:13:59 Kommentera här! » 2 st

Idag har jag använt Filodeg för första gången. Allt bara för att jag hade fått för mig att jag skulle göra egna vårrullar.



Så ikväll har vi ätit hemgjorda vårrullar, ris och wokade grönsaker. Det blev riktigt gott!
Mamma var så nyfiken på vårrullarna att hon kom hit efter jobbet och åt med oss. Hon associerade till Halv åtta hos mig och gav mig en 10. Jag undrade om hon inte skulle dra av en poäng för att lampan hängde snett men hon tyckte att maten vägde upp ;-)

Så för er som vill testa mitt recepet på vårrullar så kommer det här, med bilder och allt.

Ingredienser:

½-1 pkt Filodeg från frysdisken (jag använde grekisk filodeg i 500 grams paket)

Fyllning
1 stor gul lök
1 bit vitkål ca 300 gram
400 gram färs.
svart och vitpeppar
Salt
Soya (jag använde Mrs chengs kinesiska)
1 solovitlök

Olja

Gör så här:

Lägg fram och tina filodegen (tar ca 2-3 timmar i rumstemperatur).
Hacka löken fint och strimla vitkålen i korta smala strimlor.
Fräs lök och vitkål en stund i lite olja eller smör.
Lägg i färsen och bryn. Peppra och salta lite gran (tänk på att soyan också är salt)
Häll i soya efter smak och pressa i vitlöken och låt bryna en liten stund till.
Låt färsen svalna.
Veckla ut filodagen. Skär varje ark i 4 delar.
Glöm inte att täcka den filodengen du inte jobbar med med en fuktig handduk så den inte torkar.
Skär filodegsarken i fyra delar (alla på en gång om du inte tänkt använda överbliven det till något annat)
Lägg på ca två matskedar av fyllningen en bit från ena kortsidan. 
Rulla ett varv och vik sen in långsidorna.
Rulla ihop rullen och pensla med lite vatten precis i änden så att den fäster mot rullen.
Det går bra att förbereda vårrullarna en stund innan de ska friteras.
Använd en traktörpanna och täck med cirka 1 cm olja. Hetta upp. Fritera varje sida ca ½-1 min. Beroende av hur lagom varm du lyckas få oljan. Jag hade själv lite för hög temp. på oljan.

Servera med ris, wokade grönsaker och SOYA!

     

     

Av degen som blev över gjorde jag en äppelrulle. Recept finns på förpackningen!



Ett inlägg som tål att höras om och om igen!

Allmänt | 2011-01-31 | 19:57:35 Kommentera här! » 1 st

En av mina vänner har ett barn som har en del allvarliga sjukdommar som gjort honom jättekännslig för infektioner och i sin blogg skrev hon idag lite om hur det påverkar honom när han blir smittad med sjukdommar. I sin blogg skrev hon något som jag tyckte var så himla bra så jag har valt att citera henne här:

"När jag var liten var man hemma tills man var frisk, dvs man hade en frisk dag hemma. Nu går ju folk till jobbet med både det ena och andra. För att inte tala om hur sjuka barn de skickar till dagis. Stackars barn som inte får vara hemma och vila säger jag bara."  Källa: http://mansionb.blogg.se/ kaktjyv 2011-01-31.

Precis så var det för mig med när jag var liten. Man var hemma tills man hade varit frisk en dag! Idag är barn knapt hemma tills det är feberfria, detta trots att regeln säger att de ska vara feberfria en dag innan de kan gå till förskolan igen. Dessutom, hur ofta är man inte rejält sjuk utan att ha feber? Inte undra på att virusar, bakterier och magsjukor sprider sig som löpeldar på förskolor och skolor.

Så en liten tankeställare; man vet aldrig vem som tar i kundvagnen efter en, eller i ledstången på bussen, eller trycker på hisknappen. Kanske är det en person som har en allvarlig sjukdom som gör att de har nedsatt imunförsvar eller någon som bara får en "vanlig förkylning" men har någon hemma som inte alls klarar en vanlig förkylning.

Innan du går ut bland folk med sjukdom i kroppen, tänk en extra gång om det verkligen är nödvändigt eller om det kan vänta en dag!


Så har vi gjort den dramatiska förändringen!

Hus & Hem | 2011-01-31 | 10:36:30 Kommentera här! » 2 st

Vi har gått från ADSL och fast telefoni till mobilt bredband och hemtelefonen till mobilen.

Larmet har uppdaterats med GSM-sändare. Datorerna har fått en bredbandsrouter så vi kan använda det mobila bredbandet allihop och familjen har fått en ny mobil som numer är våran hemtelefon.  Det blev en Sony Ericsson Xperia. Helt ok telefon men jag trivs bättre med min Iphone.  Så alla när och kära när ni nu ringer hem till oss och får höra ”three is a magic number…” – oroa er inte, ni har inte ringt fel!

Det känns så skönt att ha fått gjort detta.  Vi bytte för ett år sedan till Telia och har sedan dess haft massor massor massor med problem. Varenda faktura har varit fel och inget av det vi beställt blev som det skulle och vi har fått ringa var och varannan månad om olika fel.  Telia har verkligen fått kämpa för att få ordning på det som Telemarketing säljaren ställt till med.  Nu har de gått med på att släppa abonnemanget i förtid pga. allt strul! Vi orkade helt enkelt inte krångla mer med varenda faktura som bara blev fel.  Måste dock säga att när vi väl fått det vi skulle så har själva tjänsten fungerat utan någon anmärkning. Det har bara varit priserna som har blivit fel. På typ ALLT. Så ett tips till alla läsare! Vill ni ha Telia så ring till Telias kundtjänst och köpt inte tjänsterna via en telefonförsäljare! Det gäller väl egentligen allt! Lita aldrig på en TM säljare! Jag hade tur som hade suttit och skrivit upp var enda ord säljaren och jag kom överens om, speciellt eftersom inspelningen tydligen inte gick att få fram. Hoppas nu att vi blir nöjda med 3.  De har i alla funkat fläckfritt det året jag haft 3 på mobilen.

Och så har vi uppdateringen på blommorna. Så här blev det när jag flyttade på hjärtat! Nu är jag nöjd!

    

Nu ska jag börja förbereda för vårrullarna som jag tänkt prova att göra ikväll. Nervöst! Är det någon som vet om det funkar att frysa och värma upp dem. Kan undra om man skulle frysa dem ofritterade i så fall?
   

Två sjuka barn och en vacker blomma!

Hus & Hem | 2011-01-31 | 09:22:17 Kommentera här! » 5 st



Tänk vad man kan bli glad av lite vackra blommor :-)

Barnen är fortfarande lika febriga men sitter nu i allrummet där upp och tittar på Ice Age 3. Då passar mamma på att pyssla och blogga lite! Fick pysslat ihop ett nytt arangemang som ersätter den sen länge vissna julgruppen (se förebilden här nere - vist är det upplyftande att se). funderar på om det fina hjäratat jag köpte till verkligen passar in? Tror jag ska plocka bort det. Tycker det blir lite rörigt. Det passar nog bättre i min höga kruka med murgröna!

Är det någon som har missat att mina favoritfärger är vitt och rosa?

         

Ett litet PS. Igår slog bloggen rekord med hela 21 unika besökare! Tack ni som läser bloggen, det gör det så mycket roligare att skriva!

Våren är här!

Allmänt | 2011-01-30 | 20:49:39 Kommentera här! » 2 st

I alla fall har de fina vårblommarna dykt upp i affären och det i trädgården kan man se små fäckar av gräs mellan alla snö..

Träffade mamma på blomsterlandet och åkte sen vidare till Allum för att uppdatera delar av blomsterprakten hemma. Det blev fyra nya fina hortensior till burspråket i köket – i rosa så klart. Sen köpte jag tre små växter som ska bli ett arrangemang i vardagsrummet då den gamla julgruppen har vissnat bort. De hade så mycket minaväxter och söta små krukor på blomsterlandet så det blev även varsin liten miniväxt med kruka till sjuklingarna hör hemma. Arrangemanget till vardagsrummet får jag pyssla med i morgon eftersom jorden låg frusen i garaget. Den får ligga och tina i hallen till i morgon. Sen var min mor snäll och köpte två fina buntar tulpaner till sin dotter.

     


På Allum passade vi på att äta en god lunch på Briggen. Mamma var snäll och bjöd mig på lunchen, stekt kyckling, stekta potatisar och en gräddig grönpepparsås.

Igår var vi hela familjen och såg 3D-film på Bergakungen. Vi såg Yoogi björn, Elias satt som fastklisrad medan Moa var lite mer rastlös. Det var en upplevelse att se 3D, dessutom var det barnens första biobesök. Nästa gång blir det nog filmen Trassel, även den i 3D.

När vi kom hem från bion fick barnen dessvärre feber. För första gången någonsin tror jag att Moa är sjukare än Elias. Hon har haft närmare 40 grader. Vaknade i natt och hade trots febernedsättande på kvällen fortfarande 39,4 och huvudvärk. Sen har febern hållit i sig hela dagen och nu ikväll var den uppe i 39,6. Vår stompa är rejält risig. Katten la sig och passade på Moa nu på kvällen precis som hon gjorde när jag var dålig. Av någon anledning verkar hon ty sig till den som är sjuk, mysigt att få lite sällskap när man inte är på topp.



Middag ikväll blev ”hemgjord” pizza och pizzasallad. Har blivit ett stort fan av saker som förenklar för oss stressade småbarnsföräldrar. I detta fallet fick Sara Lee hjälpa till med maten. Helt ok pizzadeg och den nya spicy tomatsåsen var god till. Jag som innan varit så låst med att göra mat från grunden och inte köpa färdigrätter har fått ändra uppfattning och inse att lite halv- och helfabrikat ibland kan vara suveränt att ha hemma.  En annan favorit är potatisgratängen i påse. Bara att klippa upp, hälla i formen och in i ugnen. Sen är den klar på 20 minuter och dessutom jättegod. Men det ska vara Pom Culinair, den är godast.

Sist men inte minst en liten bild på Moas fina glugg!


 

 

 

 

Toffsar :-)

Allmänt | 2011-01-28 | 12:58:25 Kommentera här! » 0 st

Hittade när jag plockade lite bland gamla garidner mina gamla favorittoffsar. Inspirerad av fru Montazami tänkte jag att nu åkter de fram igen. Har inte bestämt mig än om jag tycker det ser fint ut eller om det känns "för mycket". De får hänga ett tag så får tiden utvisa om de gillas eller inte.

Jag har för övrigt försökt plocka lite här hemma idag, så skönt att orka göra NÅGOT igen att det till och med känns roligt att plocka. Men nu är jag trött så det får nog bli en liten tupplur på soffan. Hoppas inte larmkillen ringer så fort jag somnat nu bara. De ska komma och göra service på larmet idag, känns alltid skönt med en liten genomgång så allt funkar. Sen ska vi uppdatera oss lite till lite säkrare  system :-)

Gardinerna är rosa och det har jag inte lyckats få med på en enda bild, de ser av någon anledning vinröda ut.... Skyller på kass kamera i Iphone ;-)




Relationsteorier

Allmänt | 2011-01-27 | 12:07:06 Kommentera här! » 0 st

Funderar ibland kring alla råd man får kring relationer.
Teorier som tex:

* man måste ha egentid
* man ska inte ta varandra för givet.

Jag är inte med på det. Jag och min man har varit ett par sen 8-9 år tillbaka i tiden nu och jag känner forfarande inte att jag längtar efter att vara utan honom. Jag önskar snarare att vi hade mer tid TILLSAMMANS. Tycker de 9-10 timmar vi är ifrån varandra varje dag på grund av jobb är alldeles tillräckligt. Känner inget behov av att när vi väl äntligen ses igen efter en hel dag lämna honom för att gå och ha "egentid". Jag tycker om att dela min tid med med min man. Jag tror att han känner likadant, i alla fall är det den uppfattningen han ger mig.

Att inte ta varandra för givet hör man nästan dagligen. Tänk att jag tycker precis tvärt om. Jag tror det är bra att ta varandra för givet! Att bara förutsätt att nu är det vi och så ska det förbli. För mig skulle det vara en brist på tillit att inte ta varandra för givet. Däremot måste man naturligtvis respektera varandra och tänka på att det man säger och gör kan såra varandra...

Tja, bara en liten kort funderare från mamma på bättringsvägen :-)

Maria Montazami

Allmänt | 2011-01-26 | 11:40:34 Kommentera här! » 3 st

Hon förtjänar verkligen ett eget inlägg.
Kan man hitta en varmare människa? Så ödmjuk och jordnära torts kändisskap och rikedom.
Googlade fram hennes blogg nu när jag såg henne i  efter tio så den ska jag börja följa.
Jag förstår verkligen hennes toffs-beroende. Toffsat är ju helt klart vackra saker och hade dert inte varit för att vi har så avskalad inredning här hemma hade det säkerligen hängt toffsar här och var här hemma.

Gå gärna in och kolla Maria Montazamis blogg.


Missade Moas första galopp igår!

Allmänt | 2011-01-26 | 09:05:10 Kommentera här! » 0 st

Igår, pga den här dumma infektionen kunde jag inte följa med lillstompan till stallet när hon skulle rida sin första lektion i nya gruppen. Det innebar också att jag missade hennes första galopp. Igår fick hon prova att galoppera. Det blev bara några språng 4-5 stycken men ändå. Hon tyckte att det var lite läskigt berättade hon. Förhoppningsvis känns det bättre nästa gång och då ska mamma sitta på läktaren och titta hoppas jag!

I väntan på lektionen i maj förra året. Dåligt med nytagna bilder...

Man får bra koll på TV-utbudet när man är sjuk.

Allmänt | 2011-01-25 | 14:34:25 Kommentera här! » 0 st

Inser att jag nu är på väg att fastna i Desperate housewives. Jag som kämpat emot såååå länge nu, jag ville verkligen inte fastna i fler serier. Jag gillar serier som man kan se någon enstaka gång när man inte har något bättre för sig och ogillar verkligen känslan av att "jag får bara inte missa..."

Är sedan många år fast i nördserien Våra bästa år även om jag nu mer bara ser den sporadiskt någon gång per vecka.

Dessutom har både jag och gubben fastnat i tonårsserien Vampire Diaries. Grymt spännande och vi skiter bägge två bokstavligt i att vi borde skämmas för att vi är stenfast i vampyrträsket :-) Barnasinnet är väl alltid bra att ha kvar :-)

Ett helt annat ämne som oroar mig är att varenda vitvara i huset verkar ha planen att avsluta sitt liv ljust nu.
Kyl och frys fick vi byta något år efter vi flyttat in då allt blev frostskadat och möglade. Våran fläktmikro (smart uppfinning med fläkt och mikro i ett. Sparar massa utrymme i köket) la av i höstas och det blev ingen billig affär. Hade troligen blivit mycket billigare att köpa fläkt och mikro separat. En fläktmikro går på ca 8 000 kr.

Nu är både spisen och diskmaskinen på upphällningen.

Diskmaskinen har tjänat väl sen 2004. De senaste åren skulle jag gissa att vi i snitt kört två maskiner per dag. Nu har den slutat att skölja disken ordentligt och inte blir det rent heller. Jag kan leva med att en del av disken inte är helt ren, det är ju bara att diska av det för hand eller köra en omgång till. Däremot gillar jag inte alls att det sitter fullt med vita prickar av maskindiskmedel kvar på mina  tallrikar och glas. Hur ohälsosamt måste inte det vara att få i sig maskindiskmedel varje gång man äter och dricker? Vi har provat diverse tips och trix. Rengöringar och rensat korgarna och allt vad man nu kan göra men inget verkar hjälpa. Med andra ord; dags för ny diskmaskin.

Inte nog med diskmaskinen utan även spisen sjunger på sista refrängen. Har gett upp tanken på att byta lampan i ugnen fler gånger Då den gått sönder mer eller mindre direkt de senaste två gångerna vi bytt - något är fel.
Temperaturen på ugnen sköter sig också sådär men jag har kommit fram till att ca 25 grader högre än angivet är lagom. Plattorna lever sitt egna liv. Antingen sänker de sig inte alls när man sänker från 12 till 1 utan maten fortsätter flosskoka. Men det löser man genom att stänga av platan och sen sätta den på 1 igen. Problemet kan även vara det omvända. Något kokar upp, man sänker och helt plötsligt kokar det inte alls. *stön*
Vet ni att en ny spis med induktionshäll kostar från dryga 10 000 kr och uppåt 20 0000 kr??? Hur kul är det att lägga 15.000 kr på en spis? Man kan ju köpa massa roliga saker för 15 0000 kr.


Nu är det dags för mig att sabba magen igen. Fyra piller ska ner som förhoppningsvis leder till mindre smärta och tillfrisknande....

På återseende!

Att vara sjuk är ingen hit för en rastlös människa....

Barn & Familj | 2011-01-24 | 10:55:03 Kommentera här! » 0 st

I en veckas tid nu har jag inte orkat göra nästan någonting pga smärtan.
Har idag ställt mig in på ytterligare en vecka hemma och utan möjlighet att göra något.
Helt plötsligt känns tvätt och disk nästan lockande. Vad som helst skulle vara roligare än att inte göra någonting.
Panodilen ger mig i alla fall några timmars vila från den värsta smärtan varje dag nu. Men anstränger jag mig (dvs äter eller pratar) kommer smärtan tillbaka snabbare... Stön.
Tvn och datorn är enda tidsfördrivet.

Lilltjejen i magen lever runt lite då och då och det ger i alla fall lite glädje i allt elände. Längtar efter att få bädda nya fina vagnen som står och väntar. Ska bli intresant att se hur Urban junglen fungerar som liggvagn. Har ju bara haft sittvagnar innan. Till både Moa och Elias har vi haft Emmaljungan den första tiden.

En liten bild på skönheten.



Nästa bebisbekymmer är att hitta ett babyskydd till ett bra kampanjpris, man vill ju alltid göra en bra affär ;-) Så håll gärna utkik om ni ser Britax babysafe med bas eller Akta graco logico s med bas till bra pris och tipsa mig i så fall.

Är det föresten någon som provat Brio Primo? Någon sa att det var väldigt litet? Annars är det ju ofta bra pris på det.

Katter är knepiga djur

Hund & Katt | 2011-01-22 | 13:21:41 Kommentera här! » 0 st




Våran katt Ida är inte så gammal, inte ens ett år fyllda så hon hittar på en och annan knepig sak.

I torsdags när jag mådde som allra sämst efter en alldeles för hög dos smärtlindrande (som för övrigt ändå inte hjälpte mot smärtan) fick hon för sig att det var nog dags att vakta matte lite. Helst ligger Ida vid fötterna eller någon annan stans i närheten av där vi är men så gott som aldrig i knät. Men den här dagen fick hon för sig att hon skulle ligga på min mage och ha stenkoll på mig. Dessutom skulle hon bli klappad, vilket för övrigt inte heller hör till favoritsysselsättningen. Vist får man klappa henne lite men helst inte för länge för då blir det tråkigt.
Där låg hon i alla fall på magen och halvslumrade men tittade till mig vid varje förändring jag gjorde.

I morse fick hon helt plötsligt för sig att det bodde en annan katt i spegeln i vårt sovrum varpå hon började med att frenetiskt hoppa mot spegeln gång på gång. Hon insåg dock ganska snart att det var en vägg mellan henne och den andra katten så då var det dags att undersöka baksidan av spegeln, det fanns ju naturligtvis ingen katt där heller. Med svansen högt hållen fortsatte hon istället med projekt "väcka familjen". Favoritknepet är att hoppa upp precis bredvid mattes ansikte och direkt slicka med den sträva tungan på första bästa åtkomliga plats. Om man blir ivägkörd kan man alltid attackera sängmössen på husses sida (dvs husses tår). Det resulterar sällan i önskad effekt så då fortsätter man med de två lintottarna i de andra två rummen. De är mer lättväckta och dessutom bättre på att väcka de större druffsarna.

Nog om den tokiga katten.

Gårdagen spenderades ytterligare ett par timmar på Sahlgrenska. Läkaren la en lokalbedövning i det värkande området och det var riktigt skönt att få en paus, om än kort sådan, från smärtan. Vilken underbar känsla att för en lite stund inte ha ont. Eftersom antibiotikan fortfarande inte hjälpt mot bölden och odlingen var misslyckad och inte visat något bestämde hon att ringa infektion och rådfråga. Tillsammans kom de fram till att det fanns en annan antibiotika att prova MEN (detta ständiga men) det var inte att rekommendera till gravida. Istället rekommenderade infektionsläkaren en dubbling av dosen på Heracellinet som jag ätit. Så nu blir det 2 tabletter 3 gånger per dag! Gissa vad??? Det känns redan som att det har haft effekt! Smärtan är inte riktigt lika intensiv och nu har jag klarat mig hyffsat med Panodil som smärtlindring. Nu håller vi tummarna så hårt vi bara kan för att det fortsätter åt rätt håll.

När den här infektionen är över tycker jag att det är min tur att vara frisk!

Den första tappade tanden!

Barn & Familj | 2011-01-19 | 09:12:03 Kommentera här! » 2 st

I måndags tappade Moa sin allra första tand! Tänk att min lilla stompa har blivit så stor! Hon var så stolt och så glad. Hon pratade om tandfen som skulle komma hela kvällen! Dessvärre kom inte tandfen den första natten. Besvikelsen på morgonen var som ett knivblad genom hjärtat på mamma. Men tandfen hade somnat och vaknade inte förrän på morgonen då en liten tjej kom in i sovrummet och konstaterade att tandfen inte varit där.
Nu kom tandfen i natt i stället men mamma lider fortfarande lite över lilla femåringens besvikelse den första morgonen. Däremot har Moa själv troligen glömt det för länge sedan.

Dessvärre var det inte så konstigt att tandfen somnade ifrån.

Jag har sedan i söndags levt med en tilltagande smärta i höger sida av huvudet/halsen.
Den så kallade bölden har inte blivit bättre och det har blivit akutbesök dagligen.
Jag var tillbaka på jourcentralen på måndag kväll för att smärtan blivit värre trotts att de tömt bölden och satt in antibiotika. Fick utskrivet Dexofen mot smärtan som spridit sig ytterligare. De tog prover och CRP var precis som alltid på mig bra. Så ingen misstanke om något alvarligt.
Trots Dexofen vaknade jag på natten med fruktansvärd smärta. Tog två panodil och hoppades att de skulle hjälpa. Två timmar senare hade jag fortfarande inte fått någon smärtlindring av Panodilen. Tog Dexofen också. Ytterligare en timme gick och ingen smärtlindring. Fick en akuttid på vårdcentralen omgående. Läkaren där var bekymrad. Jag hade så ont att jag inte kunde hålla tillbaka tårarna längre. Hon remiterade till ÖNH på Sahlgrenska och gav mig två Citodon samt skickade med två stycken att ta senare. Dessvärre fick jag ingen smärtlindring av dem heller. Däremot var jag nu så neddrågad att jag skakade i kroppen och hade svårt att prata. Den första läkaren på ÖNH becövade och öppnade upp bakom örat ännu mer och tömde på mer var. Smärtan blev nu än mer intensiv och spred sig till ett ännu större område. Ingen hjälp med mer smärtlindring. Men för säkerhets skulle skulle vi ta fler prover. Fick order att göra detta samt gå och äta något eftersom proverna skulle ta lite tid.
Väl tillbka väntade och väntade och väntade vi. Tillslut fick vi träffa en ny läkare som inte ens verkade ha läst journalen. När vi kom in konstaterade han att proverna var ok och att jag kunde åka hem. Jag bröt ihop igen eftersom jag nu suttit en hel dag på Sahlgrenska med en smärta som inte är av denna världen och nu insåg att jag inte skulle få någon hjälp. Läkaren läste då journalen och undersökte mig igen. Han förstod nu att det inte bara var en vanlig liten böld. Jag blev skickad till akuten. Fick träffa en medecinare som inte ville något annat än att bolla mig någon annan stans och som tyckte att smärtan nog vist berodde på bölden men skulle skicka mig vidare till nevrologen. Blev utkörd i väntrummet och till pinnstolen igen. Efter ytterligare lång väntan orkade jag inte längre. Ville bara lägga mig, jag insåg också att efter att ha träffat tre olika läkare som ingen kunnat hjälpa mig mot smärtan så var sannorlikheten lika med noll att en fjärde läkare skulle göra något åt det.
På vägen hem lyckades vi få tag på vårdcentralen och ytterligare en joruläkare som åtminstonde skrev ut citodon så jag skulle ha något att ta. Inte för att de verkar hjälpa ett dugg mot smärtan men eftersom jag blir så groggy av dem har jag i alla fall fått sova i natt!
Går nu på maxdos citodon har fortfarande värk och inser att jag inte har någon stans att vända mig!
Skall idag tillbaka för att kontrollera snittet bakom örat och fasar för ytterligare en dag i grova smärtor på en pinnstol på Sahlgrenskas ÖNH-mottagning.

Jag vet att det finns en bönekedja för mig och är tacksam för det! Fortsätt gärna be för att jag ska få träffa en läkare som vet varför jag har så ont och vad man kan göra åt det!

Avslutat helgen med en tur till akuten!

Allmänt | 2011-01-16 | 19:28:33 Kommentera här! » 0 st

Fick i veckan en finne precis i vecket bakom örat! Ibland undrar man hur man kan ha sådan fruktansvärd otur med hur de placerar sig. Kände redan i fredags att det här kommer inte sluta bra, insåg att det inte längre var någon finne utan snarare en böld... Men man vill ju inte söka vård i onödan. Men nu i eftermiddag kände jag att nu värker det lite för mycket, hade värk långt ner på halsen och började krypa uppåt mot tinningen också. Likaså värkte det in i örat. Så det blev ett samtal till 1177. Blev upplyst om att det inte fanns några tider kvar på jourcentralen men han kollade i alla fall om det kommit något återbud och det hade det :-)  Så jag fick komma kl 17. Han knapt in innan vi fick träffa läkaren som konstaterade att den här måste vi öppna och tömma och sen ska du få antibiotika. Så nu har jag ett stort fint plåster bakom örat och rejält ont. Hoppas nu bara att magen klarar antibiotikan. Får köra med a-fil under tiden och hoppas på att det hjälper. 

När jag kom hem hade Moa gjort två jättefina örhängen till mig. Dessvärre vågar jag inte använda dem nu utan får vänta tills det läkt bakom örat :-) 

Vad är en blogg utan lite smygreklam?

Allmänt | 2011-01-16 | 08:10:11 Kommentera här! » 1 st

Om du gillar att läsa min blogg så måste du ju bara gilla att läsa bloggen som inspirerade mig att börja blogga :-)
Det är min ganska nyfunna vän som skriver om livet som mamma och fru med många inslag av inredning.

Sen upplyste grannfrun om att hon också hade en blogg. Men i hennes fall var det jag som inspirerade henne att ta tag i den igen. Nu när jag skriver om den här måste hon ju bli bättre på att uppdatera sin också :-)

Naturligtvis finns ju länkarna till deras bloggar bland mina bloggar också, så om ni glömmer adressen är det bara att komma tillbka och kolla fusklappen här ;-)

För övrigt insåg jag att jag ju måste ha varit en av de absolut första bloggarn! Jag bloggade ju långt innan ordet blogg fanns. DÅ på stenåldern kallade man det "egen hemsida". Min första egna hemsida hade jag nog någon gång i slutet på 90-talet. Kodade för fullt i HTML gjorde jag också. Men vart alla de kunskaperna tog vägen har jag ingen aning om... Det hade ju deffinitivt varit smidigt ha kvar de kunskaperna nu så man kunde piffa den här bloggen lite extra. De färdiga mallarna är ju så där exalterande. Men det får helt enkelt bli ett senare bekymmer. Först kollar vi om det blir något bloggande i bloggen :-)

Snöskottning på hög nivå...

Allmänt | 2011-01-15 | 16:01:41 Kommentera här! » 0 st

Jisses vad det hade snöat i natt, vart ska detta sluta...

Vi lämnade snön här hemma (förutom den som vi var tvugna att skotta undan föra tt få ut bilen) och drog iväg till stallet. På vägen till stallet blev vi omkörda av två snöskotrar!!! Här om dag såg en kompis fyra snöskotrar köra in på tappen. Vi snackar västkusten, Lerum och ynka 3 mil från Göteborg och vi har nu så mycket snö att folk börjat köpa snöskotrar!!! Inte utan att man blir lite grön. För vem skulle inte vilja ha en snöskoter! Måste ju vara hur kul som helst.

På väg hem från stallet stannade vi till för att kompletteringshandla, man glömmer ju alltid något. Idag vi äta hemgjorda hamburgare till middag. Var och handlade igår eftermiddag och köpte allt vi behövde utom lyssna noga nu; HAMBURGEBRÖD. Hur kan man glömma hamburgebröd när man köper ingredienser till hambrurgare???? I alla fall blev barnen nöjda eftersom de även fick varsin Tom och Jerry påse till lördagsgodis.

Väl hemma från stallet var vi lite lätt hungriga. Moas ridtid 12.15 på lördag är alltifrån poppis, dock blir det ett slut på detta nu eftersom hon ska börja rida på tisdag eftermiddag istället. Hungriga var det ja. Det blev rester från gårdagen och sen bar det ut hela familjen för att få skottat undan snön. Idag skottade vi alla fyra, till och med den gravida kvinnan fick dra sitt strå till stacken idag. Eftersom jag kände av en del sammandragningar så fick jag ta det lite lugnt. Dessvärre var det ju inte bara snö som skulle bort utan en halv decimeter is som inte kommit undan sen förra tövädret. Vi saltade och hackade om vart annat och nu är gången till brevlådan isfri. Parkeringsplatsen får vänta till en annan dag då mer kraft infinner sig.

Nu längtar jag efter en skön tv-kväll i soffan med hamburgare och godis. Men innan det ska jag se till att få undan de få resterna av julen som inte kommit undan än.

Idag hade det kunnat varit bilder på Moa som red Ffion (ja, det stavas så) strålande fint, eller på helt otroliga snömängder, eller på två snöskotrar som körde genom Stenkullen. Men inte en enda gång under dagen har kameran åkt fram, det börjar (ur)arta sig ;-)

Fredagsmys - ett av småbarnsfamiljens vanligaste ord?

Barn & Familj | 2011-01-14 | 20:23:49 Kommentera här! » 1 st

Så var det fredag kväll och dags för fredagsmys. Av någon anledning tvingar man sig till fredagsmys varenda fredag. Detta trots att man egentligen är på tok för trött för att vara ett dugg mysig. Dessutom skulle man helst av alllt vilja lägga huvudet på kudden, dra över täcket och sussa sött hela kvällen och natten. Men likväl när fredagen kommer så står man där och försöker ambitöst tillreda "fredagsmysmiddag" för att sen följa någon av alla dessa fredagsprogram som någon vänlig skäl på tvbolagen bestämt att sända kl 20 varje fredag kväll.


Sen har vi maten! Hur många småbarnsfamiljer har idag inte ätit tacos eller hemgjord pizza? Standard för en svenssonfamilj i alla fall. Själv är jag trött på att varva tacos med hemgjord (eller köpt för den delen) pizza. Idag blev det en 80-taslrepris. Flygande Jacob och ris. Men man kan inte vara som alla andra. I vår familj måste något alltid ändas på. Eftersom maken behagar vara allergisk mot fågelkött så bytte vi kycklingen mot fläskfilé, allt för att slippa ytterligare en kväll på akuten.

 

Efter tre dagar hemma med en liten tjej med huvudvärk kände jag att det var dags att komma ut en stund. Så jag och Moa tog bilen, hämtade Elias och tog sedan en tur till Lindex i Lerum för lite reakoll. Elias fick en pyjamas som han stoltvisade upp för pappa när vi kom hem. Tänk att en treåring kan bli så glad för en ynka pyjamas?

 

 

 

Efter Lindex fortsatte vi ner till Allum och en fick på Le Pain Francais. Riktigt mysigt ställe måste jag säga. Barnen blev extra glada eftersom de blev bjudna på varsin glass. Där kommer man nog hamna en och annan gång under kommande föräldraledighet kan jag tänka…

 

Ny i bloggvärlden

Allmänt | 2011-01-14 | 10:04:57 Kommentera här! » 2 st

Vet inte riktigt vad jag ska tycka om bloggliv egentligen. Men tänker att det på något sätt blir en ventilaitonskanal där man kan skriva av sig lite mer än vad man gör på facebook.

Kanske man blir duktigare på att skriva av sig om man har en blogg? Eller så skriver man två inlägg, inser att ingen läser ändå och slutar. Eller så bryr man sig inte om att ingen läser fortsätter att skriva ändå och kanske ger det en refflektion på livet som gör att man blir lite lyckligare, lite gladare och lite nöjdare?

Så vad ska man skriva om? Vad ska en blogg handla om? Jag tror att det för mig handlar om att blogga om det som ligger närmast hjärtat, närmast livet.

I mitt fall blir det familjen, barnen och huset.

Börjar med en liten resume av sista tiden :-)

Har varit hemma sen i onsdags med en liten femåring som har haft huvudvärk hela veckan. Efter ett besök på barnakuten fick vi diagnosen att det kunde vara migrän... Känns fortfarande osannorlikt. Men igår verkade huvudvärken släppa i alla fall så jag hoppas att idag blir en dag utan Ipren och Alvedon för min stora lilla tjej.


Jag är gravid i vecka 26 med trejde barnet och vi har fått veta att det är en liten tjej till som ligger i magen. Storasyster har tyckt att det har varit riktigt häftigt denna veckan när hon har kunnat känna lillasyster sparka i magen.

Lilleman som kommer bli både storebror och lillebror är för ovanlighetens skull frisk och är på dagis för att storasyster ska få ha lugn och ro hemma.





Julen slängde jag ut redan för en dryg vecka sedan *skämms på mig*. Men jag blev så sugen på att ta fram alla mina rosa fina saker :-) Ja, jag älskar rosa och det kan inte hjälpas. Jag älskar även julen och därför hade julen redan varit framme en bra bit över en månad... Eftersom jag dessutom är rastlös och ombytlig så var det dags för nytt. 



Hus och hem ja det är något som är under ständig förändring hos oss. Vi klarar helt enkelt inte av att bara leva och att inte ha något projekt på G hemma.

Senaste projektet är en hemmabyggd säng till dottern. I samband med det passade vi på att göra ett röj bland alla leksaker.



Det som står på programmet som nästa punkt är att flytta väggen i vårat sovrum så att vårat hyffsat stora sovrum blir ett litet sovrum och våran klädkammare istället blir ett rum till lillasyster.

Jag är bildfanatisk. Därav svämmar facebook över av bilder och det ska väl min blogg göra också! Vad är en blogg utan bilder? Dessvärre är jag ofta framme med min iphone och tar kort istället för med systemkameran så därför får ni leva med halvtaskig bildkvalite ibland!

Har du fått koll på vem jag är? Hur många stavfel hittar du i texten? Jag är expert på stavfel :-)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se