Vänersborg!

Allmänt | 2011-02-26 | 12:28:04 Kommentera här! » 0 st

Idag blir det lite gnäll i bloggen.

Marcus fick larm i morse och blev tvungen att åka till Vänersborg. Det är första gången han får larm så långt bort som han måste åka på tror jag. och då får han det när jag har hat en natt där jag varit vaken ca 3 timmar till största delen pga sammandragningar och ont.

Tror att jag blev lite stressad av att veta att han kommer vara så långt borta också. För en stund efter han åkt fick jag väldigt ont igen. Känns som kraftig mensvärk och så sammandragningar på det. Det blir till att ta det väldigt lugnt idag helt enkelt och hoppas på att det inte blir värre.

Det är milt sagt lite jobbigt att oroa sig pga av dessa tidiga värkar hela tiden. Det värsta är att det säkert kommer sluta med att jag istället går över tiden jättemycket och att bebisen inte alls kommer tidigare.

Igår hade vi i alla fall lite mysiggt och åt en trerätters middag. Lite kompensation för att vi låg sjuka på alla hjärtans dag.

Förrätt
Smörstekta hjärtan med lyxig skagensallad.

Varmrätt
grattinerad torsk med champinjoner och pressad potatis

Efterrätt
Citronfromage med chokladkyssar

         

Blöjförvaring

Pyssel & Sånt | 2011-02-25 | 13:16:22 Kommentera här! » 1 st

Fortsätter mitt pysslande i brist på annan sysselsättning.
Klippa och klistra i vardagsrummet är kanske inte det ultimata men nu har jag gjort det i alla fall.
En styck skokartong, lite överblivit tyg, ett vanligt limstift och ett sidenband som låg hemma och skräpade blev en aldeles utmärkt förvaring till blöjor för bebisen.


         

Det är ganska bra terpai att pyssla till bebisen. För mig är det ett sätt att känna att dagarna går frammåt vilket känns väldigt skönt just nu. En annan sak som jag varit beroende av varje graviditet är att titta på förlossnignar på tv. Känns så olämpligt men ändå kan jag bara inte låta bli. Därför har det blivit ett och annat avsnitt av sjukhuset nu när jag varit sjuk. Man blir lika berörd varje gång föräldrarna får sitt barn. Det är vekrligen häftigt det där med hur kroppen fungerar och vet vad den ska göra! Snart börjar ju ett nytt program på tv fyra från förlossninen i Västerås. Kommer ju inte kunna låta bli att titta på det heller antagligen.

Lunch ska man äta också när man är hemma och då är det skönt att ha lite färdiga grejer hemma.
Idag blev det en Felix köttfärspaj med grönsallad och pärltomater. riktigt gott.

Prylficka till skötbordet

Pyssel & Sånt | 2011-02-24 | 12:25:38 Kommentera här! » 1 st

Det var så roligt att sy i det bahandlade tyget som inte fransar sig alls. Så jag tänkte att en matchande prylficka kunde vara bra att ha till skötbädden.

Så här blev det tillsammans.

    

Dessvärre mådde jag inte så bra efter den så nu blir det vila resten av dagen!

Mera pyssel!

Pyssel & Sånt | 2011-02-23 | 15:02:22 Kommentera här! » 0 st


Att sitta i soffan och nåla lite är aldeles lagom aktivitet när man ska vila så jag passade på att pimpa bebisens nalle. En liten överbliven rosa tygbit av bäck och bölja och ett sidenband som satt runt filten vi köpte och vips så fick nallen en liten halsduk :-)



Nu är mina pysselidéer slut! Är det någon som har tips på pyssel som passar när man är hemma för attt vila men inte vill dö av tristess?

En dag hemma.

Pyssel & Sånt | 2011-02-23 | 12:21:51 Kommentera här! » 0 st

På grund av blödningar och sammandragningar har jag fått order om att vara hemma och vila ett par dagar. Lite smått uttråkad bestämde jag mig för att pyssla en liten stund i alla fall.

Det resulterade i ett överdrag till den gamla silvertejpade skötbädden. Egentligen hade jag velat ha ett nytt i plast som det gamla fast med något mer diskret motiv. Det verkar dock omöjligt att få tag på och alla skötbäddar idag istället har behandlat tyg som måste tvättas istället för att bara torkas av Därför bestämde jag mig för att återanvända lite tyg som ändå bara låg hemma och skräpade. Det är ett behandlat tyg köpt på Åhlens för ett par år sedan.

Här är en före och en efter bild.

    

Sen har jag ju lovat att jag skulle blogga om de två sista recepten från Linas matkasse.

Kyckling med gremolatapestopasta. Kycklingen skulle vändas i mjöl innan det stektes och det blev riktigt riktigt gott! Så det kan jag rekommendera. Pastan var god men jag tyckte att citronsmaken på peston gav alldeles för mycket sommarkänsla mitt i vintern.



Sista måltiden blev stekt lax med arboriris och limsås. Riset och laxen smakade som ris och lax brukar göra. Laxen var dock betydligt godare än de halvtråkiga filéerna från Icas frysdisk. Limesåsen var suveränt god så den kan jag varmt rekommendera! Därför lägger jag in receptet här!

Linas Limesås

1 dl matyoghurt
1 dl crème fraiche
1 msk honung
2 krm salt
1 lime

Blanda matyoghurt, crème fraiche, honung och salt i en skål. Skölj limen och finriv skalet (endast det gröna). Dela limen på mitten och pressa i saften från limen.  Rör ihop allt. Färdigt!

En bild på Marcus portion ;-)



Avslutningsvis måste jag bara lägga upp bild på ett av de fina bäddseten och den ena filten som vi köpte på gekås. Kunde inte låta bli att tvätta det och bädda med det i söndags för att se hur det blev. Så oerhört ursött!

    

En kortis på Gekås

Allmänt | 2011-02-20 | 10:08:57 Kommentera här! » 1 st

Fortfarande trötta i kroppen efter influensasn sviter och med en igentäppt näsa och foglossningar fick vi ändå för oss att ta en snabbis till Gekås. Det var några grejer vi ville titta på till bebisen + lite annat så klart. Som vanligt blev det ju inte mycket av det man SKULLE ha utan mesta andra saker som lockade. Här följer ett litet axplock av fynden.

Mina tidigare pumpar till diskmedel och tvål från Cult Design hade blivit riktigt sunkiga. Tvålen som kom ut blev brunfärgad (rost?) och dessutom sög materilet upp vatten från bänkytan så de började bli missfärgade nertill - ÄCKLIGT. Hittade dessa två lite roliga pumpar på Gekås så de ska få prova på att tjänstgöra ett tag nu istället.
Moa tyckte absolut att vi behövde ha en rosa så vi kompromissade med diskmedelspump i svart och tvåpump i rosa.



Har länge velat ha lite fina plåtburkar till hembakat men inte hittat något jag gillat men det gjorde jag i går. En sådan här burk hittade jag ensam och övergiven i ett hörn där den naturligtvis inte hörde hemma. Dessutom var den repig och skadad. Lyckades hitta en i personalen somupplyste om att de stod på en gavel längre bort men att de rosa nog var slut och att det bara fanns vita kvar. Skyndade dit och där stod EN ynka lite rosa burk var bland alla vita burkar. Total lycka!



På tal om kakor så köpte jag mig ett kakfat också. Tycker det är så mysigt när man ska bjuda på kakfika att ha ett fat i våningar men har inte haft något sådant. Egenligen hade ju ett "stilrenare" fat passat bättre i våran lite strikta inredning. Men man får faktiskt blanda stilar idag! Kakburken är ju ett ypperligt exempel på att blanda stilar ;-) Så varför inte ytterligare ett "stilbrott"? Jag var för lat för att montera ihop det så bilden är ett fota på kartongen.



Råkade traska förbi krukorna och fick se dessa två stå och bara skrika efter mig så jag blev absolut tvungen att köpa dem! De ska få varsin ny fin blomma och ska sen hamna i mitt vardagsrumsfönster. Den här typen av krukor passar perfekt hemma hos oss eftersom vi har så smala fönsterbräden. Med smala bottnar så blir det perfekt i våra fönster. Det är dessutom hög tid att byta ut de två överväxta blommorna som vi har i vardagsrummet idag. Krukor och blommor är kul saker! Krukorna är för övrigt i vitt och silver och inte i vitt och svart som det ser ut på bilden.



Sen var det ju det där med syftet att åka till Gekås. Vi skulle ju köpa lite grejer till bebisen. Det gjorde vi också även om det inte blev några jättemängder. De här jättesöta filtarna fick vi köpt i alla fall. Filtar är en svagehet för mig och dessutom supermjuka filtar som de här två. Jag kunde helt enkelt inte bestämma mig så det fick bli två stycken.



Sen skulle vi ha påslakan till vagnen. vi hade ett jättesött set till Moa men det är borta och jag misstänker att det brann upp tillsammans med våra vänners hus förra sommaren tyvärr. Men på Gekås är ju inte påslakan någon större kostnad så nu fick bebisen två nya. Igen kunde jag inte bestämma mig så de fick bli de två jag tyckte var finast. Ett i rosa med vita stjärnor på och ett i grått med vita små prickar och två söta nallar. Vi hittade även vyssanlulltassar som vi inte kunde låta bli att prova på. Säkerligen onödigt med tanke på att det gått alldeles utmärkt utan med de två första barnen.



En annan sak som blivit inhandlad i helgen är ett babyskydd till bebisen. Det köpte vi inte på Gekås dock utan vi såg till att höja omsättningen hos Storken - våran favoritbabyaffär. Det blev ett Britax babysafe plus med bas.

 (bild från britax)


Angående Linas mat så kommer det förhoppningsvis en uppdatering ikväll på de två sista rätterna :-)

Dagens tjockis :-)

Barn & Familj | 2011-02-18 | 15:49:36 Kommentera här! » 0 st

För en tid sedan lovade jag att jag skulle lägga upp lite bilder på tjockisen också efter att jag insett hur "smal" jag var innan jag blev gravid.

I morse kom jag i kläder ordentligt för första gången efter typ fem veckors sjukdom så nu är det bilder på tjockisen i vecka 31 :-)

Bebisen sparkar så där riktigt mysigt nu! Så där så att man kan ana att det där var en fot eller det där var en knytnäve. Just då när de där mysiga sparkarna är då skulle man vilja pausa tiden lite. Hon har dessutom bestämt sig för att lägga sig redo för vräkning (huvudet nedåt) vilket har gjort att mamma har fått lite lättare att andas igen. Dessvärre medför det också ett betydligt mycket högre tryck på fogarna så nu har mamma riktigt ont i dem.

    

Dagens Linas!

Allmänt | 2011-02-17 | 17:56:04 Kommentera här! » 0 st

img_3131 (MMS)

Dagens linas! Svamprisotton var helt klart god. Kunde varit lite saltare. Hittade prästosten kvar på bänken och den hade bog gjort sig väl i risotton om vi inte glömt den!!!! Så går det när telefonen ringer mitt i matlagningen.  Grönsakerna- nja... Jag har jättesvårt för fänkål i mat och allt smakade fänkål! Tror att hela familjen uppskattat en köttbit till risotton istället!  Tack grannarna för timjanen ;)

Köttbullar á la Lina

Mat & Bak | 2011-02-16 | 18:36:02 Kommentera här! » 1 st

Andra dagen med Linas matkasse som middag.


Idag blev det stora köttbullar i champinjonsås med kokt potatis och vitkålssallad.

Om man börjar med det positiva. Vitkålssalladen var verkligen jättegod. Grön paprika är ingen jättefavorit i familjen så den tog vi lite mindre av dock.

När det gäller köttbullarna hade jag gärna uteslutit löken. Jag har verkligen jättesvårt för lök i köttbullar jag tycker löken tog fullständigt över och för mig smakade köttbullarna mest lök och det trots att det var en väldigt liten lök vi rev.  Men nu har vi en vecka á la Lina och då vill jag följa recepten, annars är ju risken stor att det blir samma gamla vanliga i alla fall. Såsen blev lite väl salt tycker jag och då gjorde vi ändå lite fel och tog i en hel burk crème fraiche istället för 1 dl som det skulle vara. Champinjonerna kunde man nog lika gärna hoppat över för de smakade inte champinjon över huvud taget och dessutom fick man ha lupp för att hitta dem. Eftersom både jag och min man älskar champinjoner hade det gärna fått vara dubbla mängden av dem i påsen.

Potatisen är ju inget att klaga på, bara ”plain” god.

En liten halvtråkig bild (hur rolig kan en bild på köttbullar bli?) på dagens anrättning ska vi väl få med ändå.



På tal om löken visade det sig att en av lökarna faktiskt var rutten så den fick vi slänga och likaså är det en av apelsinerna som antagligen fått en klämskada så den är mjuk och svampig på ena sidan. MEN, igår åt jag en apelsin och jag tror att det måste ha varit den godaste apelsinen jag ätit någonsin! Söt och saftig men med en mild syra! Helt perfekt helt enkelt!

Den första måltiden!

Mat & Bak | 2011-02-15 | 18:50:16 Kommentera här! » 1 st

Nu har vi provlagat den första måltiden.
Vi började med potatis- och purjolökssoppan med chorizo.
Riktigt god måste jag säga. Jag valde att mixa den eftersom vi gillar mixade soppor av det här slaget. Dessutom hade jag i lite mat yoghurt i soppan också för att kräma till den. Det var två sorters korvar med och vi stekte dem var för sig så barnen fick de som inte var så starka medan mamma och pappa kunde mumsa på smakrika chorizo. Kan inte klaga på något på receptet! det var jättegott helt enkelt. Däremot ganska likt den soppan som vi själva brukar göra ibland. Nytt var dock palsternackan och korvarna.

Så här blev det färdiga resultatet:

'

Mia
Du undrade lite om kassen ;-) 
Jo det var faktiskt väldigt skönt att få en hel veckas middagar planerade av någon annan nu när vi är sjuka. Idag har vi faktiskt orkat oss upp såpass mycket att vi ju orkade laga maten också.
Fruktpåsen fick vi mycket riktigt på köpet av Linas. Men jag antar att fruktkassen ser likadan ut när man betalar för den. Frukt är ju också lite känsligt och blir gärna kantstött i hanteringen.
Du har rätt i att man inte kan välja bort något så det är ju ingen hit för någon med många allergier. Kyckling är det en gång i veckan så den veckan får vi försöka komplettera med något annat till Marcus.

När det gäller att man behöver ha saker hemma kan jag inte påstå att det var något större bekymmer. Allt vi behövde ha hemma denna veckan hade vi redan. Här är listan på sådan som "var bra att ha hemma" denna veckan (det kommer ett mejl veckan innan med info om detta också så man kan handla något om man inte har det hemma). 

Listan: grönsaksbuljong, honung, köttbuljong, mjölk, olja, salt, smör, socker, soja, svartpeppar, torkad timjan, vetemjöl, vitvinsvinäger.

Hittills är vi nöjda! :-)

Avslutningsvis en bild på "kocken" när han steker korvslattarna.

Leverans på alla hjärtans dag!

Mat & Bak | 2011-02-14 | 20:13:27 Kommentera här! » 2 st

Nu har vi fått vår första leverans av Linas matkasse. Tre kassar, en med Grönsaker och torrvaror, en med frys- och kylvaror och en fruktkasse. 

 

Bemödade mig med att lägga upp all frukten i en skål. Ber om ursäkt att jag med influensan kvar i kroppen inte orkade pilla bort lapparna och skölja frukten. Det får ni leva med. Tror fördelningen på frukten var ungefär följande; 4 apelsiner, 5 päron, 5 gröna äpplen 5 röda äpplen, 2 kiwi och 5 bananer. Måste erkänna att när det gäller frukt vill jag nog gärna plocka den själv då jag är väldigt petig med frukt.



Sen har vi alla kylvarorna! Såg ut att vara riktigt fina råvaror. Kycklingen fastnade inte på bild då den åkte direkt in i frysen. Det var i alla fall kronfågel kycklingfilé.



Och så alla grönsakerna! Blev impad över att potatisen var ekologisk. Det mesta av grönsaakerna såg fräscht ut (som att jag kunde valt det själv).



Återkommer när vi orkat tillaga något! Det var kanske inte guldläge att få provkassen när både jag och mannen ligger i influensa! ;-)

Till alla mina trogna läsare!

Allmänt | 2011-02-12 | 11:06:23 Kommentera här! » 0 st

Ber om ursäkt för min tystnad.

Jag tycker bara att det börjar kännas tröstlöst att blogga om all sjukdom. Dessutom har jag inte haft orken att plocka fram datorn. Har legat nerbäddad i sängen sen i onsdags kväll.

Lever på Molipect, Panodil och Nezeril.
Kan man bli immun mot Nezeril tro? Håller på att bli tokig på den. Får bara effekt några ynka 2 timmar när jag tar den, knapt det! Sen återstår ytterligare X antal timmar i rena plågor innan man får ta igen. Näsan är helt igentäpt men rinner som bara den, hostan växlar mellan torr som fullständigt skär sönder halsen och monsterslemhosta som tots allt gör mindre ont. Febern hoppar upp och ner som en gutaperaka boll villket gör att jag växelvis fryser som en nakenhund i sibirien och nästa stund svettas som en gris i öknen.
Är inne på min anda paket med kleenexnäsdukar á 250 st och den tredje står snällt och väntar på byrån.
Har varit borta från jobbet i FYRA veckor nu, gissa om det är stressande????

Nu vill jag inte vara sjuk längre!!!!!!!!!!!

Diagnos

Allmänt | 2011-02-09 | 09:19:59 Kommentera här! » 0 st

Idag ringde de från Östra för att meddela att provet det tog faktiskt visat på något!
Moa hade influensa B. Men eftersom Moa är frisk nu så hade det ju ingen betydelse längre.
Antar att det är den som gett mig min hosta. Däremot verkar det ju som att jag fått det ganska lindrigt.
Har kännt mig risig ett par dagar med hosta och ont i kroppen men tack och lov ingen hög feber. Säkerligen beror det på att jag har tagit det så lungt i och med att jag ändå varit hemma med Moa. Annars tillhör jag kattegorin som brukar bli dödsjuk av varrenda litet virus.

Ska i alla fall försöka ta mig iväg til barnmorskan idag då vi nu bokat om tiden 3 gånner och det börjar bli lång tid emellan. Känner dessutom att jag har behov av att träffa henne med alla mina krämpor jag haft det sista.

Jag som hade tänkt att jag skulle orkat ta mig ut lite idag men känner faktiskt att jag nog inte orkar mer än mvc idag.


Är det någon som har tyckt att min blogg sett rörig ut ikväll?

Allmänt | 2011-02-08 | 22:33:33 Kommentera här! » 0 st

Har pillat lite med stilmallen .
Fy vad jag hatar koder... Kan inte fatta vad det var jag tyckte var så roligt med det för X antal år sedan....

Är det någon som vet hur jag få bort den lilla rutan ovanför bannern? Det är någonting som har fått en ram runt sig misstänker jag men jag vet inte vad det är...

Ungsbakad lax med purjolök!

Mat & Bak | 2011-02-08 | 19:28:58 Kommentera här! » 1 st




Ingredienser:
(4 portioner)
4-500 g lax.
½ purjolök
½ dl hackad gräslök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
Citronpeppar
Vitpeppar


Gör så här:
Skölj och skär purjolöken i skivor.
Svetta purjolöken i lite smör. Blanda ner gräslöken.
Torka laxen och lägg i en smord form. Krydda med citronpeppar och vitpeppar. Strö över purjo- och gräslöken.  Sätt in i ugnen i 175 grader 5 minuter.

Smält smör i en kastrull, vispa ner mjölet och häll i vattnet under omrörning. Smula ner fiskbuljongtärningen och häll på grädden. Låt småkoka en stund. Krydda med vitpeppar efter smak. Ta ut fisken och häll över såsen. Ställ in i ugnen igen och stek i ca 15 minuter till.

Servera med ris eller potatis.

Betraktar lillstompan som frisk!

Allmänt | 2011-02-08 | 17:07:29 Kommentera här! » 0 st

Det känns så skönt! Trodde aldrig den här febern skulle ge med sig!
Idag har hon varit sig själv igen, hon har börjat äta och hostan är ganska lindrig!
Hon fick till och med åka och rida. Det blev pappa som fick följa med till stallet även denna gången eftersom mamma däremot inte mår så bra nu! Det är ju så när man är hemma med sjuka barn - då blir man sjuk själv.
Tänkte på det när jag läste aftonbladets artikel om att mammor är mer sjuka än pappor. De hade massor med förklaringar till varför det var så men det missade en mycket viktigt del! Mammor vabbar också mer än pappor. Det betyder också att mammor vistas inomhus med ett sjukt barn 24 timmar om dygnet medan papporna kommer hem från jobbet lagom till läggdags. Kanske inte så konstigt om mammor blir mer sjuka i så fall?

Idag ska Moa få prova att rida med säkerhetsvästen också. Kan undra om det kommer gå bra.  ser så himla klumpigt ut med den. Jag minns ju att det också ÄR klumpigt att rida med den. Men samtidigt vill man ju göra vad man kan för att skydda dem.

Ikväll blir det lax, fisk måste vi äta flera gånger i veckan nu när vi har 7,5 kilo i frysen ;-) Å det är lika bra att vi passar på denna veckan för på måndag kommer våran provkasse från Linas matkasse. DET ska verkligen bli spännande. Hoppas på att få testa lite nya smaker. Vi har haft sådant himla strul med att få den där provkassen pga att det blivit något fel med mitt konto så jag har inte kunnat logga in och det går inte att beställa utan inloggning när man redan är kund (gjort intresseanmälan). Nu sist när jag mejlade dem ringde de upp bara en kvart efter jag mejlat kl 16.45 på eftermiddagen. Hon såg hur oändligt många försök jag gjort så hon förstod verkligen min frustration. Hon lyckades fixa problemet och som plåster på såret skulle vi få med en fruktkasse också. Det tycker jag var jättegulligt.


Nu är det dags att ägna sig åt middagen. Tänkte mig att täcka laxen med purjolök och sen hälla över en sås på matlagningsgrädde och fiskbuljong och så in i ugnen. Till det blir det nog någon fom av potatis.

Enkla och goda fiskrecept emottages TACKSAMT!

Jämnvikt?

Allmänt | 2011-02-08 | 08:21:40 Kommentera här! » 1 st

Funderar på om det finns någon rättvis jämnvikt när det gäller sjukdom?
säg att man ska 3000 sjukdomar under en livstid. Då måste det ju vara så att om man har allihop på fem år eller nått så får man vara frisk resten av livet sen eller?
Moas feber verkar vänligen gett med sig. Hon är ganska trött efter den här långvariga infektionen dock och fortfarande lite hostig.

Dessvärre verkar jag ha åkt på det nu istället. Tack och lov har jag ingen feber än! Jag grejar inte feber. Jag blir dödssjuk redan när tempen går över 38... vid 39 är jag halvt medvetslös. Men hostan och värken i kroppen är fullt tillräcklig! 

Läste att forskare i Storbritannien trodde sig hittat ett universalvaccin mot influensa! Jag längtar efter ett universal vaccin mot ALLA typer av sjukdomar! Det vaccinet ska jag ta! Drömmer om ett helt år som frisk!


Två nya besök på akuten

Allmänt | 2011-02-07 | 10:17:06 Kommentera här! » 0 st

Eftersom Moas feber igen kom tillbaka igår kväll så åkte vi på läkarens ordination in till östra, det skulle vi inte ha gjort. Det var HELT HYSTERISKT där. Tror att varenda sjukt barn i göteborgsregionen var där igår.
I vilket fall som helst så pratade vi lite med en sköterksa och bestämde oss för att åka hem och komma tillbaka idag istället.
Idag var vi ENSAMMA där! De hade gott om tid för oss :-) Kändes skönt också med tanke på att moa ju absolut inte är "akut" sjuk ändå.
Nu är det ialla fall prover taget på mycoplasma + tydligen några andra virusar som kom med på köpet. Eftersom man kunde må ganska dåligt av den antibiotikan man behandlar det med ville han inte att det skulle behandlas i onödan.
Vi får helt enkelt se var det slutar! Med lite tur kanske hon är bättre i morgon, även om det börjar kännas lite tröstlöst.

Shit vad man blir tjock när man är gravid!

Barn & Familj | 2011-02-05 | 10:50:29 Kommentera här! » 1 st

Man tänker inte på hur tjock man blivit när man ser sig varje dag.
Har ju visserligen bara gått upp 8 kilo hitills men det gör skilland! Så ibland när man snubblar över en bild på sig själv och då blir man CHOCKAD!

Hittade denna bilden från augusti (då var jag nygravid och jag tror att tanken var att det här skulle vara en "förebild" i vecka 5-6 något sådant.


Vi får väl se om jag kan få taget någon ny bild snart så ni får stor man blir när man går upp 8 kilo på 6 månader :-)

Lite mumsigt kan man behöva en sådan här d...

Allmänt | 2011-02-04 | 15:16:48 Kommentera här! » 1 st

img_8662 (MMS)

Lite mumsigt kan man behöva en sådan här dag!  Moa äter glass men mamma föredrar Ländias supergoda munkar!

Dålig start på dagen!

Allmänt | 2011-02-04 | 14:36:23 Kommentera här! » 1 st

Startade med att Moa hade ännu högre feber idag så nu är hon uppe på 39,3 trots att vi varvat alvedon och ipren hela veckan.

Sen spilde moa ut ett helt glas chokladmjölk över bordet och halva mig (och min nytvättade morgonrock).
 
Ringde 1177 för att rådfråga pga att moas feber stigit igen. De tyckte definitivt att en läkare skulle titta på henne igen.

Ringde vårdcentralen som var precis lika nochiga som i onsdags och bara avfärdade det pga att det tydligen går något virus just nu. Efter en massa tjaffs kunde jag ändå få en tid men bara för att lugna mig för något alvarligt viste tydligen sköterskan på vårdcentralen att det inte var. Dessutom krävde hon att få namnet på sköterksan på 1177 som sagt att det skulle kollas upp innom 12 timmar när feber kom tillbaka för hon skulle minsan ringa och säga ett och annat till henne. 
 
Kände inget förtroende alls utan bestämde mig för att åka till Östra istället.

När vi står påklädda och precis ska ut genom dören på väg till Östra ringer chefen och undrar hur det är, berättar lite kortfattat och talar om att vi är påväg till Östra. Går ut till bilen och mitt i allt glömmer jag att motorvärmaren sitter i (säkerligen pga att den inte var på och rutorna var isfria). Kör iväg och hör en smäll men tänker att det nog var en isklump som lossnade.
På motorvägen hör jag hur något smäller i sidan som att någon kastar en snöboll i sidan. Fattar inte vad det är som låter. Inte förrän strax innan jerikotunneln kommer jag på, MOTORVÄRMAREN! Stannar nere i Jonsered och jo då kabeln har slitit loss hela fästet i fronten och undet bilen hänger kabeln kvar och slår. Kunde antagligen gått illa det där...
Väl framme vid Östra möter Marcus upp för att ta med Elias till jobbet så han slipper sitta med mig och Moa på akuten. Naturligtvis står det en bmw och väntar på en plats som blir sktisur för att jag "snor" hennes plats (jag och marcus bytte plats på våra bilar). Då var mitt tålamod totalt slut så jag tror jag skrämde livet ur henne när jag vrålade ur mig att det minsan var min man som lämnde platsen... Kände bara att jag var på väg att explodera... Hon fick dock en plats bara en liten stund senare men blängde fortfarande på mig.

I alla fall fick vi träffa en jättetrevlig läkare jättesnabbt på östra (det var helt tomt när vi kom). Han misstänkte att det kunde vara mykoplasma som moa har eftersom febern inte ger med sig. Dessutom var hon tungandad. Men röntgen och blodprovet visade inget. Så vi fick åka hem. Däremot får hon inte bli sämre under helgen och febern SKA vara borta till på måndag och annars ska vi tillbaka för nya röntgenbilder så de kan se om det blivit någon förändring. Han tyckte att det var gränsfall att influensa eller virus gav feber så här länge (8 dagen idag) Just nu känns sannorlikehten ganska liten att feberns ska släppa över helgen men vi får se...

Hoppas att kvällen blir betydligt bättre! Tror jag ska åka och köpa mig en stor påse godis!

De kan bara inte vara på riktigt!

Allmänt | 2011-02-03 | 20:48:05 Kommentera här! » 0 st

Sitter och tittar på Sveriges värsta bilförare. Det finns många man kan komentera men snälla någon...
Freddan och Martin? Det är omöjligt att det finns TVÅ sådana människor? Det måste vara ett skämt?
Snälla någon, säg att de hyrt in två skådespelare??? De är som tagna ur en tonårsfilm från USA...

Spyfärdig på att skriva!

Mat & Bak | 2011-02-03 | 19:55:54 Kommentera här! » 3 st

Har nu suttit sen igår kväll och skrivit rent och redigerat alla mina recept.
Ni som känner mig väl vet att jag har en jättepärm där jag samlar alla mina recept. I den hade jag för ett par år sedan superordning. Allt var utskrivet enligt en malla och register och allt fanns.
Numer är allt huller om buller! Men som sagt! Det ska bli ändring på på det! Har renskrivit och redigerat om någonstans kring 90 recept nu. Bara en hög på 3 cm kvar... *stön*

Igår kväll fick jag faktiskt gjort något annat också (det som inspirerade mig till att ta tag i min receptpärm).
Jag bakade chocolate chip cookies. Riktiga amerikanska sådana. Receptet kan du hitta hos i min vänns blogg. Det råkade vara så att vi hade samma recept! 








En ny favorit från "färdig-disken"

Mat & Bak | 2011-02-02 | 15:30:27 Kommentera här! » 2 st

Blodpudding är något som hela familjen här är riktigt förtjust i.
Vi brukar alltid köpa den där halvmåneformade från Lithells tror jag det är. Den är skitjobbig att skära och fastnar i kniven och går sönder jämt men god är den ju :-) Sist vi handlade fick jag för mig att testa något nytt så då köpte vi Icas blodpudding som låg i en rulle (sådana som det finns risgrynsgröt och ärtsoppa i). Den var RIKTIGT god och dessutom superlätt att skära i fina skivor. Så om ni gillar blodpudding måste ni testa den.

På nattduksbordet!

Barn & Familj | 2011-02-02 | 09:02:45 Kommentera här! » 0 st

I går kväll började jag lite smått att läsa boken jag fick i julklapp av mamma. Jag läser aldrig böcker längre för jag anser mig inte ha tid. Eller så är det bara det att jag inte prioriterar det. Det finns så mycket annat som behöver göras hela tiden. I alla fall verkar boken helt klart läsbar efter de få sidor jag han med igår kväll och definitivt passar den in i mitt liv.



I natt har varit en jobbig natt måste jag erkänna! Dels har foglossningen väckt mig ett par gånger! Smärta gör att man sover DÅLIGT! Dessutom har bebisen börjat trycka nedåt igen och jag har varit extremt kissnödig hela natten! FYRA gånger har jag varit uppe och kissat i natt. Snacka om störd nattsömn.  Dessutom är det lite oroande eftersom det triggade rejäla och smärtsamma sammandragningar i helgen när jag hade samma tryck. Bebisen får gärna komma tidigare men inte så HÄR tidigt. Sista dagen på vecka 28 idag och i morgon är jag i vecka 29. Så sju veckor till behöver hon allt stanna i magen!

Barnens feber leder sig kvar och det känns som att Elias feber snarare tilltagit lite än lättat. Moa var däremot för första gången feberfri nu på morgonen men har ingen större förhoppning om att det kommer hålla i sig med tanke på att vi varvat Ipren och Pandil i 5 dagar nu. Då SKA ju febern ge med sig.
Ringde vårdcentralen för att jag ansåg att det var dags att någon kollade upp dem.  Feber i fem dagar (sex egentligen för de var lite småvarma redan i fredags även om de inte var sjuka då) tycker jag definitvt bör kollas upp. Fick svaret av sköterskan att fortsätta som jag hade gjort och varva Ipren och Panodil för hon tyckte inte att det lät så allvarligt! Fick förklara för henne att JAG ringde för att jag ville att en läkare skulle lyssna på dem, för JAG anser inte att det är normalt att MINA barn har feber så här länge. Fick tillslut någon form av preliminär tid till någon jourläkare. Men är det inte konstigt att man ska behöva bråka om en sådan sak? Det gäller att ha skinn på näsan när man har barn!

Förklarade också för henne att om jag trott att det var allvarligt sjuka så hade jag inte ringt till vårdcentralen, då hade jag åkt till barnakuten. Rent krasst så har ju vårdcentralen sällan resurser för att ta hand om allvarligt sjuka.  Ja,ja! I alla fall så kommer de få träffa en läkare idag och jag får dubbelkollat att de inte satt sig i lungorna. Framförallt har Moa en ganska tung och djup hosta.

Å andra sidan sett vet jag inte hur pålitligt det är på vårdcentralen. Moa hade ju för två vintrar sig en hemsk hosta som inte ville ge med sig efter en förkylning. Tillslut var hon helt utmattad och vaknade och hostade så hon spydde flera gånger per natt, mörk under ögonen och helt klart påverkad av hostan. De fortsatte på vårdcentralen att ordinera mer och mer astmamedicin för Moa hade ju "infektionsastma" hette det. Tillslut tröttnade vi och sökte hos en privat barnläkare. Hon tyckte definitivt inte att man skulle låta hosta pågå så många månader utan behandling. Moa fick antibiotika och efter en vecka var hostan mycket bättre och efter två veckor var hon frisk. Därefter har Moa inte behövt någon behandling för någon astma igen! Min absoluta övertygelse är att Moa (liksom jag när jag var liten) hade en så kallad tyst lunginflammation. Efter den kuren har Moa inte behövt någon astmamedicin längre!
Lev väl!

Först regn, sen snö i ofantliga mängder och sen regn igen!

Allmänt | 2011-02-01 | 15:02:12 Kommentera här! » 0 st

Det är ju deffinitivt rätt väder att hålla sig inne i. Båda barnen är fortfarande febriga och sjuka. Moa värst för ovanlighetens skull. Trots febernedsättande regelbundet sen i lördags ligger hon fortfarande på 38,4.

Idag har jag inte rört datorn förrän nu.. Har ägnat förmiddagen (och lite till) åt att städa övervåningen riktigt ordentligt. Det känns SÅ skönt. Det var lite high chaparall där uppe kan man säga. Tog det i lugnt tempo för att inte överanstränga mig efter min infektion och för att vara lite snäll mot mina onda fogar. Började med lakansbyte i alla sängr - ut med bacillerna. Fortsatte med att plocka leksaker och sortera diverse högar med bråte som låg överallt. Slänga snorpapper som lillstompan spritt över hela övervånginen. Vädrade ordentligt så att det kom in massor av frisk luft. Sen blev det damsugning och golvtorkning. Det var inte helt lätt att få bort kattens alla tassavtryck *suck*. Måste få köpt en stor och bra matta som vi kan ha under katttoan så att den tar det värsta av sanden istället för parketten utanför badrummet.

Önskar att jag hade energi till att fortsätta här nere men nu sitter jag i soffan och här tänker jag sitta till i morgon eller något. Kommer antagligen inte kunna ta mig upp för trappan för egen maskin ikväll... Undra om min man orkar bära sin gravida fru upp för trappan. Foglossning är verkligen ingen hit!

Barnen har varit superlugna hela förmiddagen och varit helt nöjda med att titta på barnprogram. Inte har jag dåligt samvete för det heller för jag tror faktiskt att det är helt lagom sysselsättning när de är så dåliga.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se