Ungsbakad lax med purjolök!
Mat & Bak | 2011-02-08 | 19:28:58 Kommentera här! » 1 st
Ingredienser:
(4 portioner)
4-500 g lax.
½ purjolök
½ dl hackad gräslök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
Citronpeppar
Vitpeppar
Gör så här:
Skölj och skär purjolöken i skivor.
Svetta purjolöken i lite smör. Blanda ner gräslöken.
Torka laxen och lägg i en smord form. Krydda med citronpeppar och vitpeppar. Strö över purjo- och gräslöken. Sätt in i ugnen i 175 grader 5 minuter.
Smält smör i en kastrull, vispa ner mjölet och häll i vattnet under omrörning. Smula ner fiskbuljongtärningen och häll på grädden. Låt småkoka en stund. Krydda med vitpeppar efter smak. Ta ut fisken och häll över såsen. Ställ in i ugnen igen och stek i ca 15 minuter till.
Servera med ris eller potatis.
Å vad gott! Måste testa vid tillfälle då jag känner att jag vill laga laxen o inte äta den rå ;-)