Köttbullar á la Lina

Mat & Bak | 2011-02-16 | 18:36:02 Kommentera här! » 1 st

Andra dagen med Linas matkasse som middag.


Idag blev det stora köttbullar i champinjonsås med kokt potatis och vitkålssallad.

Om man börjar med det positiva. Vitkålssalladen var verkligen jättegod. Grön paprika är ingen jättefavorit i familjen så den tog vi lite mindre av dock.

När det gäller köttbullarna hade jag gärna uteslutit löken. Jag har verkligen jättesvårt för lök i köttbullar jag tycker löken tog fullständigt över och för mig smakade köttbullarna mest lök och det trots att det var en väldigt liten lök vi rev.  Men nu har vi en vecka á la Lina och då vill jag följa recepten, annars är ju risken stor att det blir samma gamla vanliga i alla fall. Såsen blev lite väl salt tycker jag och då gjorde vi ändå lite fel och tog i en hel burk crème fraiche istället för 1 dl som det skulle vara. Champinjonerna kunde man nog lika gärna hoppat över för de smakade inte champinjon över huvud taget och dessutom fick man ha lupp för att hitta dem. Eftersom både jag och min man älskar champinjoner hade det gärna fått vara dubbla mängden av dem i påsen.

Potatisen är ju inget att klaga på, bara ”plain” god.

En liten halvtråkig bild (hur rolig kan en bild på köttbullar bli?) på dagens anrättning ska vi väl få med ändå.



På tal om löken visade det sig att en av lökarna faktiskt var rutten så den fick vi slänga och likaså är det en av apelsinerna som antagligen fått en klämskada så den är mjuk och svampig på ena sidan. MEN, igår åt jag en apelsin och jag tror att det måste ha varit den godaste apelsinen jag ätit någonsin! Söt och saftig men med en mild syra! Helt perfekt helt enkelt!


Kommentarer
Skrivet av: Mia

Hej, det är bara jag igen. Bra att få en sån genomgående recension av kassen även om det inte är samma recept jämt. Men du, hur är det med storleken på portionerna? Jag läste nånstans att det var lite dåligt tilltaget för att det skulle mätta en hel familj:)

2011-02-16 @ 19:33:01
Länk: http://miamajsan.bloggplatsen.se

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se