Livspussel?

Allmänt | 2011-07-02 | 08:54:31 Kommentera här! » 1 st

Idag vaknade jag vid sju och hela familjen sov. Jag petade lite på Ebba eftersom jag ansåg att det var hög tid för henne att äta. Hon åt och hon somnade om. Jag däremot kunde inte somna om så jag låg och småsurfade lite - jag älskar min iPhone! Önskar bara att den där femman kom någon gång så jag kunde byta upp min.
Efter en stund gick jag upp och åt frukost i "lugn och ro" (läs: jag slängde i mig den för att jag viste att snart vaknar någon och då är det inte lugn och ro längre).

När jag satt där och slängde i mig frukosten började jag fundera på det här med livspusslet. Jag tänker ibland (rätt ofta egentligen) på det där med hur mycket tid alla "måsten" tar och hur lite tid man har till att njuta av livet egentligen. 

Man sover bort minst sex timmar per dygn, helst åtta. Det är ju visserligen skönt att sova men under den tiden kan man ju inte göra något.  16 timmar kvar... Jag vågar inte ens räkna på hur många timmar som går till, disk, tvätt, damsugning, plockande, sorterande, sophantering, matlagning osv men det tar aldeles för lång tid.

På mitt kylskåp har jag ett citat:
"Det man inte gör idag, slipper man inte göra om i morgon"

Vad jag önskar att jag kunde leva mer efter det! Igår gjorde jag i ordning köket tre gånger. Ändå var det full kaos på kvällen ändå. Tröstlöst på något sätt. Men jag tycker om rena släta ytor utan en massa småplock och annat så det är bara att börja om igen och igen och igen. Jag vill ha en låda till varje sak och att skaerna ska ligga i den lådan. Jag vill dessutom att det ska vara så i ALLA rum. Dessvärre är det ofta så att när ett rum väl är i ordning så har alla andra förfallit.

Just nu är det kaos ÖVERALLT!
I mitt vardagsrum står solstolar, ikeapaket, markiser, korgar med vikt tvätt osv och bara lagras för att det just nu inte finns någon stans att göra av saker.

I mitt kök står utsorterade stekpannor, plastbyttor, marcus jobbgrejer och diverse annat.

I gästrummet en matta ihoprullad, min crosstrainer står på lager och plastbyttorna som är tänkta till förvaring står ivarandra på hög och väntar på att bli förvaring. Skrivbordet är överbelamrat med saker som ska sorteras SEN när jag har tid och dessutom en stor påse med födelsedagspresenter till Moa (tur att hon inte vet det).

Tvättstugan... Suck! Ebbas använda kläder ligger på bänken, bladnat med tvättmedelsburkarna, lite viken tvätt och saker som antagligen inte ens ska vara i tvättstugan.

Hallen städade jag igår men nu ligger skor och annat över hela hallen i alla fall. Hur svårt är det att ställa in skorna i skohyllan?

Övervåningen?????? Oj oj oj... Nu snackar vi kaos á la bombnedslag. Det är milt sagt svårt att hålla ordning när man har tömt en krypvind och en klädkammare och ställt allt i våran lilla hall där uppe! Det finns en gång, en knapp meter bred att röra sig på... Men jag har ingen ork eller lust att ta tag i det innan Ebbas rum är klart. Ebbas rum, det är det som ställer till det. Så länge det inte är klart vet jag inte vart jag ska börja....

Barnens rum fick jag lite ordning på igår men det tar ju inte lång tid innan där är kaos igen. Barn är bra på att fixa kaos ;-).

När ni läst detta, tänk att jag då ändå ägnade gårdagen åt att städa, tvätta och vika tvätt.

Man skulle ha betydligt mer tid på dygnet så man kunde ha mer kvalitetstid. Minns inte när jag läste en bok sist. Tittade i en tidning har jag nog bara hunnit göra i väntrum de senaste åren. Mina två senaste Allt I Hemmet ligger fortfarande kvar inplastade och olästa... Blogga har jag inte hunnit göra många gånger sen Ebba föddes.

Nästa vecka går Marcus på semester, DÅ bara ska vi hinna göra roliga saker! Gå på liseberg, cyckelträna med Elias, åka till stranden, kanske en tur tilll Skara sommarland eller en dagstur till Danmark!

Nu är det dags för mig att sätta lite fart här igen...

Kommentarer
Skrivet av: Hanna

Åh, vad jag känner igen mig i det du skriver. Så skönt att läsa att det finns fler som känner som jag.. Man gör ju inte annat än städar, plockar, diskar.. nu väntar kvällsdisken på mig:P kram

2011-07-03 @ 21:40:52
Länk: http://attvaramammaochfru.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se