På nattduksbordet!

Barn & Familj | 2011-02-02 | 09:02:45 Kommentera här! » 0 st

I går kväll började jag lite smått att läsa boken jag fick i julklapp av mamma. Jag läser aldrig böcker längre för jag anser mig inte ha tid. Eller så är det bara det att jag inte prioriterar det. Det finns så mycket annat som behöver göras hela tiden. I alla fall verkar boken helt klart läsbar efter de få sidor jag han med igår kväll och definitivt passar den in i mitt liv.



I natt har varit en jobbig natt måste jag erkänna! Dels har foglossningen väckt mig ett par gånger! Smärta gör att man sover DÅLIGT! Dessutom har bebisen börjat trycka nedåt igen och jag har varit extremt kissnödig hela natten! FYRA gånger har jag varit uppe och kissat i natt. Snacka om störd nattsömn.  Dessutom är det lite oroande eftersom det triggade rejäla och smärtsamma sammandragningar i helgen när jag hade samma tryck. Bebisen får gärna komma tidigare men inte så HÄR tidigt. Sista dagen på vecka 28 idag och i morgon är jag i vecka 29. Så sju veckor till behöver hon allt stanna i magen!

Barnens feber leder sig kvar och det känns som att Elias feber snarare tilltagit lite än lättat. Moa var däremot för första gången feberfri nu på morgonen men har ingen större förhoppning om att det kommer hålla i sig med tanke på att vi varvat Ipren och Pandil i 5 dagar nu. Då SKA ju febern ge med sig.
Ringde vårdcentralen för att jag ansåg att det var dags att någon kollade upp dem.  Feber i fem dagar (sex egentligen för de var lite småvarma redan i fredags även om de inte var sjuka då) tycker jag definitvt bör kollas upp. Fick svaret av sköterskan att fortsätta som jag hade gjort och varva Ipren och Panodil för hon tyckte inte att det lät så allvarligt! Fick förklara för henne att JAG ringde för att jag ville att en läkare skulle lyssna på dem, för JAG anser inte att det är normalt att MINA barn har feber så här länge. Fick tillslut någon form av preliminär tid till någon jourläkare. Men är det inte konstigt att man ska behöva bråka om en sådan sak? Det gäller att ha skinn på näsan när man har barn!

Förklarade också för henne att om jag trott att det var allvarligt sjuka så hade jag inte ringt till vårdcentralen, då hade jag åkt till barnakuten. Rent krasst så har ju vårdcentralen sällan resurser för att ta hand om allvarligt sjuka.  Ja,ja! I alla fall så kommer de få träffa en läkare idag och jag får dubbelkollat att de inte satt sig i lungorna. Framförallt har Moa en ganska tung och djup hosta.

Å andra sidan sett vet jag inte hur pålitligt det är på vårdcentralen. Moa hade ju för två vintrar sig en hemsk hosta som inte ville ge med sig efter en förkylning. Tillslut var hon helt utmattad och vaknade och hostade så hon spydde flera gånger per natt, mörk under ögonen och helt klart påverkad av hostan. De fortsatte på vårdcentralen att ordinera mer och mer astmamedicin för Moa hade ju "infektionsastma" hette det. Tillslut tröttnade vi och sökte hos en privat barnläkare. Hon tyckte definitivt inte att man skulle låta hosta pågå så många månader utan behandling. Moa fick antibiotika och efter en vecka var hostan mycket bättre och efter två veckor var hon frisk. Därefter har Moa inte behövt någon behandling för någon astma igen! Min absoluta övertygelse är att Moa (liksom jag när jag var liten) hade en så kallad tyst lunginflammation. Efter den kuren har Moa inte behövt någon astmamedicin längre!
Lev väl!

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se