Depend nagelpenna!

Allmänt | 2011-07-29 | 17:11:16 Kommentera här! » 1 st

img_4678 (MMS)

Har provat Depends nagelpenna för andra gången. Resultatet är trots allt förvånansvärt bra. Däremot är det naturligtvis svårare att få det bra på högerhanden ;)

Provbakning

Mat & Bak | 2011-07-22 | 17:18:17 Kommentera här! » 0 st

Med ny ugn och dåligt väder så var det inte mycket annat att göra än att provbaka lite så idag har nya ugnen fått ett riktigt eldprov.

Jag började med att ge mig på ett recept på kolakakor som jag aldrig bakat innan.
De blev jättesega men jag ville ju ha dem krispiga :-( Men goda blev de ändå :-)




Sen körde vi på ett gammalt recept på Berlinerbröd. Idag testade jag att baka dem med kanel (brukar göra dem med kardemumma) och de blev riktigt goda men framförallt väldigt luftiga och jättestora.





Sist men inte minst (och jag menar verkligen INTE MINST) blev det bullar och till marcus stora glädje tänke jag att jag gör riktiga café bullar. En sats blev 27 bullar! Hi Hi. Det var det ju rikigt smidigt att kunna ta två plåtar åt gången när det bara fick plats 9 bullar på en plåt. Ena plåten blev så här fina men den plåten som stod överst fick inte riktigt lika bra resultat de fick fin färg längst bak men mindre färt längst fram i ugnen och framförallt mittenbullen blev inte så gyllene som man kanske hade önskat.



Det är kul att laga mat igen :-)

Hus & Hem | 2011-07-18 | 22:45:06 Kommentera här! » 0 st

Den nya spisen (induktionshäll och varmluftsugn) som vi fick av Marcus föräldrar är nu installerad. Det är riktigt kul att laga mat igen. Vilken skillnad med induktion! Helt suveränt.




Ni som läser min blogg får gärna gå in och rösta på min sommarbild också :-)
Om jag får en ny telefon kanske ni får se bilder med lite bättre kvalité i bloggen :-)

Gå in här och gilla bilden!





Lättnad.

Hus & Hem | 2011-07-14 | 22:32:48 Kommentera här! » 1 st

Idag blev Ebbas rum ÄNTLIGEN klart! Vilken OERHÖRD lättnad. Vi har även fått röjt bland allt som tidigare var i krypvinden och klädkammaren. Insåg också att det fanns en anledning att katten var så förtjust i krypvinden. Det verkar ha bott en liten mus i en av lådorna. Den mötte nog sitt öde en av nätterna då Ida övernattade där inne. Både jag och Marcus konstaterade att det nog är dags att skaffa katt igen :-) För inte vill vi ha möss inne bland allt vi förvarar i krypvindarna.

Tillbaka till Ebbas rum. Det fattas lite förvaring till leksaker men hon behöver ju inte så mycket leksaker än. Men det blir nog en expedithylla sen. Är supernöjd med den turkosa mattan som faktiskt var inspiration till färgen på väggen. Några små bilder kommer här:



                       

Vi avslutade kvällen med lite skräpmat. En god kebabtallrik och "kalla det vad du vill bollar"
Det var vi värda :-)






SPAM

Barn & Familj | 2011-07-13 | 23:23:21 Kommentera här! » 0 st

Så till det sista av mina inlägg för dagen. När man inte har tid att blogga på ett par dagar får man spamma sin blogg med massor av inlägg på en och samma dag. :-)

Idag fastnade alla mina tre godingar på en och samma bild, bra komponerat men taget med iphonekamera som vanligt = kass kvalité. Tyvärr är det sällan systemkameran är framme när tillfället är det.



Fick en liten present av min gamla barndomskamrat idag och måste bara få visa den här. Det värmer i hjärtat när man får sådana här små presenter som säger så mycket! Tack gulliga Nina.

Renovering

Hus & Hem | 2011-07-13 | 23:17:50 Kommentera här! » 1 st

Vi har under den senaste månaden hållt på med projektet: fixa ett rum till lillasyster.
Det har gått sakta men säkert frammåt och nu är det faktiskt äntligen klart.
Jag och Marcus har fått ett lite mindre sovrum och klädkammaren har blivit ett riktigt fint barnrum.

Velade en del med tapeter till en början men ångrade oss och lämnade tillbaka hello kitty tapeterna som vi först köpt och köpte färg istället. Så nu har rummet fått fina ränder i rosa och turkost. Var skeptisk till hur vi skulle få ränderna skarpa men tekniken fungerade faktiskt helt suveränt.

Fört målades väggarna vita.  Därpå anvädne vi blå maskeringstejp för att maska upp väggen.  Sen rollades tejpen med den vita väggfärgen igen. Därefter två lager med färgen och snabbt av med tejpen innan andra lagret färg torkat! Riktigt roligt var det att se hur skarpa fina linjer det blev. Är supernöjd med både färgval och designen på linjerna (vet inte hur många förslag jag målade upp inan jag tillslut bestämde mig för den här varianten.


Marcus maskar det sista på den stora väggen.

 
Färg och rollrar framplockade


 
Barnen fick tillåtelse att måla på golvet! Det händer inte ofta ;-)


Första strykningen, man kan ana att det kan bli ett bra resultat.

 
Färdigt :-)


Lilla väggen under målning!

Nu har ni fått tjuvkika tillräckligt! Mer bilder kommer när rummet är helt klart.

Men med så här fina släta väggar vill manju inte ställa in en säng i tråkig antikbets (det som vi tyckte var så fint när vi köpte den för 6 år sedan) så det blev till att måla om spjälsängen. Smart att göra det när man har en 3 månaders bebis... Så Ebba sover tillfälligt i sin vagn bredvid min säng. Inte för att Ebba har för vana att sova i sin säng mer än små korta stunder, hon föredrar att ligga och mysa hos mamma ;-)



Ommålning påbörjad!

Havet

Barn & Familj | 2011-07-13 | 23:00:10 Kommentera här! » 0 st

Det blir inte många dagar vid havet varje sommar. Tycker inte havet i Göteborg är så mycket att ha. Man behöver komma en bra bit neråt halland för att hitta fina stränder.  Men eftersom vi var ute och flängde lite i måndags passade vi på att ta en liten tur till Askimsbadet. Ingen hit egentligen för barnen ville inte bada för att det var för mycket tång och vinden var ganska kall. Men en mysig picknick fick vi i alla fal :-)

Eftersom barnen inte ville bada fick vi hitta på annat att sysselsätta dem med.


Mina andra två älsklingar fastnade även de på bild.


Gott kaffe

Mat & Bak | 2011-07-13 | 22:50:05 Kommentera här! » 0 st

Så kom tillslut dagen då Marcus fick sin present. Vi tjuvstartade lite redan på fredagen eftersom vi var barnlediga då. Så Han fick öppna sin present på kvällen. Dessutom kom en jätteleverans från Tassimo online.
Favoriten är helt klart Latte Macchiato. Men eftersom jag får ont i magen av kaffe får jag hålla mig ifrån maskinen :-(

Här ser  ni den resultatet, en latte (just denna är "hemmasnickrad") i de fina glasen från min morbror och hans fru.



Det här lilla kitet med drycker (för allt är inte kaffe) fick Marcus till sin Tassimo.

Förväntan

Barn & Familj | 2011-07-13 | 22:42:41 Kommentera här! » 0 st

Förra veckan fick vi äntligen köpt en pool till barnen.  Nu slipper de bada i den lilla plastbåten som de vuxit ur för änge sedan.
Det tog sin lilla stund att blåsa upp poolen, därför blev det fördelat på två dagar. Kan ni gissa att det har tjatats om att bada i den? Väl uppblåst så tog det ju även en stund att fylla den.


Små fina presenter

Pyssel & Sånt | 2011-07-04 | 07:09:46 Kommentera här! » 1 st

Igår var vi på dop och när man går på dop har man ju med sig en present (i det här fallet två presenter eftersom det var två som döptes). Ibland när jag ska ge bort presenter får jag ett infall och måste göra något extra. Så även om den lilla paketen de slått in på Guldfynd var jättefin så köpte jag en liten påse till vare present. Jag lade lite silkepapper i botten som paketet fick vila på. Sen klippte jag bort det tråkiga kortet som redan hängde på presentpåsen och gjorde ett eget litet kort. Så här söta blev de små presentpåsarna.



Det är så roligt att pyssla lite när man bara tar sig tid. Tyvärr är man alltid stressad när man gör det.
Här är ett annat exempel på ett jätteenkelt men roligt kort till ett pojkkalas.



Så till något helt annat!

Idag måste jag börja mitt nya liv igen. Det har varit aldeles för mycket slarv med maten! Det är inte bra för magen, inte bra för hälsan och deffinitivt inte bra för vikten! SÅ, nu ska det ätas nyttigt ett tag :-) Det innebär att det är dags att börja räkna Propoints igen. Sist jag försökte klarade jag en vecka... Kan undra hur länge jag orkar nu, speciellt med tanke på att det är semestertider nu med!


Att handla på kampanj -pust

Allmänt | 2011-07-03 | 21:10:31 Kommentera här! » 1 st

I veckan fick jag för mig att min man skulle få en kaffemaskin i födelsedagspresent (ingen fara han vet om det redan så överaksningen är redan förstörd ;-)). Letade bästa pris på nätet men lyckades inte hitta något bättre än 900 kr (om jag minns rätt). Men så av en slump råkade jag se en Tassimo T20 flyga förbi i rutan i Media Markts reklam. 699 kr lät ju som ett riktigt fynd. Glad i hågen släpade vi så med hela familjen till Bäckebol för att köpa kaffemaskin. Väl där hade de ett BERG av T40 som de tog 999 kr för. T20? Nej den var slut för den hade de inte fått så många av. De hade däremot ett demoex som var en maskin de fått tillbaka av en kund som sagt att den inte funkade som den skulle men de hade inte hittat felet... Jajamensan den tar vi gärna! Eller inte!!!! Ringa till högsbo och kolla om den fanns där? Nej det kunde de inte göra. Varför? Jo för på lördagar svarar de ändå inte i telefon. Jaja, vi gick vidare.

Jag hade i bakhuvudet att elgiganten kunde ha lägsta pris garanti så vi promenerade in där. Där var det REA på så gott som varenda kaffemaskin och där tog de 599 för T20! Ja tack sa vi. Men det fanns två styck vita och ett styck demoex i svart. Nej, vi vill inte ha ett repigt och talligt demoex. Efter en lite för lång väntan fick vi hjälp av en säljare. Han kikade i datorn om den kunde finnas någon annan stans. jo kållered skulle ha två stycken svarta. På ELGIGANTEN kunde de dessutom ringa trots att det var lördag! Så han ringde och kollade att den fanns, la undan en till oss och säkrade så att vi fick samma pris i Kållered.

Vi hade lite andra grejer vi ville kolla in i Bäckebol så vi gick en runda där innan vi kom iväg. Vid 16.30 drog vi oss mot bilarna och styrde kosan mot Kållered. Det såg oroande tomt ut på parkeringarna i Kållered men vi körde av vid IKEA och sen vidare till Elgiganten. Där stora gallerdörrar var neddragna innanför rutan och en skylt talade om att på lördagar är det öppet till 17. Jippi! Klockan var 17.10. Vem stänger kl 17 en lördag 2011??? Trodde alla större kedjor hade öppet till 18.

För att avsluta denna långa historia blev det en tripp till kållered idag med. Uppklädda till tänderna var vi eftersom vi skulle på dop efteråt men kaffemaskin fick vi med oss hem. Därav står det nu en Tassimo T20 i kartong och väntar på att födelsedagsbarnet ska fylla år.



Snygg, snygg, snygg :-)

Livspussel?

Allmänt | 2011-07-02 | 08:54:31 Kommentera här! » 1 st

Idag vaknade jag vid sju och hela familjen sov. Jag petade lite på Ebba eftersom jag ansåg att det var hög tid för henne att äta. Hon åt och hon somnade om. Jag däremot kunde inte somna om så jag låg och småsurfade lite - jag älskar min iPhone! Önskar bara att den där femman kom någon gång så jag kunde byta upp min.
Efter en stund gick jag upp och åt frukost i "lugn och ro" (läs: jag slängde i mig den för att jag viste att snart vaknar någon och då är det inte lugn och ro längre).

När jag satt där och slängde i mig frukosten började jag fundera på det här med livspusslet. Jag tänker ibland (rätt ofta egentligen) på det där med hur mycket tid alla "måsten" tar och hur lite tid man har till att njuta av livet egentligen. 

Man sover bort minst sex timmar per dygn, helst åtta. Det är ju visserligen skönt att sova men under den tiden kan man ju inte göra något.  16 timmar kvar... Jag vågar inte ens räkna på hur många timmar som går till, disk, tvätt, damsugning, plockande, sorterande, sophantering, matlagning osv men det tar aldeles för lång tid.

På mitt kylskåp har jag ett citat:
"Det man inte gör idag, slipper man inte göra om i morgon"

Vad jag önskar att jag kunde leva mer efter det! Igår gjorde jag i ordning köket tre gånger. Ändå var det full kaos på kvällen ändå. Tröstlöst på något sätt. Men jag tycker om rena släta ytor utan en massa småplock och annat så det är bara att börja om igen och igen och igen. Jag vill ha en låda till varje sak och att skaerna ska ligga i den lådan. Jag vill dessutom att det ska vara så i ALLA rum. Dessvärre är det ofta så att när ett rum väl är i ordning så har alla andra förfallit.

Just nu är det kaos ÖVERALLT!
I mitt vardagsrum står solstolar, ikeapaket, markiser, korgar med vikt tvätt osv och bara lagras för att det just nu inte finns någon stans att göra av saker.

I mitt kök står utsorterade stekpannor, plastbyttor, marcus jobbgrejer och diverse annat.

I gästrummet en matta ihoprullad, min crosstrainer står på lager och plastbyttorna som är tänkta till förvaring står ivarandra på hög och väntar på att bli förvaring. Skrivbordet är överbelamrat med saker som ska sorteras SEN när jag har tid och dessutom en stor påse med födelsedagspresenter till Moa (tur att hon inte vet det).

Tvättstugan... Suck! Ebbas använda kläder ligger på bänken, bladnat med tvättmedelsburkarna, lite viken tvätt och saker som antagligen inte ens ska vara i tvättstugan.

Hallen städade jag igår men nu ligger skor och annat över hela hallen i alla fall. Hur svårt är det att ställa in skorna i skohyllan?

Övervåningen?????? Oj oj oj... Nu snackar vi kaos á la bombnedslag. Det är milt sagt svårt att hålla ordning när man har tömt en krypvind och en klädkammare och ställt allt i våran lilla hall där uppe! Det finns en gång, en knapp meter bred att röra sig på... Men jag har ingen ork eller lust att ta tag i det innan Ebbas rum är klart. Ebbas rum, det är det som ställer till det. Så länge det inte är klart vet jag inte vart jag ska börja....

Barnens rum fick jag lite ordning på igår men det tar ju inte lång tid innan där är kaos igen. Barn är bra på att fixa kaos ;-).

När ni läst detta, tänk att jag då ändå ägnade gårdagen åt att städa, tvätta och vika tvätt.

Man skulle ha betydligt mer tid på dygnet så man kunde ha mer kvalitetstid. Minns inte när jag läste en bok sist. Tittade i en tidning har jag nog bara hunnit göra i väntrum de senaste åren. Mina två senaste Allt I Hemmet ligger fortfarande kvar inplastade och olästa... Blogga har jag inte hunnit göra många gånger sen Ebba föddes.

Nästa vecka går Marcus på semester, DÅ bara ska vi hinna göra roliga saker! Gå på liseberg, cyckelträna med Elias, åka till stranden, kanske en tur tilll Skara sommarland eller en dagstur till Danmark!

Nu är det dags för mig att sätta lite fart här igen...
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se