Ett inlägg som tål att höras om och om igen!

Allmänt | 2011-01-31 | 19:57:35 Kommentera här! » 1 st

En av mina vänner har ett barn som har en del allvarliga sjukdommar som gjort honom jättekännslig för infektioner och i sin blogg skrev hon idag lite om hur det påverkar honom när han blir smittad med sjukdommar. I sin blogg skrev hon något som jag tyckte var så himla bra så jag har valt att citera henne här:

"När jag var liten var man hemma tills man var frisk, dvs man hade en frisk dag hemma. Nu går ju folk till jobbet med både det ena och andra. För att inte tala om hur sjuka barn de skickar till dagis. Stackars barn som inte får vara hemma och vila säger jag bara."  Källa: http://mansionb.blogg.se/ kaktjyv 2011-01-31.

Precis så var det för mig med när jag var liten. Man var hemma tills man hade varit frisk en dag! Idag är barn knapt hemma tills det är feberfria, detta trots att regeln säger att de ska vara feberfria en dag innan de kan gå till förskolan igen. Dessutom, hur ofta är man inte rejält sjuk utan att ha feber? Inte undra på att virusar, bakterier och magsjukor sprider sig som löpeldar på förskolor och skolor.

Så en liten tankeställare; man vet aldrig vem som tar i kundvagnen efter en, eller i ledstången på bussen, eller trycker på hisknappen. Kanske är det en person som har en allvarlig sjukdom som gör att de har nedsatt imunförsvar eller någon som bara får en "vanlig förkylning" men har någon hemma som inte alls klarar en vanlig förkylning.

Innan du går ut bland folk med sjukdom i kroppen, tänk en extra gång om det verkligen är nödvändigt eller om det kan vänta en dag!



Kommentarer
Skrivet av: MansionB

Vad gulligt skrivet av dig! Känner mig lite rörd just nu så jag vet inte mer vad jag ska skriva, annat än tack för att du tänker på dina medmänniskor! Kram

2011-01-31 @ 20:11:21
Länk: http://mansionb.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se