Våren är här!

Allmänt | 2011-01-30 | 20:49:39 Kommentera här! » 2 st

I alla fall har de fina vårblommarna dykt upp i affären och det i trädgården kan man se små fäckar av gräs mellan alla snö..

Träffade mamma på blomsterlandet och åkte sen vidare till Allum för att uppdatera delar av blomsterprakten hemma. Det blev fyra nya fina hortensior till burspråket i köket – i rosa så klart. Sen köpte jag tre små växter som ska bli ett arrangemang i vardagsrummet då den gamla julgruppen har vissnat bort. De hade så mycket minaväxter och söta små krukor på blomsterlandet så det blev även varsin liten miniväxt med kruka till sjuklingarna hör hemma. Arrangemanget till vardagsrummet får jag pyssla med i morgon eftersom jorden låg frusen i garaget. Den får ligga och tina i hallen till i morgon. Sen var min mor snäll och köpte två fina buntar tulpaner till sin dotter.

     


På Allum passade vi på att äta en god lunch på Briggen. Mamma var snäll och bjöd mig på lunchen, stekt kyckling, stekta potatisar och en gräddig grönpepparsås.

Igår var vi hela familjen och såg 3D-film på Bergakungen. Vi såg Yoogi björn, Elias satt som fastklisrad medan Moa var lite mer rastlös. Det var en upplevelse att se 3D, dessutom var det barnens första biobesök. Nästa gång blir det nog filmen Trassel, även den i 3D.

När vi kom hem från bion fick barnen dessvärre feber. För första gången någonsin tror jag att Moa är sjukare än Elias. Hon har haft närmare 40 grader. Vaknade i natt och hade trots febernedsättande på kvällen fortfarande 39,4 och huvudvärk. Sen har febern hållit i sig hela dagen och nu ikväll var den uppe i 39,6. Vår stompa är rejält risig. Katten la sig och passade på Moa nu på kvällen precis som hon gjorde när jag var dålig. Av någon anledning verkar hon ty sig till den som är sjuk, mysigt att få lite sällskap när man inte är på topp.



Middag ikväll blev ”hemgjord” pizza och pizzasallad. Har blivit ett stort fan av saker som förenklar för oss stressade småbarnsföräldrar. I detta fallet fick Sara Lee hjälpa till med maten. Helt ok pizzadeg och den nya spicy tomatsåsen var god till. Jag som innan varit så låst med att göra mat från grunden och inte köpa färdigrätter har fått ändra uppfattning och inse att lite halv- och helfabrikat ibland kan vara suveränt att ha hemma.  En annan favorit är potatisgratängen i påse. Bara att klippa upp, hälla i formen och in i ugnen. Sen är den klar på 20 minuter och dessutom jättegod. Men det ska vara Pom Culinair, den är godast.

Sist men inte minst en liten bild på Moas fina glugg!


 

 

 

 


Kommentarer
Skrivet av: MansionB

Å vi skulle oxå haft hemgjord pizza idag, men jag känner mig lite risig så det fick bli McD.

Härligt vårsoligt det såg ut att vara bakom hortensiorna. Jag hade min växthandlar helg förra helgen. Det är ju så kul! Ska snart på en ny repa.

Just det ja, så sött med gluggen! Hoppas barnen snart blir krya igen.

2011-01-30 @ 21:12:26
Länk: http://mansionb.blogg.se/
Skrivet av: Patrik

Vår? LIIITE väl tidigt va? :P

2011-01-31 @ 11:38:29
Länk: http://www.love-test.biz

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se