Inte riktigt som man tänkt sig!

Allmänt | 2012-02-16 | 07:36:06 Kommentera här! » 0 st

I går kväll blev det inget bloggat.

Mamma kom hit för att få hjälp med sin nya iPhone. Hon hade försökt hemma men fick det inte att fungera.
Det fungerade till och med så dåligt att hon var utan telefon i nästan ett dygn. När hon sen ringde (från en annan telefon) tre för att få hjälp så fick hon svaret att "jag kan hjälpa dig mycket bättre om du ringer hemmifrån istället" Fem gånger förklarade hon att JAG HAR INGEN MER TELEFON än denna som nu inte går att ringa på. Hon kunde således inte ringa hemmifrån. Men personen på tre hade tydligen svårt att förstå vad det betydde. Istället satt jag i sex timmmar igårkväll för att fixa hennes båda telefoner. Den gamla 3GS och den ny 4S. Steg ett var att få igång hennes 3GS igen som hade brakat ihop då den uppdaterades till iOS5. Jippie. På något sätt har säkerhetskopian blivit krypterad och INGET lösenord fungerar för att låsa upp den. Mamma har dock aldrig angett något lösenord så det är ju inte så konstigt att inget fungerar. Att få ett nytt lösenord är omöjligt. Så säkerhetskopian var värdelös! Allt som försvann från telefonen vid uppdateringen var förlorat. Alla meddelanden och alla bilder! Jippie igen. Tack och lov hade duktiga mamma även fört över bilderna till datorn manuellt så bilderna fanns kvar! Efter lite googlande förstod jag att mamma inte var ensam om att ha fått en krypterad säkerhetskopia utan att ha valt det.

Efter mycket krångel fick vi igång 3GSn och sen tillslut 4Sn men sen är ju problemet att nu kommer alla säkerhetskopior göras med kryptering och med ett lösenord som hon inte kan (lyckats googla oss fram till detta). Enda sättet att slippa krypteringen är att göra en fabriksåterställning på allt och då förlora ALLT.
Totalt satt vi i SEX timmar igår för att få ordning på telefonerna och det hemska är att vi fortfarande inte lyckat synka kontakterna med google. Är det någon som har ett tips på hur man får kontakterna från telefon till sitt googlekonto??????? Jag har ju lyckats med det på min iPhone så det ska ju gå. Vi har varit inne i iTunes och valt att synka kontakter med google contacts, hon har exchange på telefonen som funkar med kalendern men inte med kontakterna.

Såhär efter att man lagt ner all denna tiden är det inte utan att man får en liten kännsla av att Apple behöver tänka om. Allt detta krångel de utsätter kunder för enbart för att de på inga villkor ska fungera ihop med microsoft. Jag älskar iPhone och kännslan man har när man använder den. Går inte rikgigt att beskriva men den liksom ligger rätt i handen. Inte alls som min S2a som egentligen är aldeles för stor för att vara bekväm att hålla. Hade stora förhoppningar när iCloud com men tycker inte det verkar vara någon större hit det heller. Är trots ändå nöjd med min S2 den har tortsallt en del fördelar som inte iPhone har. Tex är det mycket lättare att regiera tex i den. Stavningskontrollen är däremot mycket sämre. Sen är ju den stora skärmen guld för mig eftersom jag använder min telefon som dator.

Nu har jag spytt galla över Apples krångel tillräckligt. Nu ska jag fixa frukost till alla barnen inklusive Ebba som verkar ha vaknat på fel sida idag. Det lär inte bli en lika produktiv dag som igår...


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se