Vändpunkten

Barn & Familj | 2012-02-26 | 18:17:48 Kommentera här! » 0 st

Inget bloggande på ett tag. Har haft fullt upp med en liten sjuk Ebba och inte riktigt kännt för att skriva.
 
I fredags fick vi söka akut på Aleris i Göteborg då Ebba hade haft feber nästan uppe på 41 grader under natten. Äntligen träffade vi en läkare som kunde tala om varför Ebba haft feber i tre veckor och varit ledsen och gnällig. Dubbelsidig öroninflamation, halsinfektion och rosliga luftrör. Antibiotika blev det på studs. Hon skrev ut amimox för att det skulle ta även halsinfektionen om det var så att den var bakteriell. Men under natten till lördag blev hon ändå sämre igen med 40,8 trots vavande av ipren och panodil. 1177 gav rådet att ge ytterligare en dos av antibiotikan mitt i natten för att få upp koncentrationen av det i kroppen (gör inte detta utan ordination). Ebba fortsatte att ha feber under dagen och vara krasslig. Efter lunch blev hon sämre igen. Händer, fötter och läppar började bli blå. När jag ammade orkade hon inte äta och hade dessutom svårt att få luft pga att hon var tät. Vi bestämde oss för att åka in. Medan vi började packa ihop oss fick hon problem med andningen och började flämta. Vi ringde 112 för att se om de tyckte vi skulle åka själva eller om vi skulle vänta på en ambulans. De ville absolut inte att vi åkte själva. Ambulansen var inte långt borta och var därför här på 5 minuter. När de kom hade hon lite dålig syresättning och lät tät när de lyssnade på henne. Hon fick andas lite syrgas medan de kollade lite värden och därefter fick hon ventolin och vi fick åka med till östra. När ambulansen kom hade hon 38,7 och när vi kom till sjukhuset 40,5 i feber. Varför hon reagerade som hon gjorde vet vi inte säkert eftersom symtomen var borta då vi kom fram till sjukhuset. Det blåa hade släppt, syresättningen var bra och ventolinet att hade gjort att hon kunde andas ganska normalt igen. Det nämndes även feberkramp. Kanske var det så att det var febern som var på väg att stiga hastigt, Elias hade ju faktist feberkramp när han var liten. Idag har Ebba i alla fall varit bättre men så har vi också gett Ipren och Panodil växelvis var fjärde timme på inrådan från barnakuten på östra. Nu hoppas vi verkligen att detta är vändpunkten och att hon sakta men säkert börjar bli bättre.
Igår kväll var hon lite hängig och hade hög feber och då tog vi denna bilden. Fick rådet att svalka henne utifrån när febern steg mellan de febernedsättande.

 

Idag har hon som sagt varit lite bättre. Eftersom hon inte gått upp någonting på tre veckor nu då hon haft väldigt svårt att äta och nu det sista även svårt att amma så har hon fått äta det som går att få i henne. På sjukhuset igår fick hon körsbärssaft och det gick ner så det har vi fortsatt att ge henne med spruta under dagen. Vid middagen idag åt vi glass och då fick hon smaka på det sista på min glass och det var inga problem att få i henne. Säkerligen var det gott med lite kall glass för hennes svullna och röda mandlar.

         

Vist ser hon betydligt piggare ut efter glassen :-)
Glass kan vara den bästa medicinen ibland.

Nu ska vi kolla på film med alla barnen, Bogie och Eliot 2 som vi fick hem från Lovefilm i veckan. Kanske blir det att vi äter mer glass. Har en liten burk med Ben & Jerry's med chokladkakebitar i... *mums*


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se