Lite välbehövligt trädgårdspyssel

Hus & Hem | 2012-05-05 | 20:37:16 Kommentera här! » 0 st

I år får vi försöka satsa lite på vår trädgård. Projekt rätta till gräsmattan har påbörjats och vi har dödat alla mossa = vi har nu en svart gräsmatta med lite gröna strån här och var! Lite gödsel på det och så lite sol och regn så är den snart så grön och fin så :-)

Idag tog jag vägen om jysk och blomsterlandet.
Fick köpt nya krukor på jysk. Krukor som jag suktat efter i flera år (inte just dessa utan likadana)  men inte fått köpt för jag har tyckt att de varit för dyra. Men nu blev de köpta i alla fall till någorlunda överkomligt pris...

På blomsterlandet köpte jag 6 säckar med jord av olika slag och lite blommor till de nya krukorna och entrén.


Blev riktigt nöjd med resultatet av de nya krukorna. I dem är det Prydnadsgräs, nejlika och så kantväxten som jag inte minns vad den heter med silvriga blad. Jorden är täckt med sjösten och i den ena krukan ligger en cementros som legat ute över vintern och blivit alldeles sprucken men den var fin ändå. Just nu står krukorna bara bredvid grillen men de ska få varsin hedersplats när vi får köpt nya utemöbler :-)





Sen köpte jag en liten petunia till min väggkruka som mer eller mindre rostat sönder. Det börjar gå hål på den men på något vis ger det den bara charm.



Sist men inte minst så fick mina kryddor en plats i solen utanför. Hade en gammal vit tunna från ikea som stått i garaget länge och samlat dam. fick för mig att använda den som kruka. Så i den planterade jag ut min citrontimjan, oregano, citronmeliss och basilika. Den vanliga timjan som jag hade köpt hade tyvärr blivit alldeles nerlusad så den fick hamna på tippen. Får se om jag vågar köpa en ny


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se