Den första måltiden!

Mat & Bak | 2011-02-15 | 18:50:16 Kommentera här! » 1 st

Nu har vi provlagat den första måltiden.
Vi började med potatis- och purjolökssoppan med chorizo.
Riktigt god måste jag säga. Jag valde att mixa den eftersom vi gillar mixade soppor av det här slaget. Dessutom hade jag i lite mat yoghurt i soppan också för att kräma till den. Det var två sorters korvar med och vi stekte dem var för sig så barnen fick de som inte var så starka medan mamma och pappa kunde mumsa på smakrika chorizo. Kan inte klaga på något på receptet! det var jättegott helt enkelt. Däremot ganska likt den soppan som vi själva brukar göra ibland. Nytt var dock palsternackan och korvarna.

Så här blev det färdiga resultatet:

'

Mia
Du undrade lite om kassen ;-) 
Jo det var faktiskt väldigt skönt att få en hel veckas middagar planerade av någon annan nu när vi är sjuka. Idag har vi faktiskt orkat oss upp såpass mycket att vi ju orkade laga maten också.
Fruktpåsen fick vi mycket riktigt på köpet av Linas. Men jag antar att fruktkassen ser likadan ut när man betalar för den. Frukt är ju också lite känsligt och blir gärna kantstött i hanteringen.
Du har rätt i att man inte kan välja bort något så det är ju ingen hit för någon med många allergier. Kyckling är det en gång i veckan så den veckan får vi försöka komplettera med något annat till Marcus.

När det gäller att man behöver ha saker hemma kan jag inte påstå att det var något större bekymmer. Allt vi behövde ha hemma denna veckan hade vi redan. Här är listan på sådan som "var bra att ha hemma" denna veckan (det kommer ett mejl veckan innan med info om detta också så man kan handla något om man inte har det hemma). 

Listan: grönsaksbuljong, honung, köttbuljong, mjölk, olja, salt, smör, socker, soja, svartpeppar, torkad timjan, vetemjöl, vitvinsvinäger.

Hittills är vi nöjda! :-)

Avslutningsvis en bild på "kocken" när han steker korvslattarna.


Kommentarer
Skrivet av: Laila

snutt plutten så fin han är

2011-02-15 @ 21:21:43

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se