Ungsbakad lax med purjolök!

Mat & Bak | 2011-02-08 | 19:28:58 Kommentera här! » 1 st




Ingredienser:
(4 portioner)
4-500 g lax.
½ purjolök
½ dl hackad gräslök
2 msk smör
1 msk vetemjöl
2 dl vatten
1½ dl matlagningsgrädde
1 fiskbuljongtärning
Citronpeppar
Vitpeppar


Gör så här:
Skölj och skär purjolöken i skivor.
Svetta purjolöken i lite smör. Blanda ner gräslöken.
Torka laxen och lägg i en smord form. Krydda med citronpeppar och vitpeppar. Strö över purjo- och gräslöken.  Sätt in i ugnen i 175 grader 5 minuter.

Smält smör i en kastrull, vispa ner mjölet och häll i vattnet under omrörning. Smula ner fiskbuljongtärningen och häll på grädden. Låt småkoka en stund. Krydda med vitpeppar efter smak. Ta ut fisken och häll över såsen. Ställ in i ugnen igen och stek i ca 15 minuter till.

Servera med ris eller potatis.


Kommentarer
Skrivet av: C

Å vad gott! Måste testa vid tillfälle då jag känner att jag vill laga laxen o inte äta den rå ;-)

2011-02-09 @ 12:41:50
Länk: http://mansionb.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se