Julskinka

Mat & Bak | 2012-12-21 | 06:50:05 Kommentera här! » 0 st

Det är mycket nu inför jul och svårt att hinna med att blogga! Ärligt talat har inte lusten infunnit sig heller men jag ville gärna skriva ett litet inlägg om julskinka :)

Min mamma och min mormor kokade alltid julskinkan själva när jag var liten och sen griljerades den efter konstens alla regler. De första åren efter jag flyttat hemifrån gjorde jag likadant. Men allt eftersom åren gick (jag låter som att jag är 100 år) så började jag använda stekpåse istället! Men i år ska jag testa för mig en nymodighet! Mor Matildas julskinka! Den är rimmad men inte färdigkokt! Den ligger i nät och sen en värmetålig plastpåse och sen ett nät (som jag antar är för syns skull). Den har ingen svål och inget fett.
När man sen ska tillaga den tar man bort det svarta yttre nätet lägger in skinkan i sin plastförpackning i ugnen och så väntar man!
Sen tänker jag griljera den enligt tradition. Det ska bli väldigt spännande att se om denna skinkan är något god?!

(Bilden är från jacobsdals)


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se