Sugen

Mat & Bak | 2012-02-20 | 17:27:59 Kommentera här! » 0 st

Blev så sugen på att blogga när jag skrev det tidigare korta inlägget på telefonen så jag tog den bärbara datorn och satte mig i soffan med datorn i knät.

Ikväll när Moa kommer hem från funky kidz ska vi äta pannkakor till barnens stora glädje. Men jag är inte överförtjust i pannkakor egentligen. Tycker det känns som att äta efterrätt till middag. Så jag Tänkte göra lite blomkålstuvning och bacon att ha till för mig och om någon mer vill ha lite. Misstänker dock att barnen väler pannkakor och sylt.

Jag sa ju att jag hade lite bilder att blogga om i förra  inlägget. Trots att vi varit sjuka så går ju livet vidare lite. Är man bara hemma får man hitta på lite annat att sysselsätta sig med.

Förra veckan gjorde vi minisemlor. Jag tycker det är så mycket godare med minisemlor. En vanlig semla är ju som en hel middag. Vi brukar köpa Hattings semelbullar som är lagom stora och riktigt goda.
Så här blev resultatet. Min man som kan äta hur mycket som helst åt två och en halv. Moa och Elias fick varsin men Elias åt inte upp sin - han är kräsen med mat och även godsaker. Ebba däremot fick bara lite grädde och fruktpuré. Tänkte hon kunde behöva lite extra fett efter två veckor då hon knappt ätit någonting och dessutom var det hennes 10 månadersdag. Tiden går fort.




Sen åt vi nyponsoppa en dag. Nyponsoppa som är något som jag fått kvällningar av bara lukten av enda sedan jag var liten. Men jag lyckades ät en liten skål. Till nyponsoppan bakade vi en sådär 250 mandelbiskvier.
Min nya assistent har en mixerkanna som klarar att jättebra att hacka nötter. Enda nackdelen när man hackar (maler egentligen) i den är att allt man bakar flyter ut. Det blev samma resultat när jag bakade nöttoppar sist att de blev platta istället för toppiga. Jag har en sådan där käck handjagad sak som är till för att mala (riva egentligen) nötter med men har ingenstans att fästa den.  Våra bänkskivor är för tjocka och vill inte få fula märken i bordet när jag spänner fast den. Tyvärr får det inte heller plats att lägga något emellan för att skydda. Vid tillfället ska jag därför försöka få köpt en rivtillsats för nötter till min assistent. För det känns surt när man har spritsat ut 250 fina toppiga stjärnformade mandelbiskvier och ut ur ugnen kommer 250 platta mandelknappar.... Goda blev de ändå.



När vi spritasde mandelbiskvierna använde jag Tupperwares spritsboll som jag fått av min gulliga vän Nina :-)
Men jag måste säga, den var URKASS till att spritsa smet med. Man fick göront i händerna eftersom man pressar allt med tummarna. Dessutom var det svårt att få ut all smet. Sista plåten fick Marcus göra för mina händer var helt slut. Därav är det två storlekar på dropparna... Men sen använde jag den även till grädden till semlorna och det var inga problem utan där funkade den super. Så här ser bollen ut i alla fall och det är ett par olika munstycken till den.



Nu är det dags för mig att gå och fixa maten!

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se