Hembakat

Mat & Bak | 2012-05-20 | 11:00:28 Kommentera här! » 0 st

Igår hade jag storbanken här hemma!
En sats bullar på 1,5 år gammal torrjäst :) det var en chansning men det gick. De jäste inte precis exemplariskt. Fick jäsa degen i över två timmar för att det skulle hända något alls. Sista timmen stod buken i varmt vatten för att få lite extra skjuts! Sen 30 min på plåten. Inte mycket hade hänt när de åkte in i ugnen. Men i ugnen jäste de till i alla fall dubbel storlek! Det blev definitivt de mest kompakta bullar jag bakat men goda blev de ändå! Jag rekommenderar er dock att slänga torrjästen om den är över ett pr gammal.

Det var roligt att baka igen så när jag ändå höll på bakade jag fyra lantbröd också! Även dem på gammal torrjäst. Men den var inte riktigt så gammal utan den gick ut i oktober! Tog dubbel mängd för säkerhets skull och degen jäste som aldrig förr!

Slutsats
6 mån gammal torrjäst - inga problem!
18 mån gammal torrjäst - inte så bra!

Idag fortsatte jag mitt bakmaraton och bakade rågsiktskakor. Så nu är frysen fylld med hembakat!



Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se