Fisksoppa och nybakat lingonbröd!
Mat & Bak | 2012-10-29 | 21:32:57 Kommentera här! » 0 st
Soppa är vi dåliga på att äta i vår familj, eller i alla fall blir det sällan att vi gör det! Men idag gjorde vi en riktigt smarrigt fisksoppa och till det åt vi nybakat lingonbröd! Riktigt gott! Elias som i bland (läs ofta) kan vara lite kinkig med mat åt TRE portioner soppa! Det tar jag som bra betyg! Eftersom jag inte använde något recept kommer här ett ungefärligt recept ;)
Min fisksoppa
4 STORA potatisar
2 morötter
1/2 purjolök
1 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
3 torskryggfileer (eller valfri fisk)
1 dl crème fraîche
2 msk mjöl
Grön sparris
Dill
Skala potatisen, skär potatis morot och purjo i lagom bitar. Häll på vatten och buljongtärningar. Koka tills potatisen är mjuk. Häll i crème fraîche. Blanda mjöl med lite kallt vatten, red av soppan. Tärna fisken och lägg ner i soppan tillsammans med dillen.
Jag glömde sparrisen, vilket resulterade i att jag milrade den lite och skar ner den i soppan samtidigt med fisken! Ett serveringstips skulle ju kunna vara att koka sparrisen för sig och lägga två hela på soppan :)