Amerikanska pannkakor

Mat & Bak | 2013-01-13 | 18:01:38 Kommentera här! » 0 st

Hittade ett recept idag som jag tyckte blev riktigt gott! Har haft ett par st genom åren men detta slog nog dem alla :) Vi åt våra med vanlig sirap (hade ingen lönnsirap) och jordgubbssylt (inte samtidigt)


Amerikanska pannkakor

Du behöver:

5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.

Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.

Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Håll färdiga pannkakor varma i ugnen, men inte för varmt! Max runt 75 grader.

Servera med lönnsirap, smör, eller vad du tycker passar till.


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg

E-mejl: (endast för mig)


WWW:


Kommentar:




Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se